You are here

Vízlágyító Vicsys

106 posts / 0 new
Last post
999999
999999 picture

Sziasztok!

Ez egy működő vízkőmentesítő kapcsolási rajza
Nem vízkőmentesít csak a vízkő molekulák szerkezetét változtatja meg. Ez az első változat amit forgalomba hoztak. Azóta rájöttek kevés a 10Khz így fel emelték 45Khz-re
ezermester 2005/2 számában volt róla szó. előszőr a 2004/11 számban de az nem működött.
a 2005/2 a javítás azt módosították erre a feltaláló ill a gyártó meg már felemelte a frekit 45Khz-re.

Kérdésem lenne ,érdemes vele foglalkozni? ha igen mit mire kellene módosítanom hogy az emelt 45 Khz et adja ki.

A válaszokat előre is Köszönöm!

http://kepfeltoltes.hu/view/110209/Vicsys_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Másik kapcsolás.

http://kepfeltoltes.hu/view/110209/vizk__ment_2009_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Comments
isoram
isoram picture

Sziasztok Már többször volt erről a csodamasináról szó. Ide másolom egy korábbi hozzászólásomat amit anno személyes, vizsgálólaborral a hátam mögött tapasztaltam:
"Már többször volt erről szó itt a tanyán. Akkor is leírtam, hogy én kipróbáltam ipari körülmények között, erre alkalmas ellenőrző laborral a háttérben. Az ipari mosodában semmi hatása sem volt, a labor kimutatta, hogy semmi változást nem eredményezett a fél év próbaüzem. Mivel úgy szerződtem, visszaadtam.
De ha józanul végiggondolod az elektromos áram fizikában tanult hatásait rájössz, ultrahang tartományban 10-20 menet egy vascsőre tekerve (Faraday kalicka hatás) azzal a max: pár uA kicsatolódással vajon milyen fizikális hatást fejthet ki az átfolyó vízben lévő kristályok szerkezetére.
Egy nagy átverés az egész!
Igazi haszna csak a gyártónál és a forgalmazónál keletkezik.
A konnektorba dugható áramfogyasztás csökkentő, a szivargyújtóba dugható akár 70% üzemanyag megtakarító, a konnektorba dugható kutyát macskát nem zavaró ultrahangos féreg elűző, teflonos olajadalék, stb. kategória.
Kerüljétek!"

0

Vote up!

You voted ‘up’

lm
lm picture

Szervusztok !
Kb két éve csináltam , karsztvizes forrásból kapjuk a vizet , előtte 2-3 naponként kellett a vízforralót ecetes vízzel kifőzni ,csapokat törölgetni csap vízszűrő rácsot 1/2 évente cserélni ,,,
A bekötés óta sokkal ritkábban kell elvégezni .(Pl forraló 1 hónap)

Buék mindenkinek !
Üdv lm

0

Vote up!

You voted ‘up’

Jaca
Jaca picture

Szia!

Elvileg nem működik, csak gyakorlatilag. És az is lehet, hogy nem úgy, ahogy gondoljuk. Mivel egy egyszerű szerkezet, manapság 500Ft-ból meg lehet csinálni otthon, tehát akkora üzlet nincs benne. Ha nem látunk változást, akkor levesszük a csőről.

Üdv: Jácint

0

Vote up!

You voted ‘up’

AzzA
AzzA picture

Igy van, engem pl abszolute nem érdekel ebben az esetben semmilyen magyarázat, mert látom a változást vele, és nélküle is.

0

Vote up!

You voted ‘up’

SzBálint
SzBálint picture

sziasztok: a gyerek szerint nála használt.

Bálint

0

Vote up!

You voted ‘up’

formasu
formasu picture

Sziasztok!
Én használok már több, mint 5 éve folyamatosan ilyen "készüléket", nem én készítettem, vettem. Ha jól emlékszem, a 10 KHz-est.
Hat éve tisztítottam ki a 120 literes villany boylerünket, és több, mint egy nagy vödör /gondolom/ vízkövet távolítottam el akkor. Ma ismét rászántam magam, és tisztítás, anód csere volt. Amikor levettem a fedelet, kissé csodálkoztam, hogy miért nem esik le a nagy súlytól! Talán egy- másfél literre való vízkő gyűlt össze 6 év alatt benne! /Előzőleg 2-3 év alatt több, mint egy vödörrel!/
Amit most leírtam, a "hitetlenkedők" miatt tettem...

Üdv: formasu

0

Vote up!

You voted ‘up’

AzzA
AzzA picture

Szia !

Tizen valány évvel ezelőtt a szomszédom kért, hogy csináljak neki egy ilyen elektronikát.
Neki megcsináltam, magamnak nem mert gondoltam nem ér semmit.
Aztán rá 1-2 hónapra magamnak is készítettem mert láttam a különbséget.
Azóta megy nálam is, csapok, mosogató..stb vizkö mentesítése előtte 2-3 nap, utána 7-8 nap alatt látszik meg foltokban.
Szóval működik, de nem csodaszer.
Villany boylerem nincs.

Üdv.

0

Vote up!

