Service manuals, schematics, eproms for electrical technicians

DELONGHI TL ECAM23.210.W

COFFEE-MACHINE - SERVICE MANUAL
Type: (PDF)
Size
3.3 MB
Page
37
Category
COFFEE-MACHINE
SERVICE MANUAL
If you get stuck in repairing a defective appliance download this repair information for help. See below.
Good luck to the repair!

Please do not offer the downloaded file for sell only use it for personal usage!

Looking for similar delonghi manual?
Document preview [1st page]
DELONGHI TL ECAM23.210.W service manual (1st page)
Preview of DELONGHI TL ECAM23.210.W [1st page]
Click on the link for free download!
Document preview [2nd page]
DELONGHI TL ECAM23.210.W service manual (2nd page)
Preview of DELONGHI TL ECAM23.210.W [2nd page]
Click on the link for free download!
Please tick the box below to get download link:
  • Also known:
    DELONGHI TL ECAM 23 210 .W
  • If you have any question about repairing write your question to the Message board. For this no need registration.
  • Please take a look at the below related repair forum topics. May be help you to repair.
Warning!
If you are not familiar with electronics, do not attempt to repair!
You could suffer a fatal electrical shock! Instead, contact your nearest service center!

Note! To open downloaded files you need acrobat reader or similar pdf reader program. In addition, some files are archived,
so you need WinZip or WinRar to open that files. Also some files are djvu so you need djvu viewer to open them.
These free programs can be found on this page: needed progs
If you use opera you have to disable opera turbo function to download file!
If you cannot download this file, try it with CHROME or FIREFOX browser.
Translate this page:
Relevant COFFEE-MACHINE forum topics:
Delonghi Magnifica Kávégép főz de villog. O.k. vízkő, de mi a vízkőtelenítő procedúra befejező lépése???
Üdv' az Uraknak! Folyt a fűtőtest, a gőzszelep, megoldva. DE! Bár főz kávét, viszont egyfolytában villog egy lámpa és a főzéskor kijövő lé sem valami hűde forró. Persze ez lehet normális, nem értek hozzá. Azaz mindenféle kütyüt csináltam már, ez eddig szerencsére kimaradt. Két kérdésem vala: 1. Lehet ezekhez normális áron alkatrészt kapni valahol Pesten? 2. Mit akar velem közölni a fent említett villogás? Ja, a lényeg. Van a kezelőn három hibát jelző led. Tőlük jobbra még kettő, melyek egyben gombok is. A kettő közül a jobb oldali egy kanál kávét ábrázol, tippem szerint ezzel lehet darált cuccra váltani, ha megnyomom narancssárga lesz a közepe a gombnak. Ettől balra pedig villog az a bizonyos, mely alatt valami fura grafika vala, egy majdnem zárt kör alakú nyílban vízcseppek és mellette két ferde vonal közt zizi. Kis téglácskák tömege. Mit jelent ez? És főleg MÉRT VILLOG? P.S. Csak azért álltam neki mert a fogorvosomé és a márkaszervíz kapásból nem vállalta!
Delonghi ESAM 4000 kávéfőző központi egységbe nem megy be a víz [MEGOLDVA]
Forró víz rendben készül, (első csapon vételehezhető) de amikor a kávén kellene átnyomni a pumpa elhalkul, és pár cseppen kívül nem megy át semmi sem. Kávé nélkül is ez a helyzet. A piros kancsó hibajelzés ilyenkor villog.
Az érintett egységeket apróra szétszedtem, sehol semmi dugulást nem találtam, sűrített levegővel mindent átfújtam.
Hol lehet a gond?
Egy dolgot tudok még elképzelni: (nem tudom a hivatalos nevét az alkatrészeknek) A kazán alatt lóg egy henger, melynek alján van egy szűrő. Ezen át jönne a gőz. Namármost ezt a hengert nagy rugók nyomják lefelé, és amikor a központi egység jön zárni, a hengert a rugók ellenében nyomja fel. A hengerben van egy szelep, mely csak akkor nyit, ha a henger fel van nyomva. Esetleg ez a szelep nem nyit ki. De nem értem miért lenne így mert a hengert teljesen felnyomja a központi egység, a felső holtponti mikrokapcsoló rendben zár.
Köszönöm az ötleteket!

Megoldás: a szivattyút kellett cserélni. A szivattyú ugyan tudott nyomást adni, de nem volt elég hozzá, hogy a szelepeket kinyissa.
 
Delonghi MW 311 mikrohullámú sütő hálózati biztosíték azonnal kimegy (MEGOLDVA)
Segítség!

A fent említett tök egyszerű tekerős mikró az alany. Hálózati biztosítékot azonnal elvakuzza! Amit próbáltam cserélni: Kondenzátor, diódák, az eredmény ugyan az.
Tányérforgató motor, ventillátor és izzó mérésre jó.
A trafó tápvezetékét lehúzva a gép indul, tehát a hiba a nagyfesznél keresendő.
Magnetron és átvezető kondija test felé 200Mohmig mérve nem mutat. Ami zavar a magnetronon nem tudok ellenállást mérni, de tudom hogy ott nagyon kicsi ellenállás van, ált. 2-3 ohm szokott lenni itt 0 ohmot mutat a műszer.... Trafót külön üresben indítottam szekunderről minden lehúzva 3 ampert vesz fel, ez elvileg még jó is lehet korábbi posztokat olvasva. Kérdésem az, hogy elindíthatom a mikrót úgy hogy le van húzva a megnetronról a két csati? Kizárni szeretném ezzel a magnetron áthúzását vagy esetleges zárlatát....
Delonghi PrimaDonna LESS COFFEE hibaüzenettel megszakítja a kávékészítést [Megoldva]
Sziasztok! A gép azzal került hozzám, hogy nem megy az emelőmotorja. A hibát a kapcsoló triak okozta, valamiért lassan kapcsolt ki, és a végálláskapcsoló elérése után kb egy másodpercig rajthagyta a motoron a feszültséget, ezáltal elégetve a furatgalvánokat. Javítás után a gép teszt üzemmódban mindent működtetett, vissza is adtam a tulajnak, tőlem csak a motorhiba megszüntetését kérte. Visszahívott, hogy miután elvégezte a szükséges karbantartásokat, tisztításokat, a gép annyit csinál, hogy rendben bekapcsol, majd a kávégomb megnyomása után ledarálja a kávét, felmegy a kazánhoz, kiírja a "LESS COFFEE" üzenetet, és visszatér alaphelyzetre. A felhasználói kézikönyv javaslatait megcsinálta, nem segített. Mi alapján méri a kávé mennyiségét? Mi okozhatja ezt a hibát? Próbára cserealkatrészek vannak, és ha jól emlékszem - de rákérdezek majd újra - másik darálóval is ez a hiba. Üdv: Jácint Egy hasonló eset, megoldás nélkül: https://elektrotanya.com/?q=hu/content/please-helpdelonghi-magnifica-nem-fozi-le-kavet A tulaj kicserélte benne az emelőmotor mechanikát, vele együtt a hall szenzort, ami figyeli, hogy hányat fordult a tengely. Hogy melyik okozta a hibát a kettő közül, nem tudom, de ettől megjavult. Szerintem a hall szenzor volt bizonytalan.
Similar manuals:
If you want to join us and get repairing help please sign in or sign up by completing a simple electrical test
or write your question to the Message board without registration.
You can write in English language into the forum (not only in Hungarian)!

E-Waste Reduce