You are here

Windows XP SP3 telepítése HP 630 laptopra

23 posts / 0 new
Last post
Stocker
Stocker picture

Sziasztok!
Egy gyors kérdésem van hozzátok. Egy HP 630 laptop került hozzám és Windows XP SP 3 akarok rá rakni (32bit) de el kezdi telepíteni majd amikor formázást kéne hogy jelezze kék halál a vége több XP lemezről is viszont Win 7 meg települ rendesen. A kérdés: létezik hogy nem lehet 32bit XP-t rárakni? a kézikönyv ezt konkrétan nem jelzi és van hozzá xp-s driver. Próbált már valaki XP-t rakni ilyen gépre? Azért nem a 7 mert azt nem ismeri a hölgy! Előre is köszönöm a válaszokat. Sziasztok.

üdv: Lajos

Egészítsd ki a címet légy szíves!
Kalex

"(olyan fórum téma megnevezést/elnevezést válassz, ami beszédes, minél pontosabban illeszkedik arra, amivel kapcsolatban írsz. pl: ORION LCD PT26S chassis 17MB12-2 nem indul )
Az pl. nem elég, hogy "LG RE" vagy "Cuccok!!!" és így tovább... Comprende!?"

Köszönöm.
Kalex

Comments
Stocker
Stocker picture

Sziasztok!
Na itt vagyok urak, bocsi de dolgom volt. Végre meg oldódott a probléma!!! Le írom mi is a meg oldás: A gép BIOS-ában nem lehet kikapcsolni az AHCI-t egyszerűen nincs ilyen menü pont. Gondoltam marad a Win7 de előbb particionáltam a merevlemezt( Partíción Magic Pro) utána már a 7 sem lehetett telepíteni mert amikor oda ért hogy hová akarom telepíteni az op. rendszert hiába választottam ki a C partíciót azt mondta hogy oda nem lehet mert...... hát gondoltam ez szerviz lesz. El is küldtem ahonnan vissza jött pár nap után és azt mondták hogy semmi baja a gépnek a 3 partíciót meg szüntették és a teljes lemez területre telepítették a Win 7. Hívtam őket hogy mi van miért szüntették meg a partíciókat? választ igazából nem kaptam csak egy elejtett mondatból azt vettem ki hogy ha Win 7 akarok erre a gépre telepíteni a régi particionáló program nem jó csak új progival lehet a lemezt megosztani. Letöltöttem a Partíción Magic legújabb verzióját és lássatok csodát simán felment a 7-es. Hiába integráltam az XP-be a SATA drivert az nem ment fel ezért hívtam a HP ügyfélszolgálatát ahol azt az infót kaptam hogy a legfrissebb drivert kell be integrálni különben nem fog menni. Az Intel oldaláról letöltöttem a legfrissebb SATA drivert, integráltam és így már tökéletesen lehetett telepíteni az XP-t. Biztosan állítom hogy ezen a gépen az XP sokkal gyorsabb mint a 7 (párnapot a szerviz után volt rajta egy csőd tömeg!)bár ez a gép nagyon szerény képességekkel bír. Most végre tökéletesen működik a gép és a feleségem nagyon örül. Rengeteg ötletet, és segítséget kaptam tőletek amit a jövőben is tudok hasznosítani ennek nagyon örülök! Mindenkinek nagyon köszönöm a segítséget! Sziasztok.

üdvözlettel: Lajos

0

Ashmodeus
Ashmodeus picture

Üdv.
A páromnak ilyen laptopja van én a lustaság miatt floppyról adagoltam be a sata drivert, de utána rábeszéltem a win7-re. Véleményem szerint felhasználóbarátabb és kicsit gyorsabb is ezen a notin mint az xp ami végülis már 10 éves :).

0

Zedonius
Zedonius picture

Szia.

Ha még nem sikerült volna megoldani a driver integrlást, akkor az előző hozzászólásban is van egy megoldás.
A BIOS-ban le lehet kapcsolni az AHCI-t, majd telepíteni kell a winXp-t. Ha meg vagy a telepítéssel, akkor ezek után fel lehet okoskodni az AHCI drivert manuálisan.

Én annó így csináltam.

Vagy itt van egy másik

Üdv.

0

Sutty
Sutty picture

Sziasztok!
Nekem egy elég régi notim van. Toshiba satellite l30-11n. SATA winyója van, és nincs lehetőség a biosban ezt kapcsolni. Bár az újakéban lehet e, nem tudom. :) A címben szereplő HP az lehet, hogy tudja. Tavaly telepítettem egy HP-t, amihez vistat adtak. Nagyon nehezen sikerült hozzá xp drivereket találni. A biosban ki kellett kapcsolni az AHCI-t. Ez után már települt gond nélkül. Azonban a többi drivert nagyon macerás volt be szerezni.
Üdv:
István

0

belfi
belfi picture

Szia!
Az is megoldás lehet ha a BIOS-ban átállítod a kompatibilitást SATA AHCI módból ATA módba.

Üdv belfi!

0

webinas
webinas picture
*

Szia!
Nem tudom, hogy ezzel a típussal mi a helyzet, de vannak gépek, amire kizárólag a Win7 telepíthető.
Egyszer én is kifogtam. Pár napot elszarakodtam vele.

Esetleg, nézd át ezt a linket, hátha megoldja a gondod (SATA probléma).
Vagy keress rá: HP 630 Windows XP

webinas

0

Oszi11
Oszi11 picture

Szia,

valószínűleg az SATA drivert kell telepítés előtt feltenni (a telepítés elején megkérdi a telepítő akarsz-e meghajtókat hozzáadni) Töltsd le a HP oldaláról

http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/SoftwareIndex.jsp?lang=...

