You are here

Wilo daráló (darálós wc) szintérzékelő típusa és működése érdekelne LEZÁRVA!

14 posts / 0 new
Last post
Mr._V.
Mr._V. picture

Hello!

Holnap megyek egy Wilo DrainLift TMP 32-0,5.1 típusú darálót javítani, ehhez kérnék segítséget.
Jelenleg dugulással kűzd, az a fő megoldandó, mert csak habosít és nem nyomja ki az anyagot, de ez után a már hónapok óta fennálló hibát "szakszerűen" szeretném elhárítani.

Szintérzékelőről sehol nem találni képet a neten.

Állandóan megy a motor és csak túlmelegedés miatt kapcsol ki olykor... akkor kikapcsolva is marad, majd wc-lehúzás után megint nem hagyja abba a túlmelegedésig.

Szakember min 20e alkatrész árral + szerelés + kiszállás vállalná el, így az nem opció, ha házilag is javítható lenne.
Fotót, videót szeretnék látni a szerkezetről, működéséről, ha netán valakinek van ilyen anyaga, mert a neten nem fellelhető még csak hasonló sem, csak a darálás, illetve robbantott ábrás videó formájában.

Korábban gondolkodtam a beépített alkatrészektől független megoldáson, de már nem a tervezett külső időzítővel oldanám meg az illetőnek (amíg az öblítőtartályba folyik a víz, addig kapna áramot a daráló), hanem a szintérzékelőt javítanám meg, ha tudnám, hogy milyen megoldással érzékeli a szintet (opto, közelítés, folyadék vezetőképessége, úszókaros mikrokapcsoló, stb.). Csak hát nem viszek minden féle alkatrészből egyet... de nem is lakom közel hozzá, így jó lenne tudni, mivel készüljek, ha a beépített érzékelő megadta magát.

Tehát a téma holnap "lejár", így szombat reggelig várnám az esetleges infókat, ha valaki foglalkozott már ilyen szerkezettel... hiszen ez is elektronika.

Köszönöm!

Comments
uniman
uniman picture

Fotót....szeretnék látni a szerkezetről

Mi is...előtted meg ott van a "szerkezet"...van nincs képalkotó eszközöd?

0

Vote up!

You voted ‘up’

varga jano
varga jano picture
***

Szia!
Talán ez segít ?

File csatolás: 

0

Vote up!

You voted ‘up’

Mr._V.
Mr._V. picture

Köszi, de nem. Ennél részletesebb és magyar nyelvű leírás van nekem hozzá... nem "általános technikai adatok" érdekelnek róla, hanem "szakmai/elektronikai technikai adatok", azaz nem a publikus infók érdekelnek, hogy milyen nyomással, milyen távolságra nyomná az anyagot és eközben mennyit fogyaszt, hanem az érdekel, hogy a benne lévő érzékelő milyen típusú, javítható-e.

Ez is részletesebb, az általad küldöttnél. Ebben robbantott rajz is szerepel a berendezésről, de magáról az érzékelőről nem írnak semmi technikai adatot:
http://www.megatherm.hu/Shared/ProductFiles/wilo_drainlift_kh_32_04_szen...

0

Vote up!

You voted ‘up’

varga jano
varga jano picture
***

Van a doksijának egy pótalkatrész listája . Abban szerepel állítólag a pneumatikus nyomás kapcsoló? Valószínűleg az rossz ? Ha van a pótalkatrész,akkor cserélni is lehet? Kereskedelmi forgalomba kerül?
Mivel állítólag kifutott termék. A helyettesítők pótalkatrésze beszerelhető?
U
Állítólag ez az ? Van 20e+2e szállítás ?

File csatolás: 

0

Vote up!

You voted ‘up’

Mr._V.
Mr._V. picture

Ha rossz, olyanom nincs, szóval akkor marad egyenlőre az időzítős megoldás, aztán meg talán később, ha az időzítő nem válna be, akkor egy sima karos úszó (benzin szinjelző és mikrokapcsoló (vagy a tartalék-üzemanyag lámpa érintkezőre egy relé)) lesz a megoldás hosszú távra, csak kérdés az hogy bírja a nedvességet, hiszen vízmentes közegre tervezték.

20e-ért a szerelő is hozna alkatrészt, de aki használja, a mai helyzetben nem tud megengedni ekkora kiadást.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
Úgy èrzem, egy kicsit túlbonyolítod. Ha rossz a szintkapcsolo, akkor egy megfelelő átmérőjű cső, 1 db hungarocell, 1 reed mágnes, és egy reed kontakt végleges megoldást ad. Mivel a vízben nincs kapcsoló, vezetèk, stb., garantáltan biztonságos. Sokat mondok, ha kell egy óra az összeépítésre.

