You are here

WHIRLPOOL AWM 247

14 posts / 0 new
Last post
exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusztok!
Utólért a tavaszi nagytakarítás!
Megnyertem a fent említett mosógép mosószertartályának tisztítását.
A legegyszerűbb megoldásnak annak kiépítése, és nagynyomású mosóval történő kosztalanítás igérkezett. A siker teljes, dícséretben részesültem. Párom akkor megemlítette, hogy az öblítőszert a masina, már a mosás elején eltünteti, igen rég óta, ami szerinte nem helyes!
Ugyan a szét, és összeépítés során meglehetősen gondosan jártam el, és csak egy mechanikus vízelosztót kell pozicióba helyezni, gyanítom, hogy annak az alapbeállítása már a kezdetek kezdetén rosz volt. Abban kérnék segítséget, hogy a mellékelt két kép alapján egy jótét lélek megmondja az alaphelyzetet. Köszönöm előre is!
Mindenkinek üdvözlettel:
exGelkás

File attachment: 
Comments
BigTom
BigTom picture

exGelkás!
Szia!
AWG-052-esünk van, motorcsapágyat kéne cserélnem benne csak idő kéne rá. Végülis megy, csak zörög.
Hasonló hibára az én kedvesem is panaszkodott szinte elejétől fogva, pedig látszólag jó irányba megy a beömlő víz ami kimossa a tartályt. A csövecske iránya, irányváltása jól látszik a programkapcsoló tekergetése közben. Én akkor azzal zártam le, hogy valami konstrukciós probléma, tegye bele az öblítőt kézzel amikor végzett a mosással és csináljon mégegy öblítést. :-(
BigTom

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz BigTom!
Nejem is ezt a technikát vezette be, csak jó lenne tudni, hogy az ott szóba jöhető jelzéseknek van-e alapja, vagy csak szemfényvesztés az egész. Annyi videomechanika után egészen komolyan vettem a feladatot:)
Üdvözlettel:
exGelkás

0

BigTom
BigTom picture

exGelkás!
Na! Azért megnéztem, de ez másfajta, pedig nagyon ismerős volt a tiéd is.
Talán anyósé volt ilyen? Azt is kellett már berhelnem.

Viszont azt mondja a kedvesem, hogy mióta kevesebb öblítőt tesz bele, azóta nincs ilyen gondja vele. ??
BigTom

File csatolás: 

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz BigTom!
Abban bíztam, hogy a gyártók valamilyen szinten leegyszerűsítik a saját életüket, és pl. a vezérlőtárcsákon hasonló jelekkel, hasonló funkciókat jelölnek. Köszönöm Nejed szakértő hozzászólását, átadom az "illetékesnek".
Üdvözlettel:
exGelkás

0

Jaca
Jaca picture
****

Na igen, vannak az elektronikának olyan területei, amihez a nők, nejek jobban értenek :-)

Üdv: Jácint

0

Jaca
Jaca picture
****

Sziasztok!

Ez az öblítőleeresztés nálunk sem stabil, bár Fagorunk van, de előtte Whirpool volt, ilyen mechanikával. Meg kell járatni úgy, hogy látszódjon a tárcsa, és akkor beállítani, mikor engedi be a vizet.

Üdv: Jácint

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz Jaca!
Az a bajom vele, hogy nem tudom, mikor kell annak a nyavajás öblítőnek bekerülni, mert ugye, először előmos, azután mos, azután, utómos, és a manó tudja, hogy mit is csinál éppen.
Egy tuti, ha centrifugál, akkor rázárom az ajtót!:)
Üdvözlettel:
exGelkás

0

tibibalogh520
tibibalogh520 picture
***

Szia exGelkás!
Az öblítőt a mosógépek az "utolsó" öblítő vízzel mossák bele az üstbe.
A víz terelő nyelvet mozgató program tárcsát úgy állítsd be, hogy mikor az utolsó öblítővíznek a be eresztése éppen elkezdődik, akkor a terelő nyelv az öblítő rekeszbe IS irányítson vizet.
A víz nagyobb része ekkor is a mosószeres rekeszek fölött fog "be csorogni", de ahhoz elég hogy az öblítőszert felhígitsa, és a szintjét meg emelje, a "labirint járat" át bukási szintje fölé.
Tehát jobb meg közelítése a problémának, ha visszafele indulunk meg, az-az a rövid (öblítőszer mentes) öblítéseknél, és természetesen a mosási fázisoknál, a terelő nyelv úgy áljon, hogy víz még véletlenűl se csorogjon az öblítős rekeszbe.
Mert ha ekkor is bele csorog a víz, elő áll az a hiba, hogy az öblítőszer ideje korán az üstbe kerül, és azt az azt követő mosó, vagy öblítő lé ki mossa a ruhából, tehát a funkcióját nem teljesítve kerűl a szennyvíz hálózatba.
Arra még vigyázz, hogy "utolsó" öblítő víz pozíció minimum kettő is lehet(vagy több), mert a gyapjú mosó résznek is van egy ilyen utolsó öblítése.
Anno sok ilyen egy mágnes szelepes gépet javítottam meg még az import lomos időszakban.
Remélem tudtam segíteni.

Üdv Tibi.

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz tibibalogh520!
Köszönöm szépen, ez már kezd stimmelni, legalább tudom, hogy mit, és mikor csinál a masina. Mondjuk az a gyapjúmosás, egy kicsit megzavart, de majd megkérdezem az asszonyt:)
Üdvözlettel:
exGelkás

0

BigTom
BigTom picture

exGelkás!
Gondolom az öblítés vége felé. A két végállást figyeld, szerintem ez elég kell legyen. Esetleg várj, talán idetéved egy mosógépes szaki és még nekem is megmondja, hogy mekkora csapágyat vegyek.
BigTom

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz BigTom!
Körbetekertem a kényszerpályás tárcsát, és a vízosztót koptól-kopig állítottam. Remélem így megfelelően fog működni. Bízom benne, hogy mosógép ügyekben járatos kollegánk elolvassa, mindjárt megkeresem a nevét, eddigi válaszai nagy szakértelemre utaltak!
Üdvözlettel:
exGelkás

0

sallaan1
sallaan1 picture

üdv exGelkás!!
Szerintem is az az elöttem szóló jár az igazsághoz közel aki a kevesebb öblitőt emlitette, mert ugyan is az történik,hogy amikor a mosó port mossa ki a tartályból akkor össze vissza fröcskölhet a viz ha már a sugár cső vége egy kicsit avétos,és akkor feltudja tölteni az öblitő tartályt és azon az elven lopja el az öblitőt mint ahogy a boroshordóbol szokoták le szivni a finom nedüt.Egyépként ez a probléma mindeggyik hasonló felépitésü géppel elő fordul ha picivel több anyagot öntenek bele a jelölésnél,főleg ha az a jelölés is necces.Ja az öblitő tartóban van egy kis pipa formájú buvár cső,na azt kellene tüzetesen kipucolgatni mert általában az szokott a hunyó lenni.
üdv Sallaan1

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz sallaan1!
Valóban rettentő retkes volt az a kis cső, szerencsére nem kerülte el a nagynyomásút, és ebben a szerkezetben külön kiemelhető, gondolom az általad említett rendszeres takarításhoz.
Ma már Ő is aktív résztvevője volt nejem takarításprojectjének, és nem volt rá panasz!
Köszönöm Mindanyiótoknak a válaszokat, Nektek köszönhetően meghagytak családfői mivoltomban, maradt a tekintély.
Üdvözlettel:
exGelkás

0

Sponsored links