You voted ‘up’

formasu
formasu picture

Szia!
Én is azt tapasztalom évek alatt, hogy nem csodaszer, de legalább ér valamit! Nem szünteti meg a vízkövet, de csökkenti. Amikor 5 év alatt a tört részére csökkenti a boylerben a vízkő mennyiségét, amikor a vízcsapokon kevesebb vízkő rakódik le bizonyos idő alatt...
Ha ez nem működne nálunk, a kis medencét már biztosan megszüntettük volna, mert nélküle a sok fehér porszerű lerakódás már "gusztustalan" /volt/ lenne.

Üdv: formasu

0

Vote up!

You voted ‘up’

DINO54
DINO54 picture

Szia !
Minden hitetlenséget félre téve az állításod nem bizonyíték a szerkezet hatásosságára. Mellé kellene tenni egy korábbi és egy mostani vízkeménység vizsgálat eredményét mert meglehet a vízmű "beszerzési forrása" azóta megváltozott. Vagy egy kontroll bojlert a vizkőmentesítő szerkezet nélkűl.
Üdv. laci

0

Vote up!

You voted ‘up’

Jaca
Jaca picture

Szia Laci!

Én is hallottam már munkatársamtól, hogy a csaptelepeket sokkal ritkábban kell suvickolni. Elhittem neki, mert semmi érdeke nem fűződött hozzá, hogy valótlanságot állítson. Ha valaki tapasztalatból ír valamit, annak örülni kell. Gondolom Te nem használsz ilyet, mert szerinted nem működik. Én meg még lusta voltam csinálni, venni meg sajnáltam rá a pénzt. De valamiért működhet a dolog.

Üdv: Jácint

0

Vote up!

You voted ‘up’

DINO54
DINO54 picture

Szia !
Miután egy ilyen szerkezet hatásossága egzakt módon mérhető (lenne) de holmi szóbeszédre, érzésre, hitre próbálnak hivatkozni és a marketing szöveget szajkózni részemről befejeztem a témához való hozzá szólást. Már bánom azt is hogy egyáltalán egyszer megtettem.
Üdv. Laci

0

Vote up!

You voted ‘up’

formasu
formasu picture

Szia!
Már bánom azt is hogy egyáltalán egyszer megtettem.
Valószínű, hogy amikor a gyártásra megkapták az engedélyt, volt "valami" mérés is. Én nem vagyok készítője, sem forgalmazója ennek, pusztán egy "elégedett felhasználójuk vagyok". "az állításod nem bizonyíték " írod. Te amit megtapasztalsz, hatásosnak véled, mert két témában is bizonyított, azt elfogadod, elfogadnád? Esetleg a saját tapasztalatodat fogadod csak el, vagy még azt sem? "Érdekes" ember vagy, szeretsz mindenkibe belekötni, ... de nem kívánlak megbántani.
Nem vízkeménység vizsgálat eredményét írtam le, /nem is fogok ezért beállítani még kontroll boylert sem/ csak a saját sok éves tapasztalataimat, hátha lesz valaki, akinek még "jól jön" ez, és nem azt keresi, hogy mibe köthet ma bele./ Biztosan ma még nem volt számodra "belekötős" téma, és már hiányzott.

Üdv: formasu

0

Vote up!

You voted ‘up’

DINO54
DINO54 picture

Szia !
Csak Neked. Előző lakhelyemen egyik évről a másikra 20km-el eltérő víztározóból kapta a vízhálózatunk a betáplált vizet amiről csak egy éppen órát cserélő "vizesektől" szereztem tudomást. Két különböző helyen drasztikusan eltérhet a víz ásványi anyag tartalma. De más is változhat ami a lerakódott vagy kivált vízkő mennyiségét befolyásolhatja egy adott időtartam során. Pl. elfogyasztott vízmennyiség, annak a hőfoka. Ha ezek jelentős mértékben eltérnek a "kütyü" használati ideje során, nem beszélhetünk korrekt összehasonlításról.Nem az állításodat és igazmondásodat vontam kétségbe hanem a körülmények stabil voltát.
Üdv. laci

0

Vote up!

You voted ‘up’

BlackForce
BlackForce picture

Elvekben dino54 ez mind igaz amit irtál (de csak elvekben),mert általában inkább ritkaság az ilyen nagy változás egy házon belül(ahol a szokások,fogyasztás mennyisége stb,drasztikusan változna).És ha az egészet még ekkora időszakra vetitve vizsgáljuk(minél nagyobb az idő periódus,annál pontosabb az átlag érték).A vizellátó tározót még egy emberöltőre kivetitve sem sűrűn váltsa a vizszolgáltató.Úgy hogy ha nem történik valami extrém dolog(kiapad a viztározó,vagy furat),akkor az általad fehozott érveket el lehet hanyagolni,mivel az akár konstans faktornak vehető (szerintem).

0

Vote up!

You voted ‘up’

formasu
formasu picture

Szia DINO54!
Budapesten lakom, itt stabil a vízforrás! Csak Neked: Amit én tapasztalok évek alatt, azt is biztosan Te tudod jobban, mint mindent. Ennyi.

Üdv: formasu

0

Vote up!

You voted ‘up’

Jaca
Jaca picture

Szia!

Mi is bánjuk. Itt marketing szöveg nem volt. Lehet, hogy csak akkor működik, ha hiszel is benne, de ha valakinek bevált, akkor el kell fogadni.

Üdv: Jácint

0

Vote up!

