You are here

Westel 11ak30 Tv (lezárva)

34 posts / 0 new
Last post
pucur78

Sziasztok!
Tudna nekem valaki abban tipet adni hol keresem a hibát,mert még ilyen hibával nem találkoztam.
Adott egy Westel 11ak30-as Tv se kép se hang,ezt kijavítottam olyan szinten,hogy van készenléti jelem és el is indult a tv.Van hang és kép, majd kis idő mulva készenléti helyzetéből ha kikapcsolom nem tudom elindítani csak hogyha 2-szer 3-szor megnyomom a távezérlőn a gobot.Ilyenkor készenléti jel átvált zöld ledre van hang de kép nincs. A sorvég tranzisztor az jó nem lőtte ki,ha pedig elég sokszor kapcsolom ujra elindul a tv rendesen van kép és hang is.Amikor már elindul akkor hibátlanul megyen akár 24 órán át is hiba nélkül.Amiket cseréltem eddíg,BU808 (Q603),(C618,C619-ES KONDIKAT),Q801(2SK2750),MC44608-at.Minden ellkenálást diódát átnéztem egyesével,még a kondikra gondoltam,hogy mindegyiket kicserélem.
A segítséget és a tanácsot előre is köszönöm.

Comments
saca200

Sziasztok nekem is volna 1 ilyen tv-m a hibálya a következő.Készenlét van de ha inditanám a csatorna válto gombbal akkor a piros led elhalványul kattan 1-et a táp és vissza áll készenlétire.Amiket átnéztem rajta:sorvégtranyó jó,tápba levő fet jó,primer oldalon a nagy elko cserélve,kivettem a függöleges eltérités ic-ét is ugy is probáltam de a hiba ugyan az.készenlét van de nem indul nem is vált át zöldre a led.Kérlek benneteket segitsetek hol keressem a hibát.Üdv :saca200

0

Vote up!

You voted ‘up’

nagypapi

Sziasztok!
Most már két TV-ről van szó?Mert ha igen,melyik milyen állapotban van?Ja ha a gép 11AK30,akkor a sormeghajtó tranyó STX 112,ami a BU 808-hoz hasonlóan darlington,sima BC-k nem jók hozzá!!!!!!!
Üdv:Endre

0

Vote up!

You voted ‘up’

schmiditv

Szia, akassz egy kondit paralell a 4700 mikro 16v-ra, ezen mérhetsz is, legalább 12V-nak kell lenni a kondin. Üdv.: Imre

0

Vote up!

You voted ‘up’

Fülesmester
Fülesmester's picture

Szia!

Csatolmány (bíbor alászínezés).

Egy tiszteletteljes javaslat:
Kapcsold be a gépeden a helyesírás ellenőrző programot!

Üdv:
Fülesmester

0

Vote up!

You voted ‘up’

saca200

Hello a sorvég tranyo nem rossz kivettem kimértem

0

Vote up!

You voted ‘up’

Fülesmester
Fülesmester's picture

Szia!

Előbb olvasd el, amit küldtem, és utána reklamálj!

Senki nem állította az ellenkezőjét!

Üdv:
Fülesmester

0

Vote up!

You voted ‘up’

saca200

Hello bocs nem akartalak megsérteni.Tudunk valahogy beszélni???

0

Vote up!

You voted ‘up’

Fülesmester
Fülesmester's picture

Szia!

Telefonszám az adataimnál (a júzernevemre kattintva) olvasható.

Üdv:
Fülesmester

0

Vote up!

You voted ‘up’

rezon

Szia!
A sormeghajtótranyót próbáld meg BC649-re cserélni.
Nem tudom hogy ennél a saszinál vagy másiknál én már pórul jártam a BC337-tel.

Üdv:rezon

0

Vote up!

You voted ‘up’

pucur78

Köszönöm a segítséget.

0

Vote up!

You voted ‘up’

M.Gábor

Szia picur!