Üdv,
Oszi

0

Alessandro
Alessandro picture

Sziasztok!
Én is SATA driver problémára tippelek, de azt csak floppy meghajtóról lehet hozzáadni, és mivel ez nincs így ez a megoldás szerintem kivitelezhetetlen.
Egyébként mit ír ki pontosan a kék halál? Talán közelebb vihet a megoldáshoz...
Üdv. Alessandro

0

Sutty
Sutty picture

Sziasztok!
A SATA drivert lehet integrálni az xp telepítőbe. Az Nlite nevű progi kell hozzá. Ingyenes, és magyar nyelvű. Én ezzel csináltam, és nem kellett floppy sem.
Üdv:
István

0

Stocker
Stocker picture

Szia Sutty!
A gyárto oldaláról meg van a SATA driver ez egy exe fájl, az NLITE ezt nem tudta integrálni a telepítőbe hibát jelzett. Mit rontottam el?

üdv: Lajos

0

Sutty
Sutty picture

Szia!
EZT töltsed le, és integráld. Ezzel működnie kell.
Üdv:
István

0

Stocker
Stocker picture

Szia Sutty!
Mindet? mert egyben nem megy.

üdv: Lajos

0

Sutty
Sutty picture

Szia!
Szedd le zip filet. Aztán csomagold ki, és az nlite már tudni fogja, hogy mit kell csinálni. Ugye úgy csináltad, hogy az xp cd-t be másoltad a winyóba?
Különben lejjebb írt Oszi11 egy címet, ahol le van írva a folyamat.
Üdv:
István

0

Oszi11
Oszi11 picture

Szia,

nézted a linket, a hozzászólások alján? Nem segített?

http://logout.hu/cikk/sata_driver_integralasa_xp_telepitobe/teljes.html

Üdv,
Oszi

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
"így ez a megoldás szerintem kivitelezhetetlen"
USB-s floppyról simán be lehet adni.

Üdv! Kalex

0

szuts
szuts picture

Helló!

Képzeld, épp a napokban vallottam kudarcot az USB-f floppy által történő AHCI driver telepítésével. A problémám hasonló volt, mint a posztolónak (Fu-Si Amilo Li1818), és kölcsön is kértem egy USB- floppy-t egy szám.tech. boltból.
Indult a telepítés, billentyű nyomva, hogy egyéb drivert akarok megadni, bekéri a floppy lemezt, odaadom, beolvassa. Gondoltam, minden oké, most már sínen vagyunk.
Igen, ám, de a HDD formázása után amikor elkezdte volna másolni a fájlokat a gépre, elakadt a floppy-n lévő állományok másolásánál. A floppy led felvillant egy pillanatra, majd kiírta, hogy nem tudja másolni az xxx AHCI drivert (azt hiszem Intel volt) a merevlemezre. És ezt megcsinálta egymás után többször.

A megoldást az nLite programmal történő telepítőlemez módosítás jelentette.

Mivel nem volt időm a problémán agyalni, így a mai napig X-Aktás ügy a számomra.

"Akik szeretik az ilyesmit, azok rá fognak jönni, hogy ez olyasmi, amit szeretnek." - A. Lincoln

udv.:szuts

0

formasu
formasu picture
*

Szia!
Leht találni olyan XP-t, ahol már be van integrálva a SATA! Aki nem csinált ilyet, amnak talán egyszerűbb egy ilyet letölteni, és már telepítheti is.

Üdv: formasu

0

Stocker
Stocker picture

Szia formasu!
Talán a Daytona -ra gondolsz? abban van SAT driver de az sem települ sajnos, valamint próbáltam s Reborn-t és egy sima XP-t egy sem volt jó. A kék halál nem közölt konkrét technikai infót csak hadovát. Nem értem a gyártó oldalán van XP driver és találtam SATA drivert is próbáltam integrálni az NLITE -vel de nem integrálta be! viszont települni akart az én gépemre?! A Bios -ba nincs beállítási lehetőség a SATA -ra vonatkozólag sőt nagyon béna a Bios alig lehet állítani valamit. Tehát? Köszi. Szia.

üdv: Lajos

0

formasu
formasu picture
*

Szia!
Én arra gondolok, hogy keresek XP SP3-at, letölteni. Általában van hozzá leírás, hogy mit tartalmaz. Olyat keresek, amire az van írva, hogy a SATA driver már integrálva van bele. Ez simán fel fog települni!

Üdv: formasu

0

szuts
szuts picture

Hellótok!

Az a baj, hogy nem csak az Intelnek van AHCI vezérlője, hanem az NForce és a VIA is kifejleszetett ilyet. Tehát, ha csak az Intel ACHI van beintegrálva a telepítőbe, akkor elképzelhető, hogy nem megy a többi vezérlővel. Azokat is be kell az nLite-tal építeni a telepítőbe.

"Akik szeretik az ilyesmit, azok rá fognak jönni, hogy ez olyasmi, amit szeretnek." - A. Lincoln

udv.:szuts

0

Stocker
Stocker picture

Szia Oszi!
Pontosan milyen néven is van a driver?

üdv: lajos

0

Oszi11
Oszi11 picture

Szia,

Illesztőprogram - Háttértár alatt megtalálod

Ha nem tudod megoldani a telepítéskor a driver kiválasztását, akkor integrálni kell a telepítőbe. Ehhez egy kis segítség:

http://logout.hu/cikk/sata_driver_integralasa_xp_telepitobe/teljes.html

Üdv,
Oszi

0

Sponsored links