You voted ‘up’

formasu
formasu picture

Szia!
Nem feltételezem, hogy a vizünk azóta máshonnan jönne!
Más: Van egy kis, 1 m3-es medencénk. Amíg nem volt ez a "vízlágyító", este feltöltöttem vízzel, és reggelre /gondolom a fűtés hatására" a szélén körbe, a víz magasságánál világos színű, nem kimondottan tetszetős lerakat képződött, amihez hozzá érve fátyolként koszolta a vizet. Nehéz volt úgy eltávolítani, hogy ne kerüljön a vízbe. Ez a többi napokon ismétlődött.
Amikor üzembe lett helyezve ez a "vízlágyító", azóta ez is megszűnt!
Konklúzió: én nem téged szeretnélek meggyőzni, de /talán hiszel nekem jegyzőkönyvek nélkül is/ engem elgondolkodtatott, és főleg meggyőzött, hogy nem adtam ki hiába erre azt a néhány ezer forintot. Ennyi...

Üdv: formasu

0

Vote up!

You voted ‘up’

welding alt
welding alt picture

Szia formasu!

Ez igazán régi téma : http://elektrotanya.com/?q=hu/content/vizkomentesito-epitese Indulhat egy új topik, hiszem- nem hiszem megmarad-e a vízkő cimel.

Üdv. welding alt

0

Vote up!

You voted ‘up’

formasu
formasu picture

Szia!
Azért írtam egy ezzel kapcsolatos régi topikba, és nem kezdtem újat! Bocs, csak a tapasztalatomat írtam, és nem "hallomásból"

Üdv: formasu

0

Vote up!

You voted ‘up’

BlackForce
BlackForce picture

Szerintem is jó itt ez a téma,mivel a régi topikban leirtakra válaszol hosszabb idő után mit tapasztalt.Részemről csak üdvözölni tudom hogy ennyi idő elteltével megirta a saját észrevételét.2014 nyarán én is épitettem ilyen készüléket,de azóta még nem tisztitottam villany bojlert,de ha sorra kerül akkor én is leirom mennyi vizkövet találtam a bojlerben.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Inhouse
Inhouse picture

Itt lehet az igazság nyitja:

a Panelectron bemérette egy német céggel a készülékét

Miért nem jelenik meg a link, ha a gombot használom?
http://www.panelectron.hu/vizsgalati_eredmenyek.html

Mert nem jó helyre írtad a hyperlink megnevezését. Ne (csak) a title taghoz írd be, hanem a > tag közé (is). - szerk pihe

Üdv
Inhouse

0

Vote up!

You voted ‘up’

Inhouse
Inhouse picture

De nem én írtam a html kódot, én csak nyomtam az "Internet címet beilleszt/szerkeszt" gombot és kitöltöttem a 2 mezőt, amit kért...

0

Vote up!

You voted ‘up’

pihe
pihe picture
*****

Igen, abban igazad van, hogy valóban félrevezető a "Internet címet beilleszt/szerkeszt" gomb használata, mert ő csak a title attribútumot tölti ki, a link nevét nem. Azt utólag kell beírni. Majd utánanézek hogyan lehetne felhasználóbarátabbá tenni a dolgot.

0

Vote up!

You voted ‘up’

kolya61
kolya61 picture

ŰDV ! Az én véleményem az, hogy a vizet ugy kell inni ahogy a természetben föllelhető.Mivel a tiszta viz az emberi szervezet számára méreg ,el kellene gondolkodni rajta hogy az ilyen manipulációk után ,minek teszünk jót,a szervezetnek vagy az agyunknak.

0

Vote up!

You voted ‘up’

djlatino
djlatino picture

"Mivel a tiszta viz az emberi szervezet számára méreg"
ez igy is van!
ezért nem is ittam már vagy husz éve. kizárolag erösen higitva. vörösborral.

zene az élet. http://djlatino.vv.cc

0

Vote up!

You voted ‘up’

kolya61
kolya61 picture

ŰDV ! Igen Kalex , valóban az ioncserétre gondoltam.De vizsgálta már valaki hogy mi történik a vizzel amikor beavatkoznak a tartalmába(már mint a tartalommal nem a vizzel).Illetve mivé változik a calcium- és magnézium-carbonát? :hmmm:

0

Vote up!

You voted ‘up’

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
Az az igazság, hogy előnyben vagyok, mert a zasszony erőművi vízlaboráns volt, és így közvetlen tapasztalataim vannak a vízlágyításról és az ipari ioncserélésről(anionos és kationos). A "tiszta" vízet nem ajánlom senkinek ivásra. A kazánok viszont igen jól el voltak vele. :D
Üdv! Kalex

0

Vote up!

You voted ‘up’

kolya61
kolya61 picture

ŰDV ! PERSZE mert nem tudnak panaszkodni. :rohog:

0

Vote up!

You voted ‘up’

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
"mert nem tudnak panaszkodni"
Nem mertek. Mondtam, hogy a zasszony volt a laboráns! :roll:
Üdv! Kalex

0

Vote up!

You voted ‘up’

kolya61
kolya61 picture

Szia! Leeset! Hiába, 50 után már a szürke állomány is lassul. :rohog:

0

Vote up!

You voted ‘up’

SzBálint
SzBálint picture

szi:nem lassul, vízkövesedik.

