You are here

Yakumo 17" lcd vibrál a kép

12 posts / 0 new
Last post
djhalasi

Sziasztok!

Adott egy 17" Yakumo külső tápos monitor. Ha bekapcsolom tökéletesen működik, de pl ha világos/fehér tartalmú képet nézek rajta, akkor pár perc üzem után elkezd vízszintesen vibrálni/csíkozni a kép. Már tápot is cseréltem, de a hibajelenség akkor is maradt. Amit észrevettem, hogy minél tovább használom, annál intenzívebb lesz a vibrálás. Mi lehet a gond? Elkókat már cseréltem.

Comments
djhalasi

Bár el van fordulva a kép (telefonnal csináltam), de a hiba lényege látszik. Bekapcsolás után kb 5 percig jó, majd gondolom ahogy kezd bemelegedni elkezd csíkozni, majd idővel egyre erősödik a jelenség, végül már nézhetetlen. A furcsa az, hogy ez már a 2. monitor, amit "elfogyaszt" ugyan ezzel a hibával a gép. Mind2 használt volt és lehet csak pusztán a véletlen műve, de érdekes. https://www.youtube.com/watch?v=pncUHn1-l78&feature=youtu.be

0

Vote up!

You voted ‘up’

Shizo
Shizo's picture

Szia!
Amit Zsugori kepen megmutatott, ott pl 2 kisebb ICis van, nezd meg melyik melegszik , na és az mellett a nagyobb keramia smd kondikat cinezd at es meglehet hogy megjavul..

0

Vote up!

You voted ‘up’

Shizo
Shizo's picture

Szia!
Hűtősprayel lokalizáld mi melegszik, képernyő panelján(T-CON) -on, valószinű a  kisebb kocka IC környékét kell majd átcinezned..

0

Vote up!

You voted ‘up’

djhalasi

Csatoltam egy képet. Nem pont ugyan ez a panel van benne, de hasonló. A középtájt lévő ic lábait forrasszam át?

File csatolás: 

0

Vote up!

You voted ‘up’

zsugori
zsugori's picture

0

Vote up!

You voted ‘up’

zsugori
zsugori's picture

szia
egyszerűen  tenyérrel rá vágsz felül a kávára oszt elmúlik

0

Vote up!

You voted ‘up’

djhalasi

Sajnos nem ilyen egyszerű. Egyébként próbáltam már ütögetni, hátha kontakt hiba, de nem jött be.

0

Vote up!

You voted ‘up’

zsugori
zsugori's picture

nekem bejött minden alkalommal ,rejtély de nem mindig csinálja egy két hetente egy pillanatra..

0

Vote up!

You voted ‘up’

djhalasi

Túrkáltam a neten és annyit kiderítettem, hogy másoknál is előjött ez a hiba ennél a típusnál, de sajnos megoldást nem találtam még sehol. A külső tápot cseréltem és a monitorban lévő panelon lévő táprészben is cseréltem az elkókat, de semmi változás. Még arra gondoltam, hogy lehet az inverterről szed össze valami zajt, talán valamelyik nagyfesz kondi, de ez csak tipp. 

0

Vote up!

You voted ‘up’

djhalasi

Ja és még annyi, hogy egy ideig megoldotta a problémát az, hogy levettem a képfrissítést 50hz-re, de csak 1-2 hétig működött rendesen és már úgy is csinálja.

0

Vote up!

You voted ‘up’

agressiv
agressiv's picture

Vagy hibás az LVDS kábel, vagy inkábbb a csatlakozó, vagy a kijelző döglött meg.

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content