Ennek a készüléknek az állapota csak "romlott" a leírások alapján...
BC337-el nem megy, az tuti! de az általam javítottak esetében 1*-akadt hibás sormeghajtó (akkor is zárlatos lett a 10uF kondi)Primerben soha nem igényelt elko cserét (kivéve a 385V-puffrét)! Szerintem az a BU808 beadta az unalmast ha nincs meg a 115V!!?
Égővel terhelve stabilan ott kellene legyen! Előzőleg leírt (mivel kezdted) indítási hibát a 47uF/250V okoz.

Üdv:

0

Vote up!

You voted ‘up’

pucur78

Köszi a segítséget,már megvárom amíg kinyit az elektronikai boltunk 10.-én és még megpróbálok egy sortranyó szerezni.

0

Vote up!

You voted ‘up’

szataka

sziasztok,
a gyártó javaslatára a sormeghajtó elkot ki kell cserélni 100mikrósra tipushiba.

0

Vote up!

You voted ‘up’

pucur78

Köszi a segítséget az elko nem volt jó amit a boltban adtak az is ki volt száradva azért nem volt jó.Skop jele nem volt jó,mihent kicseréltem indult is a tv.
Köszönöm a segítséget mégegyszer.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Tahovakera

Szia. Melyik elkót cserélted ami után indult? csak mert itt a fórumon nem találom melyiket írtad. Enyémnek is ugyanaz a baja. BU808 cseréltem és azóta hang már van, kép viszont nincs.

0

Vote up!

You voted ‘up’

M.Gábor

Sziasztok!
Elég oda 47uF/63V is, de javallom a 4700uF/16V és a 47uF/250V cseréjét is...
Ha nem válna be, akkor sajnos részlegesen hibás az STV-IC!!

0

Vote up!

You voted ‘up’

pucur78

Köszi a segítséget

0

Vote up!

You voted ‘up’

geza682

geza682 Hello ! a szekunder körben a puffereket érdemes kicserélni, pl ha a sorvég táp kondija ki van száradva akkor a bekapcsoláskor sok a feszültség, a védelen indul ,- további ki-be kapcsra a kondi elkezd megjavulni. 33 mikro, 47mikro 250Volt kb: ennyi Üdv.G

0

Vote up!

You voted ‘up’

pucur78

Köszönöm

0

Vote up!

You voted ‘up’

pucur78

Köszönöm az infót

0

Vote up!

You voted ‘up’

delon1

Szia!

A geza682-nek is igaza lehet!
A pufferek-en is, illik mérni minden esetben!
Ez alap egy dolog!!! :idea:
delon1

0

Vote up!

You voted ‘up’

zsoltika
zsoltika's picture

szia!
RAJZ nincs előttem,de nézd meg a szekunderköri elkokat,470u,2200u .
zsoltika

0

Vote up!

You voted ‘up’

delon1

Szia pucur78!
Esetlegesen a távirányítódban jók az elemek??? Néha félrevezető lehet a táv probléma is?!

"Amikor elindul, van hang ,de kép nincs?!"
Ilyenkor, induláskor, általában a videó jel tilt le, valami oknál fogva!
Általában, a képeltérítő fokozat, elkó gyengeségei miatt!!!
Esetleg, leáll a képcsőfűtés valami kontakt hiba miatt?!
Ha, legrosszabb esetben a sor (nagyfesz) áll meg, akkor a C613-at feltétlen, esetleg a C645-öt cseréljed!
És még?!
delon1

0

Vote up!