Bálint

0

Vote up!

You voted ‘up’

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
"vízkövesedik."
A sörtől? Az még a vesekő ellen is jó. Én már csak tudom. Azt írta fel az orvos. :beer: :beer:
Üdv! Kalex

0

Vote up!

You voted ‘up’

kolya61
kolya61 picture

ŰDV Kalex! Nálunk is van ilyen "diétás orvosság". A RECEPT: 3 liter 30 C fokos sör,30 perc alatt. Az egyik munkatársam kipróbálta, milimétertől nagyobb kövek is távoztak tőle,igaz mire kijöttek ,nem sok csempe maradt a kagyló mellett. :rohog:

0

Vote up!

You voted ‘up’

perlaci
perlaci picture

Üdv!
És miért kell langyosan a sör? Nehogy megfájduljon a torka? A sör mindegy miféle? Mármint gyenge sörök is megteszik a hatást vagy csak a jobbféle 4%-os.
Nem viccelek sajnos Én is küzdök vesekövel és jó lenne kimosni a rendszert mielőtt akkorára hízik, hogy nem fér ki. Pár éve zúzták de eltünt a röntgenről zúzás közben és utána se éreztem hogy kijött volna. Néha érzek oldalvást kis fájást lehet szétesett és még lappang. Ezért mosnám ki magamat :rohog:
Ha már az orvosok a gyógyszerekkel se tudják.
Laci

0

Vote up!

You voted ‘up’

kolya61
kolya61 picture

ŰDV ! Sajnos ez nem vicc, csak viccesen irtam le. Azért kell 30 vagy 1nkább 35 ,mert ha hideg a szervezeted megvárja mig fölmelegszik. Melegen gyorsabban fölszivódik és pont az a lényeg hogy minél több legyen bent, hogy minél több és minél gyorsabban tudjon kiürülni.És minél erősebb ,annál kevésbé fog fájni....

0

Vote up!

You voted ‘up’

perlaci
perlaci picture

Üdv!
Valahogy sejtettem, hogy ez a gyógymód is az önsanyargatás egyik módja.
Sör langyosan punci hidegen? Fordítva az igazi :D
De az ügy érdekében egy unalmas hétvégén átmosom magamat.
Köszi Laci

0

Vote up!

You voted ‘up’

kolya61
kolya61 picture

ŰDV Perlaci! Tudom ajánlani, mert láttam az eredményt, de a 3 literrel ne garasoskodjál! MINDENT BELE!

0

Vote up!

You voted ‘up’

perlaci
perlaci picture

Üdv!
Nem az ár miatt kérdeztem a minőséget. Azt akartam tudni az olcsó gyenge sörök is megteszik a hatást vagy egy erősebb borsodi a jobb. Mert azért abból már 3liter meglátszik :beer:
Üdv Laci

0

Vote up!

You voted ‘up’

Kari
Kari picture
*****

Jo estet Perlaci!
"..Mert azért abból már 3liter meglátszik "
Deisz` valamiert menekülni kezdenek azok a franya kövületek is! :oke: :beer:
Jo sulyemelest!
Kari

0

Vote up!

You voted ‘up’

SzBálint
SzBálint picture

üdv: a habot alulra kell tenni!

Bálint

0

Vote up!

You voted ‘up’

kolya61
kolya61 picture

ŰDV ! Azt nem hiszem, mert én csak destilláltan iszom és calgonnal :rohog:

0

Vote up!

You voted ‘up’

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
Igazán nem kötekedni akarok, de tegyük helyére a fogalmakat: "Mivel a tiszta viz az emberi szervezet számára méreg". Gondolom tiszta víz alatt az ioncserélt és/vagy desztillált vizet értetted. Természetesen igazad van, csak a tiszta víz jelentése mást takar. Tiszta víz = iható, jó minőségű víz!
Üdv! Kalex

0

Vote up!

You voted ‘up’

SzBálint
SzBálint picture

üdv: lehet,hogy igazatok van.

Bálint

0

Vote up!

You voted ‘up’

SzBálint
SzBálint picture

üdv: itt is van néhány.
A gyerek addig nyaggatott,míg készítettem neki egyet. Azt mondta, első napokban sok vízkő jött ki a csapból, állítólag nála használ, nem vízköves a csap.
A működési elvét olvastam.

Bálint

0

Vote up!

You voted ‘up’

999999
999999 picture

Sziasztok!

Mint mindig ha kérdéssel fordulok hozzátok,most is a bőség zavarával kell szembenéznem.Csak azt kell eldöntenem melyik is legyen. Bár hasonlóak a kapcsolások és a vélemények is (vannak akik szerint működik és vannak akik szerint hülyeség) majd meg látjuk!

Köszönöm mindenkinek!

Üdv: Zódor József

0

Vote up!

You voted ‘up’

perlaci
perlaci picture

Üdv Józsi!
Ha eldöntötted melyiket csinálod szívesen csatlakoznék nyák ügyben. Régen gyártottam már panelt és nincs sok ingerenciám maratgatni.
Köszi Laci

0

Vote up!

You voted ‘up’

999999
999999 picture

Szia Laci!

Én sem vagyok már az a "maratós" típus.Ezért ezzel fogok próbálkozni:

http://bolthely.hu/mikroshop/oldal/id/01491

Ennyiért nem állok neki vacakolni a panellel.

