You are here

Whirlpool AWE8725 nem osztja el a ruhát és ugrál centrizés közben

17 posts / 0 new
Last post
lgabor81
lgabor81 picture

Sziasztok!
A következő problémával fordulok hozzátok. Adott egy Whirlpool awe 8725 6. érzékes gép. Szinte mindent kicseréltem rajta. A vezérlőpanelt, az ajtóreteszt, a lengéscsillapítókat, a motort. Ha elkezd centrizni nincs az az ember aki lefogja a gépet. Ugrál mint a bakkecske. Üresen ruha nélkül nem észrevehető, de ruhával( teljesen mindegy mennyivel) úgy ugrál hogy csak na. Vajon segítene egy program frissítés rajta? Vagy bekeményedett az üstszájgumi és azért ugrál így??? Légyszi olyan írjon aki már szívott ilyennel és ismeri a tipust.
Előre is köszönöm!

Comments
SzG
SzG picture

A használati utasításában nincs ajánlás arra vonatkozólag, hogy hogyan kell bepakolni a ruhákat?

0

Johny81
Johny81 picture

Hali!

Én is szívtam ilyennel,csak az üstgumi csere(puhára)hozta meg a megoldást.Sajnos ennél a szériánál olyan kiképzésű a gumi,hogyha keményedik kicsit,akkor rángatja az egész gépet.Egy ideig preciz lábbeállítással orvosolható,de ha nagyon kemény már,akkor bizony ugrál mint a bakkecske :D

0

lilasanyi
lilasanyi picture

Üdv!

Ez a tipus szoftverhibás. Túl gyorsan pörgeti fel a dobot, mielőtt kiegyensúlyozná. A SAM-os kollégák tudják, hogy adott ki rá javítást a whirl...

Sanyi

0

lgabor81
lgabor81 picture

Nekem is ez volt a gyanúm hogy nem osztja el a ruhát és már pörgeti is fel.

0

Johny81
Johny81 picture

Ilyen nem létezik mivel ez a szoftverbe van bele írva,ha nem egyenletes a tacho jel vagy az áramfelvétel,akkor nem engedi centrifugázni,ez nem régi mechanikus gép,bár a régi awt2280as gépekben is figyelte a kis motorvezérlő panel és ha nem volt egyensúlyban az se centrizett,de ezek a 6érzékes gépek meg még inkább.Ha centrizik,akkor az azért van mert jónak érzékeli a ruhaelosztást,tanúsítja ezt az is,hogy panelt cserélt és mégse lett jó.Ott mechanikus gond lesz,Én üstgumira tippelek,mert még a 0 lengéscsillapítás mellett se szokott ugrálni.
Ha régen jó volt és később egyre jobban kezdett el ugrálni,akkor gumi,ha új korától akkor szoftver...

0

ityvity
ityvity picture

Érdemben látatlanul nem tudok sokat hozzáfűzni az eddig leírtakhoz , esetleg hogy ezeknél még ki szokott kopni a lengéscsillapító felfogatása , ami miatt belenghet a dob .
Azért érdekes elmélet amit Johny81 elébünk tár , főleg hogy egyszerre két vezérlőről ír (domino , alpha ) amiknek a lelki világa elég eltérő (az a kis motorvezérlő nem az AWT2280-ban van ) és az egyik a tacho jel problémát hiba kóddal jelzi . Azért kíváncsi volnék hogyan érzékeli a panel a, hogy valami nincs egyensúlyban ?
Úgy halkan megjegyezném , hogy eddig még nem találkoztam Wpool géppel ami ne centrifugált volna mert egyenletlenül volt benne elhelyezkedve a ruha , mindig valami más volt az oka.

0

Johny81
Johny81 picture

bocsesz-... awt2284.Amúgy ha kiszeded a súlybordát,már akkor se fog centrizni vagy csak lassabban.

0

lilasanyi
lilasanyi picture

Üdv!

Legjobb tudomásom szerint ebben omega2 vezérlő van...

A motor áramfelvételét mintázza, és ha nem fér bele egy bizonyos (ebben túl bőre sikeredett) tartományba, akkor tilt.

Sanyi

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia!

A motor egyenetlen áramfelvételéből érzékeli, hogy nincs elterítve a ruha a gépben. Ilyen hiba miatt bontottam már szét gépet, a tulaj szerint új korában is igen rázkódott centrizés közben. Üstszájgumi nélkül is ugrált, ez alátámasztja a szoftverhibát.

Üdv Stevepapa

0

lgabor81
lgabor81 picture

A gépet ma sikerült az ügyféltől visszahoznom. A lengéscsillapítók teljesen ujjak benne. Viszont nem 120N-osak hanem már csak 90. A 120-asal még jobban ugrált. A motor amit az eredeti helyett bele tettem az wattszámban eltér. Viszont a gép üresen is beleng mint a fene. Szóval a dob eredetileg sincs ki egyensúlyozva. A másik. Ami most van benne panel az awe8723-as omega 2 panel. Ami régen volt benne az awe8725 omega2 panel. Az utóbbi zöld színű a mostani fehér. Nem tudom ennek van e jelentősége. A legújabb ötletem az hogy van egy erre a gépre írt "friss" epromom, azt fogom beletenni a 8723-as fehér panelbe és meglátom mit ad elő talajon......

0

Johny81
Johny81 picture

ha szemben állsz a géppel és kézzel a hátfal felé,tehát nem lefelé hanem befelé akarod nyomni az üstöt,akkor meddig engedi a gumi úgy,hogy még ne billenjen a gép hátrafelé?

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia!

Rongyterelők megvannak??

Üdv Stevepapa

0

krétaköz
krétaköz picture

Szia:lehet blamás a kérdés,de a szállításrögzítő csavarok ki vannak véve,én nekem volt már rá példa ,hogy három éves géphez hívtak,hogy nagyon pattog és még a szállítás rögzítő csavarok benne voltak,de nagy valószínűséggel dobtengely törés van.ÜDV:LACI

0

lgabor81
lgabor81 picture

Nincs benne. :-D

0

kisandras79
kisandras79 picture
*

Szia !

A dobtengely nincs szét rohadva ?

Üdv:András.

0

lgabor81
lgabor81 picture

Megmondom őszintén hogy én is gondoltam erre. Holnap visszahozom a gépet és megnézem.

0

Sponsored links