You voted ‘up’

pucur78

Távirányítóba jók, persze a készülék gombjáról semindul,csak 3 gombnyomásra.Akkor a led át vált zöldre hang van kép nincs,a meghajtó tranzisztort kicseréltem a Q601-et Bc639-et (80v-1A) ez rossz volt az egyik ága mindkét irányba vezetett igaz ez helyett,hogy történik e változás beleraktam egy gyengébet ami este kéznél volt egy bc337-et ami (40v-0,5A),de változatlan a hiba.Röviden összefoglalva ezek ellenére sem indul rögtön a tv de ha elkezdem ki-be kapcsolgatni akkor egyszer csak elindul,van kép hang is és nem ál meg amíg ki nem kapcsolom.Amikor pedig a zöld led világít akkor pedig csak hang van kép nincs nem indul a képcsőfűtés, nagyfesz,eltérítés sem.
Köszi a segítséget

0

Vote up!

You voted ‘up’

pucur78

A c613-at cseréltem,de a c645-öt nem találom a kapcsolási rajzomon.

File csatolás: 

0

Vote up!

You voted ‘up’

delon1

Szia pucur78!

A c645 úgy emlékszem a sormeghajtó tranzisztor, fokozat betápjának a szűrése!
Ha lehet akkor eredeti sormeghajtó tranzisztort tegyél majd bele!
Ha csak egyszer indítasz akkor később(3sec.) sem indul?
delon1

0

Vote up!

You voted ‘up’

pucur78

Ha csak egyszer indítok akkor sem indul.

0

Vote up!

You voted ‘up’

nagypapi

Szia!
A tápok megvannak mindenütt?A proci tápja is meg van?Közép tályon a hűtőbordánál a lyuk szélénél BC tokos 5 V-os ic.Ja a hang ic-s bordánál van,s a bordán a stabkocka lábai szeretnek kiszakadni,s ha nem érintkezik a Led zöldre vált majd vissza.A sortáp jó?Stand by üzemmódban 12V körül van,üzem alatt 115-118V.Az utóbbi,ha kicsit nagyobb lehet,hogy határ eset a müködés és a tiltás határán.Az STV 2248 8V-os tápja jó?Az SDA-SCL jelek a memó IC-n jók 2-3V.A tápot be tudod kapcsolni a proci megfelelő lábával ellenőrizheted a tápot .Rég csináltam ilyet,most ez jutott eszembe de még elmélkedem rajta.

0

Vote up!

You voted ‘up’

pucur78

Szia nagypapi megnéztem a tápokat. Stand by üzemmódban a sortáp 11,42V, üzenben pedig 12,8V,nincs meg a 115V.Most ahogy kicseréltem a kondikat,olyat csinál a tv,hogy kicsi csipogás hallatszik belőle Stand by üzemben.Amikor nagy nehezen sikerül elindítanom akkor a led zöldre vált és a stabilizátorokon az 5 illetve a 8V megvan,csak a sortápom nincs meg.Nem tudom hogy az számít-e,hogy (Q601)Bc649 helyett bc337 tranzisztort raktam fele a teljesítménye ilyen volt most kéznél.Bu808-asom az jó nincs kiverve.Azért is ilyen szakaszosan írogatok mert nem voltam itthon meg az elektronikai boltunk 10.-éíg zárva.
Köszi a segítséget

0

Vote up!

You voted ‘up’

M.Gábor

Szia picur!
Bocsi, de szerintem ez a koknstrukció túlvan a hozzáértésed körén, ideje lenne "szakit" keresni (persze sajnos ezeket nem mindenhol javítják érdemben azok sem) :(

0

Vote up!

You voted ‘up’

pucur78

Erre már én is gondoltam csak az a baj,hogy mielőtt nekifogtam ezt a tv javítani előtte is egy szerelőnél volt ment egy hétíg a tv.
De köszi a tippet és a segítséged.

0

Vote up!

You voted ‘up’

pucur78

Köszi az infót

0

Vote up!

You voted ‘up’

pucur78

A stabilizátor icken a tápok jók 12v körüli a bemenő táp a kimenő 7,89 ; 5volt megvan.A sor tápot nem ellenőriztem,ha a sor táp magasabb és azért tilt akkor azt hogyan tudom beállítani?
Köszi a segítséged és a fáradalmaid.

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content