Üdv: Zódor József

0

Vote up!

You voted ‘up’

SzBálint
SzBálint picture

üdv: ezt építettem meg a gyereknek.(bolthely...)

Bálint

0

Vote up!

You voted ‘up’

perlaci
perlaci picture

Üdv!
Kapni még?
Ez az a készülék amit lentebb belinkeltek, ha jól látom. Valami freki változtatást olvastam valamelyiknél, hogy megváltoztatták a jobb hatásfok miatt.
Laci

0

Vote up!

You voted ‘up’

999999
999999 picture

Szia!

Igen lehet még rendelni,átalakítással kapcsolatban (64876 Magnum) tanácsa szerint próbálom megoldani! Ha valaki meg építette ezt (tudom lustaság) ha a kondin kívül még változtatott és tudná az értékeket megadhatná nekünk.Gyorsabb siker érdekében! :happy:

Üdv: Zódor József

0

Vote up!

You voted ‘up’

beczo
beczo picture

Sziasztok Urak!

Régóta érdekelt engem is ez a fajta vízkő mentesítés.
Megépítettem a 3 IC-s verziót. Tökéletesen működik ( Vigyázat az EZERMESTER újságban lévő rajzon a 3 soros diódát fordítva rajzolták be !!! ). :super:
Az eredeti alkatrészekkel ( 3,3nF kondi )kb. 1,5 másodpercenként emelkedik, csökken a freki 1kHz és 8kHz között kb. 5 percen keresztül.Majd a 4060-as ic általi osztónak köszönhetően "átvált" 1 perces időtartamra.
Ha a 3,3nF-os kondit kicseréltem 220pF-ra, akkor a freki az 1 perces időtartam alatt 8kHz és 48kHz között változik. Egy perc alatt fel, egy perc alatt le...
Az lenne a kérdésem, hogy melyik freki tartomány lenne az ideális ?? :help:
Valaki tapasztalata szerint az eredeti 10kHz-es jól működik, de valamiért később a gyártó áttért a 45kHz-es frekire, amiről viszont nem hallottam tapasztalatból eredő véleményt!

Köszi és Üdv!
beczo

0

Vote up!

You voted ‘up’

Magnum
Magnum picture

Sziasztok,

it van egy azt alitjak hogy mukodik, es jol.

Udv.
Magnum

File csatolás: 

0

Vote up!

You voted ‘up’

Razel
Razel picture

Sziasztok.
Ne szóljátok le a frekvenciákat.Itt a gyógyító szoftver is.
----------------------------
Biorezonancia a PC-ből
frekvenciakezeles.hu
Gyógyítsd magad a számítógépeden keresztül egy speciális biorezonanciás programmal!
----------------------------
Zseniális!
Nekem miért nem jut ilyen a fejembe?Rég gazdag lennék.

0

Vote up!

You voted ‘up’

djlatino
djlatino picture

basszus ez kurva jo. látod eccsém milyen faszkalapok vagyunk. mert mi csak ilyen szarságokon akadunk ki mint fizika meg kémia meg biologia. holott csak egy jol hangzo humbukk kell. oszt döl a lé.

0

Vote up!

You voted ‘up’

pihe
pihe picture
*****

Szia djlatino,

Nem olvasok minden fórumtémát, de ebbe most kíváncsiságból belenyitottam. Már csak azért is, mert sok hozzászólás érkezett hozzá.
Elértem a Te hozzászólásaidhoz is. Meg kell mondjam, a stílusuk hagy némi kívánnivalót maguk után. Picit kocsmaszagúnak érzem őket.
Kérlek a véleményed próbáld meg picit kulturáltabb formában közzé tenni itt az oldalon.
Egyúttal erre kérek mindenkit. Köszönöm!

"A stílus maga az ember." - Georges-Louis de Buffon

üdv,
pihe

0

Vote up!

You voted ‘up’

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
"Picit kocsmaszagúnak érzem őket."
De nem a "Piroska sarki kocsmája", mert onnan úgy vágnák ki ezért mint a macskát...... :rohog:
Üdv! Kalex

0

Vote up!

You voted ‘up’

 picture

Szia.
Már az előbb is szólni akartam, most megteszem. Légyszives ezt a hangnemet próbáld meg otthon használni, itt nem vagyunk rá kíváncsiak. Legalább is én nem.
Tudod a konyha ajtó mögött az jó hely. :(
Szép estét.

0

Vote up!

You voted ‘up’

tibibalogh520
tibibalogh520 picture
**

Szia City!
dj latino-rol már korábban megtudtuk, hogy nagyon szereti, és ismeri a fizikát. Ez köszönhető annak, hogy előszeretettel látogatta a fizikaórákat a nyelvtanórák rovására. :jajj:
Üdv Tibi.

0

Vote up!

You voted ‘up’

djlatino
djlatino picture

a hit az egy nagyon fontos tényezö. ha hit van minden van. ha elég erös még a háromnapos rohadt hulla is talpra áll és pacsuliszagu lesz. aki hinni akar benne annak müködni fog, fizika ide vagy oda. föleg ha még szép jelalakot is lehet mérni rajta. ezt az onkologusok tudnák a legjobban ecsetelni. én itt kézenfogom faraday bácsi szellemét és visszavonulok.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Ckó
Ckó picture

Szia!
NetHírlap Fórum-ban írják.
Üdv.:Ckó

File csatolás: 

0

Vote up!