Kalex

1

Vote up!

You voted ‘up’

Mr._V.
Mr._V. picture

Ja igen... 2 szint van a kapcsoláshoz a leírás szerint... 1 a felső, amikor ugye bekapcsol (6cm) és egy az alsó, amikor kikapcsol (3 centi). Tehát elképzelhető, hogy nem is 1 van benne, hanem 2db. Hiszen ha egyből lekapcsolna, akkor folyamatosan 6 centis anyag bűzölögne benne és egy decis tartályszivárgás miatt már be is kapcsolna, tehát ez tovább bonyolítja a helyzetet.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Kalex
Kalex picture
*****

Ne viccelj. Két szint. Megfelel a be- és ki gomboknak. Mi ebben a bonyolult. A szennyeződés szűrövel távol tartható, a darálás nem jár plusz feladattal.

Kalex

0

Vote up!

You voted ‘up’

Mr._V.
Mr._V. picture

A probléma a közegben rejlik. Azaz darabos. Lehet ez okozza a jelen érzékelő hibáját (dugulás). Hiszen itt "barna medvék" úszkálnak kisebb-nagyobb darabokban, épp ezért a hungarocell ideig-óráig jó csak, mivel rárakódik, kiszárad és már lejjebb is van a súlynak köszönhetően. És emellett a darálás miatt, valamint a hirtelen szintemelkedés miatt gyakorlatilag repkedő dolgok vannak a tartályban és spriccelés minden irányba. Ezért nem gondolkodom ilyen egyszerű és fizikailag könnyű dolgokban.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Kari
Kari picture
*****

Szia!
Esetleg (ha nem is kesz meg szombatig, jo alternativa lehet) epithetsz egy nyak csikra (vagy kettö darabra) 1-1 dielektromos allando valtozast eszlelö szenzort, azaz ha mellette van a viz adott frekin rezeg az oszcija, ha nincs ott a viz =masfajta frekin müxik, ezt detektalod, s nem is kell okvetlen a tartaly vizeben elhelyezkednie-allitolag a müanyag tartaly falàn at is menne, de ugyan ez igaz a kapacitiv erzekelöre is...Tudtommal a nagy töltöallomasi szint erzekelöket is igy keszitik...
Kari

0

Vote up!

You voted ‘up’

Mr._V.
Mr._V. picture

Nincs ilyen említett szenzorom itthon, holnap meg bolt sem lesz, szóval ez max a jövő zenéje lehet... a képek alapján megpróbálom majd a mostani érzékelőt elektromos tisztítóspay-vel átmosni (nem kontakt spray, hanem zsírtalanító). Ha segít, segít, ha nem, akkor marad a másik tartályban elhelyezett mikrokapcsolós megoldás, amihez viszon minden van.

Köszönöm mindenkinek az infót! A kép hasznos volt. Találkoztam már ilyennel valahol itthon a műhelyben is, de most nem találtam... viszont már tudom mit keressek.
Ha végeztem, majd jelzem a fejleményt.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Guest
Guest picture

Az az adott helyre alkalmazott/alkalmas kapacitív szenzor nem feltétlenül készen kapható dolog.
Tanulmányozásra kétféle ( egy oszcillátor és egy mérőhíd elvű ) kapcsolás a csatolmányban. Utóbbit anno meg is építettem.
Ez a macidarálás igazán rendszergazdai feladat. :-)
-
Más: Ez, https://kepkuldes.com/image/3eNYmi  (IF SWEEP Generator) megvan még?

File csatolás: 

0

Vote up!

You voted ‘up’

Mr._V.
Mr._V. picture

Már elkelt sokminden, így az is.
Ismerősé a daráló, így elvállaltam, mert tudja, hogy mindent megoldok ha kell, még ha ilyen sufnituning megoldásokkal is.

Vissza a témára.
Átmostam az érzékelőt (meg minden mást), első 2 tiszta vizes lehúzásnál még tette a dolgát, harmadiknál már nem.
Így összeraktam, most 60%-ban nem és 40%-ban működik. Így bekerült a mikrokapcsolós megoldás az öblítőtartályba, azaz ha nem is állna le, akkor is max fél percig dolgozik még a motor, ha meg leáll amikor kell, akkor ugye leáll, tehát mondhatni csak egy vészkapcsoló az újonnan beépített.
Az illetőnek így is megfelel, így több időt és pénzt nem is szánnék a dologra, hogy bonyolítsam újabb alkatrészekkel, érzékelőkkel.

Köszönöm mégegyszer mindenkinek az infókat.

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content