You are here

WT 102 Indesit

5 posts / 0 new
Last post
Dagobert bácsi
Dagobert bácsi picture

Üdv,mindenkinek! Félbemaradt,egy WT 102-es Indesit gép javítása,amihez jól jönne egy kis segítség,tapasztalat.Nem melegítette a vizet,ill. dobcsapágyas volt.A hőmérséklet fokozatkapcsolójának csatlakozása oxidos volt,ill. csapágycsere után a programválasztó kapcsoló megáll a teli kád jelzésű szimbólumnál.Egyébként ilyenkor nincs már víz a gépben,eddig a pontig hibátlanul működik.Hibakód nincs,világít a két glimm az idők végezetéig.Ha odébbkapcsolom akkor a programválasztó 360 fokot körbefordul,és ugyan oda parkol le,(tehát valamit várna)a teli kád jelhez.Panelt cseréltem,nem ott van a hiba.Sajnos az idő szorít,jó lenne nem órák múlva eljutni a megoldáshoz.Előre is köszönöm,ha valaki megdob egy jó ötlettel,hogy merre tovább?

Comments
lapatnet
lapatnet picture
*

Üdvözlet !

Mind a két mágnesszelep jó? Lehet, hogy nem tud vizet felvenni az öblitéshez. A vízfelvételi hibára ugyanis nincs hibakód az Indesit ben csak az ürítést figyeli.

0

Dagobert bácsi
Dagobert bácsi picture

Szia! Éjszaka még agyaltam én is,és most hogy írod...,induláskor eltelik vagy 20 másodperc,mire engedni kezdi magába a vizet.Lehet,hogy tényleg csak az egyik mágnesszelep megy.Megnézem,és referálok. Ma,pedig mennie kell tökéletesen,ha törik,ha szakad...

0

ityvity
ityvity picture
*

Szia , induláskor a nem előmosásos programon is vízfelvétel először egy rövid ideig az egyes (előmosás) mosószertartályon jön be és utána kezd a vízfelvételt a másik szelepen és ha nem tud , akkor várakozik és úgy tűnik mint ha nem akarna több vizet venni. Ezeknél általában a mágnes szelep tekercs szakadása viszi magával panelon a kis triakot meg a két gate ellenállásokat is .

0

Dagobert bácsi
Dagobert bácsi picture

Sziasztok! Köszönöm nektek a segítséget,valóban az egyik mágnesszelep volt szakadt.Egy kiégett,darazsakkal teli WT 80-AS-BÓL átugrasztottam a szelepet.Egyből folytatta a mosást,ott ahol tegnap lesátorozott a rohadéknak a prk-ja.:-)))! Hogy a fenébe használták eddig,se fűtés,se öblítés,ráadásul meg is állt,meg még csapágyas is volt??? További szép napot nektek!

0