You voted ‘up’

Jaca
Jaca picture

Sziasztok!

Én is marhaságnak tartottam az áramkört, de akik használják, azoktól mindenkitől azt hallottam, hogy tovább marad fényes a krómozott csaptelep. Valamit tud ez a ketyere, amit mi nem értünk. Csak ne lennék ilyen lusta. pontosan milyen jelalakja van? Hallottam már változó frekvenciájuról is.

Üdv: Jácint

0

Vote up!

You voted ‘up’

Ckó
Ckó picture

Szia!
Ne filózzatok sokat rajta. Építsetek egyet. Nem drága. Egy próbát megér. Nekem bevált.
Üdv.:Ckó

0

Vote up!

You voted ‘up’

999999
999999 picture

Szia!

Megépítésre kerül,majd elválik mi lesz belőle.Tapasztalatokról beszámolok!

Üdv: Zódor József

0

Vote up!

You voted ‘up’

Magnum
Magnum picture

Szia 9999,

A frekit a 3n3 kondi es a ket trnzisztorbol allo aramgenerator adja meg. A kondi a 8 es 13 labak osszekotese a az NE556/B ICen mind a ket abran. A frekit ha fel akarod emelni akor a kapacitast csokenteni kel, (majdnem linearis).

Udv,
Magnum

0

Vote up!

You voted ‘up’

999999
999999 picture

Szia!

Köszönöm a megerősítést!

Üdv: Zódor József

0

Vote up!

You voted ‘up’

djlatino
djlatino picture

na akkor tegyünk helyre néhány tényt. ezek a készülékek ugy néznek ki, hogy van egy doboz amiböl kilog két drot. ezeket a drotokat kell rátekerni a vizcsöre. mindegy milyen anyagu csöre! namármost mivel mind a két drotnak a levegöben log a vége ezért áramkörröl nem is beszélhetünk. igy mágneses indukcio sem keletkezhet. mi lehetne vajon még? talán sztatikus töltés áramlás. ami ugye ki van zárva mert egy 2mm vastag falu vascsövön kellene áthatnia. (vizcsö) aztán lehetne még rádiohullám is. de mivel ezek 10-40 khz mennek ez sem lehetséges. na akkor még mi lehetne? már csak egy dolog maradt: az emberi hülyeség, hiszékenység és tudatlanág keveréke.

0

Vote up!

You voted ‘up’

stevepapa
stevepapa picture

na akkor ezt is tegyük a helyére, a rádió antenna vége is a levegőbe lóg.Mégsem mondanám, hogy nem keletkezik mágneses indukció. Ha mégsem akkor már csak a rádiózás elvét kellene átolvasgatni.
Üdv

0

Vote up!

You voted ‘up’

999999
999999 picture

Szia!

És ha a bejövő cső PVC ?(vagy van közbe eső) Érintés védelemre most ne térjünk ki!

Üdv: Zódor József

0

Vote up!

You voted ‘up’

djlatino
djlatino picture

maradjunk szigoruan a gyárto specifikácioinál. mindegy milyen csöre! egyszer sikerült a vértesexpon egy rövid eszmecserét váltani a gyártoval. a szokásol beetetö blabla után megkérdeztem töle hogy azokkal a logo drotvégekkel milyen fizikai efektust használ ki a készüléke, a válasz ez volt:..... majd villámgyorsan összepakolta a hobelevancot él elhuzta a belét.
egyébbként a 10-40khz nem rádifrekvencia.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Kari
Kari picture
*****

Szia Dottore de RF!
Akkor biztosan ezek sem tudjak, hogy mit lehet RF-nek/elektromagneses sugarzasnak nevezni? :-)
http://en.wikipedia.org/wiki/Extremely_low_frequency
De meg a Pentagon, s hasonlo helyek-szervezetek is becsödöltek miattad, mert elfelejtettek a velemenyed kikerni mielött erösen 100KHz alatti frekiken is elkezdtek (kiserleti)sugarozni(radiozni)! :izom: :beer:
Ja_ egyebkent minimum 10 eve van közkezen forgo irodalma...
Jobbat!
Kari

0

Vote up!

You voted ‘up’

djlatino
djlatino picture

ezt a témát már számtalanszor kivesézték.
ez a kamu kategoria gyöztese. ide tartozik még a nem oly régen átbeszélt villanyszáma csökkentö 1 nanos kondenzátor is, amit 6000ft ért árulnak a vaterán. meg a mágneses térdszalag is.
csinálhatsz akármilyen elektromikát, még mikroprocesszorost is, ha a fizikát kifelejted a dologbol. mert attol hogy te nem ismered a fizikát még a vizkö ismerni fogja.
javaslom faraday bácsi idevonatkozo munkásságának tanulmányozását.

0

Vote up!

You voted ‘up’

999999
999999 picture

Szia!

Fizikából sosem voltam valami erős "néha másból sem" éppen emiatt is érdeklődöm ott ahol nálam többet tudnak!

És vannak tapasztalattal bíró emberek. Itt köszönöm még egyszer a hozzászólásokat!

