You are here

Xiaomi redmi 7a telefont nem lehet bekapcsolni

4 posts / 0 new
Last post
Öreg szaki
Öreg szaki picture

Üdvözletem!

Ha valaki tudna segíteni, nagyon megköszönöm. A feleségem telefonjáról van szó. Kb egy hete lefagyott, nem reagált semmire, a képernyő világított. Megvártuk míg lemerül az aksi, miután megtörtént, kikapcsolt, majd töltőre dugva vissza lehetett kapcsolni, és rendben működött pár napot. Pénteken este a feleségem kikapcsolta, a töltési szint 60%-os volt. Másnap reggel nem lehetett bekapcsolni, nem reagál semmire, a töltő rádugására sem. Valakinek valamilyen tippje, varázsigéje?

Comments
Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Kapd szét, vedd le az akkucsatlakozót. Ha sikerül bekapcsolni, azonnal mentsetek le mindent, ami kell róla. 

0

Mr._V.
Mr._V. picture

Huawei P20 Pro nálam csinált már olyat, hogy belassult, majd fagytak a programok, így újra akartam indítani és soha többé nem indult el. Rootolt volt, így a gyári helyreállító megoldás felejtős volt. Még szerencse, hogy volt róla pár napos mentésem.
Az egészet újra kellett flash-elni és onnantól megint ment.
A készüléked nem ismerem, de olvass utána a neten, hogyan lehet recovery módba belépni (gomb-kombinációval indítva) és töröld a CACHE partíciót. Nevezik ezt már mindennek, dalvik vagy más, a lényeg, hogy cache legyen, csak azt töröld. Ha az nem segít, a következő lépés a DATA partíció törlése, vagy ha nem lehet partíciónként, akkor az összes adat törlése. Így viszont képek, videók, minden offline anyag, ami a készüléken volt és nem volt biztonsági mentés, elvész, tehát ne ezzel kezd!

Nálam 2 készüléket is egy webrádió program (Audials) tett tönkre, mert rögzítettem vele az adást későbbi meghallgatásra. 1 hétig nem is volt gond, de a flash tároló nem szereti a folyamatos-darabos írást (pendrive is szállt már el 3 is, mire rájöttem, hogy ne rá töltsek le, csak másoljam át, ha már kész van... penben a vezérlőchip-et kellett újraflashelni).
Szóval ilyen program is lehetett nálad a háttérben.

Ha a töltőre sem reagál, akkor már csak recovery-ben lehet talán elindítani. Érdemes lenne gépre rádugni, hogy így kikapcsolva minek látja. Ha COM portnak, akkor vészmódba kapcsolt a készülék és már nem fog indulni újraflash-elés nélkül. Ha viszont zárt a bootloader, akkor kizárólag a gyári programjával lehet ezt megtenni, ami COM módban nem biztos, hogy felismeri. Itt jön a fizetős megoldás. Durván 8e Ft egy program licensze 3 napra, ami képes zárt bootloader esetén is újrapakolni, készülékfüggő, hogy szét kell-e szedni és tesztponttal indítani, vagy szoftver-tesztponttal is meg tudja oldani a program.

Szóval ha a recovery-be nem jutsz be, vagy az ott mókolás nem segít, akkor marad a flash-elés. Ha garis, irány a bolt, az ingyen lesz +1 hónap, ha nem garis, akkor érdemes-e 8e-ért megcsinálni, azt kell eldöntened. Ha érdemes, akkor a megfelelő flash-t be kell szerezned még hozzá, lehet az IMEI is elszállt, ezt a program majd megmondja, akkor azt is újra kell írni, ahogy az összes MAC címet is, szóval ha nem vagy benne jártas, akkor 1-2 napot is igényel a dolog, amúgy kb. fél óra, ha minden rendelkezésre áll.

1

Öreg szaki
Öreg szaki picture

Köszönöm, próbálkozni fogok! A család összeáll, és lesz valami. A nagyobbik gyerek elektromérnök (szoftver és hardver), a kisebbik informatikus, én elektrotechnikus. De egyikünk se telefonokkal foglalkozik, de valami majd csak kisül belőle!
 

0