Üdv: Zódor József

0

Vote up!

You voted ‘up’

Schmidt Laci
Schmidt Laci picture

Sziasztok! Szia djlatino!

Miből gondolod,hogy nem ismerem a fizikát???Egyébként köszi a javaslatodat!!!Meghajlok a hatalmas tudásod előtt!Annyit azért nem árt tudnod,hogy ha nem győzödtél meg valamely dolog működéséről,vagy használhatóságáról,hatásosságáról,addig ne mondjál ki meggondolatlanul semmit!!!

További szép napot!

Üdv:Laci

0

Vote up!

You voted ‘up’

stevepapa
stevepapa picture

Szia
A vízkővel az a probléma, hogy lerakódik. Az elektromos "lágyítók" nem lágyítják a vizet mint a vegyszerek, hanem a lerakódást csökkentik. Ez egy háztartásban elegendő. Tehát azért azt nem merném kijelenteni, hogy "csinálhatsz bármit". Egy sima ultrahangos készülékkel is meglehet akadályozni, hogy lerakódjon, akkor is ha betéve tudja Faraday összes törvényét.
Üdv

0

Vote up!

You voted ‘up’

Schmidt Laci
Schmidt Laci picture

Szia Stevepapa!

Nemrégiben javítottam egy Omron ultrahangos inhaláló készüléket.Természetesen lehet sima csapvízzel is üzemeltetni,használni,és mégsem lesz tapasztalható a vízkőlerakódás!Vajon???????A válasz egyszerü,Te és én tudjuk,meg aki elgondolkodik egy kicsit!

Üdv:Laci

0

Vote up!

You voted ‘up’

stevepapa
stevepapa picture

Szia
Volt pár éve forgalomba, ha jól emlékszem ELTA párologtató abban is UH-s volt. Igaz nem problémamentes gyártmány.
Üdv

0

Vote up!

You voted ‘up’

Schmidt Laci
Schmidt Laci picture

Szia Stevepapa!

A vízben lévő kalcium kristályokat nem engedi összeállni!!! Ez a lényege.Senki sem állította,hogy ezzel megszűnik a vízkövesedés!!viszont jelentősen csökken,Pár nap után a fürdőben a csempéken nem lesz látható!Stb.
üdv:Laci

0

Vote up!

You voted ‘up’

stevepapa
stevepapa picture

Szia
K.b ezt akartam kinyögni, a lerakódás csökkenése a lényeg. Ettől még a (CoCa3)mészkő részecskék a vízben maradnak.
Üdv

0

Vote up!

You voted ‘up’

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
" Ettől még a (CoCa3)mészkő részecskék a vízben maradnak."
Bocsi stevepapa, de a mészkőben viszonylag kevés a kobalt (Co). Esetleg CaCO3 lehet a nyerő összetétel.
Üdv! Kalex

0

Vote up!

You voted ‘up’

stevepapa
stevepapa picture

Szia
Lényeg, hogy tudod mit akartam írni. kétszer is megnéztem jónak tűnt.
De így utólag...... A colás megoldás tetszik.
Üdv

0

Vote up!

You voted ‘up’

Jaca
Jaca picture

Szia Kalex!
Az kobalt-kalcium-kobalt-lantán akart lenni (CoCa CoLa) :rohog:

Üdv: Jácint

0

Vote up!

You voted ‘up’

Schmidt Laci
Schmidt Laci picture

Szia! A Balatoni Limnológiai Kutatóintézet laborműszereit is javítom,ahol többek közt a víz elemzésével is foglalkoznak,és szintén mágnest alkalmaznak,és soha nem a vízkő okozza a hibákat.Az elektronmikrószkópon pedig irdatlan mennyiségü víz folyit át óránként,és nem vízkövesedik mégsem!!!

üdv:Laci

0

Vote up!

You voted ‘up’

stevepapa
stevepapa picture

Szia
Mert a rohadék nem ismeri a fizikát. :rohog:
Üdv

0

Vote up!

You voted ‘up’

Schmidt Laci
Schmidt Laci picture

Szia!

Hát igen! Valóban nem ismeri a fizikát.Megkellene tanítatni vele!Hívd fel a számot,és meggyőzödsz a hatásosságáról.Hiába gyártunk különböző elméleteket,stb,mert ez attól még működik.
Üdv:Laci

0

Vote up!

You voted ‘up’

Schmidt Laci
Schmidt Laci picture

Szia!

Ez így igaz ahogy leírtad!!!De tudod könnyebb ha lehet egy kicsit gáncsoskodni,és köszönös helyett az észt osztani.

Üdv:Laci

0

Vote up!

You voted ‘up’

Schmidt Laci
Schmidt Laci picture

Sziasztok! Szia Józsi!

Erre a célra van kimondottan mágnes is.Nagy előnye,hogy nem kell hozzá villany!
Üdv:Laci

0

Vote up!

You voted ‘up’

stevepapa
stevepapa picture

Szia
Tudsz valami típust?
Üdv

0

Vote up!

You voted ‘up’

Schmidt Laci
Schmidt Laci picture

Szia Stevepapa!

Az Öcsém használja már hosszú évek óta eredményesen.Ö akvarisztikai vízinövény termesztéssel foglalkozik.A víz összkeménysége 35-36-os volt.Amióta a mágnest használja azóta szemlátomást szebbek a növények,és a lakásban is jelentősen csökkent a vízkövesedés.Nemrégiben rendeltem én is egy mágnest,melynek az ára 15-ezer forint.Ez egy pár.
A telefonszámot megtudom adni.Helyileg Székesfehérváron lehet megvásárolni a mágnest.
Tel szám:30/9577-265

Üdv: Laci

0

Vote up!

You voted ‘up’

stevepapa
stevepapa picture

Szia Laci
Köszönöm, nemsokára megyek Fehérvárra megnézem.
Üdv

0

Vote up!

You voted ‘up’

Attee
Attee picture

Üdv!

Ez a mágneses dolog nekem kissé áltudományos szagú.
A vízkő karbonátokból áll, főként kalcium és magnézium-karbonát. Gyanítom, ezekkel a mágneses tér, mégha extrém erős is, az égvilágon semmit nem csinál. Másra viszont jól használható a szupermágnes:)

Ami a nagyfrekis rezgést, illetve az ultrahangot illeti, a vízkő lerakódást valóban gátolhatja, de természetesen ez sem 100%-os hatásfokú.
Ezenkívül van még a kémiai eljárás, ileetve még az ioncsere.
Amúgy a legjobb megoldás a gyenge sav...

0

Vote up!

You voted ‘up’

Schmidt Laci
Schmidt Laci picture

Szia!

A világon senki nem beszélt 100%-os hatásásságról!!! Egy a lényeg,hogy működik!!!Savazni azért mégsem kellene az ivóvizet!Az ioncserélő berendezés egyszerü halandó embernek,aki nem keres sok 100-ezret,annak elérhetetlen luxus lenne a mai világban!Ezek a készülékek 70 ezertől kezdődnek!
üdv:Laci

0

Vote up!

You voted ‘up’

stevepapa
stevepapa picture

Szia
Sőt a nagyobbakba a szűrő ennyi negyed évente.

ÜDV

0

Vote up!

You voted ‘up’

Schmidt Laci
Schmidt Laci picture

Szia!

Igen! Ezt vajon ki tudná finanszírozni?
üdv:Laci

0

Vote up!

You voted ‘up’

stevepapa
stevepapa picture

Szia
Mindketten tudjuk, hogy kik. Már láttam jó pár helyen ahol volt, csak nehéz volt felismerni a kosztól. De ez fontos volt!
Üdv

0

Vote up!

You voted ‘up’

Schmidt Laci
Schmidt Laci picture

Szia Stevepapa!

Mos kellene felhívnod a számot,mert szabira megy az Úr.

Írok E-mailt.
üdv:Laci

0

Vote up!

You voted ‘up’

stevepapa
stevepapa picture

Szia
Nem tudom pontosan mikor megyek, de akkor hetekig ott vagyok.
Üdv

0

Vote up!

You voted ‘up’

djlatino
djlatino picture

huuu! ez marha jo! nekem meg van egy vinkli gerjesztésü hidrokinetikus ufo riasztom. nagyon fasza. 10 éve megvan, azota egy fia ufot se láttak a környéken. se kicsit se nagyot. söt még bébi ufot sem.

0

Vote up!

You voted ‘up’

szucsatt
szucsatt picture

Ha-Ha!!!
Véleményt kértek,leírtam!
Nem hiszem,hogy bunkóságokra volt kíváncsi a kérdező!
Hi!

0

Vote up!

You voted ‘up’

szucsatt
szucsatt picture

Hali!

Én az eredeti Flodravin-t (2. képfeltöltésed) használom kb.10 éve, szerintem valóban jól működik.De ha jól rémlik az még a 10kHz-es! Nálunk a víz nagyon kemény,de még sem a mosógépnek sem a mosogatógépnek nem volt baja a vízkő miatt (most is olyan mintha új lenne a fűtőbetét pedig még "calgont" sosem láttak).

Üdv.
szucsatt

0

Vote up!

You voted ‘up’

999999
999999 picture

Szia!

Igen,gondoltam hogy lesznek pró & kontra válaszok is! Mivel az első képen lévő panelem van továbbra is érdekelne hogy lenne 45 Khz re is alkalmas,de ha más nincs tervezek panelt a 2 kép hez.

Köszönöm!

Üdv: Zódor József

0

Vote up!

You voted ‘up’

vision61
vision61 picture

Szia!
Nem szükséges tervezned, itt:
http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_551_13_ASC.html
is foglalkoznak ezzel a témával. Ott már készítettek hozzá panelt.
Pl. (#757361)-ben benne a van a panelterv is.

0

Vote up!

You voted ‘up’

999999
999999 picture

Szia!

Nem láttam a fától az erdőt!

Köszönöm!

Üdv: Zódor József

0

Vote up!

You voted ‘up’

tibibalogh520
tibibalogh520 picture
**

Szia vision!
Te itt(is)... :)
Üdv Tibi.

0

Vote up!

You voted ‘up’

vision61
vision61 picture

:)
Biztosan vagyunk még így néhányan.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Ckó
Ckó picture

Sziasztok!
Nekem már 2005 óta megy egy ezermesteres ketyere és azóta sehol nincs vízkőlerakódásom
Üdv.:Ckó

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content