Service manuals, schematics, eproms for electrical technicians

ICOM IC-735 SERVICE MANUAL

OTHER - SERVICE MANUAL
Type: (PDF)
Size
53.4 MB
Page
107
Category
OTHER
SERVICE MANUAL
If you get stuck in repairing a defective appliance download this repair information for help. See below.
Good luck to the repair!

Please do not offer the downloaded file for sell only use it for personal usage!

Looking for similar icom manual?
Advertisements
Document preview [1st page]
ICOM IC-735 SERVICE MANUAL service manual (1st page)
Preview of ICOM IC-735 SERVICE MANUAL [1st page]
Click on the link for free download!
Document preview [2nd page]
ICOM IC-735 SERVICE MANUAL service manual (2nd page)
Preview of ICOM IC-735 SERVICE MANUAL [2nd page]
Click on the link for free download!
Advertisements
Please tick the box below to get download link:
  • Also known:
    ICOM IC-735 IC735 IC 735
  • If you have any question about repairing write your question to the Message board. For this no need registration.
  • If the site has helped you and you also want to help others, please Upload a manual, circuit diagram or eeprom that is not yet available on the site.
    Have a nice Day!
  • See related repair forum topics below. May be help you to repair.
Warning!
If you are not familiar with electronics, do not attempt to repair!
You could suffer a fatal electrical shock! Instead, contact your nearest service center!

Note! To open downloaded files you need acrobat reader or similar pdf reader program. In addition, some files are archived,
so you need WinZip or WinRar to open that files. Also some files are djvu so you need djvu viewer to open them.
These free programs can be found on this page: needed progs
If you use opera you have to disable opera turbo function to download file!
If you cannot download this file, try it with CHROME or FIREFOX browser.
Translate this page:
Relevant OTHER forum topics:
Yamaha KX-250 Cassettedeck output tick noise problem (electronic not mechanical)
There is no service manual of the Yamaha KX-250, anyone? I have fixed the mechanism of this unit, replaced the capstan motor (bad quality shreeking one with a better one), replaced the belts and works perfectly fine. Perfect audio, everything works great. However after testing it many times I reassembled the unit and did another test. Some tick noise is present in the audio.

The tick noise is present when executing a function, for example REW (most worse of all), FF or PLAY (only a few spikes randomly), also when using the remote. It is not a problem of the mechanism (motor) or a ground issue or something like that, disconnected it and problem still exists. Maybe it has something to do with static electricity because I have used the unit without HEAD cables attached to the mainboard (head input pins floating) however the pre-amplification circuit is working fine except of the noise. There are two IC's in this circuit, UPC1330HA head selector and a LA3161 pre-amplifier.

The LA3161 is a 2-channel preamplifier that has a circuit to reject ripple. Is it possible this IC is damaged (because of a (static) spike) and because of that the ripple rejection is no longer working? When I replace this IC the problem is solved?

Any ideas or do have some people any experience with this or recognize the sound behaviour discription? Anyone who can point me into the right direction? 

Many thanks for any reply. 
Pneumatikus autó hatásfoka.
Szevasztok Kollégák! Egy ideje rágódok egy témán. Mostanában különböző cégek jöttek elő olyan autókkal, hogy megnyomnak egy tartályt, meg nem mondom, hogy hány bárra levegővel, azután ezt az energiát felhasználva szalad az autó. Dicsérgetik, hogy az milyen jó, meg hogy mennyire keveset fogyaszt. Na, most csak összességében ha vizsgálom az ügyet, hát ennél rosszabb hatásfokú energiaátvitelt a világ még nem látott. Szerintem. Mert egy tartályt fel kell pumpálni. Nyilván, elektromos motorral kell meghajtani a kompresszort, aminek a hatásfoka valamennyi. Utána a kompresszor hatásfoka következik. És ha az apróbb részletességektől eltekinthetünk, utána meg a pneumatikus motor hatásfoka. Ha jól emlékszem a kompresszor, és a pneumatikus motor hatásfoka elképesztően rossz. Valamikor '65-ben tanultam az izotermikus, és az adiabatikus állapot változásokról, de már nagyon nincs képben. Szóval, mi a véleményetek, mennyi lehet a fenti meghajtás hatásfoka???? Csak az összehasonlíthatóság miatt jegyezném itt meg: Egy elektromos bringa hatásfoka jól saccolható. A töltő hatásfokának mondjunk 80%-ot, az akkunak 60%-ot, a motorhoz is legyünk jóságosak, legyen 80%. Felfelé kerekítve ez talán 40%. Szóval, inkább a gépész kollégák véleményére lennék kíváncsi. Ja, még annyit, hogy az üzemanyag/elektromos áram ára szerintem durván aránytalanná van téve, azért lehet egyáltalán légtartályos autót kitalálni. Gondolom én. Vélemény kéretik. Üdv.: Pista.
Fűtőlap kerámia készités
Sziasztok! Milyen anyagból lehet un. kerámia lapokat készíteni? Ami nagy hőmérsékleteket is elbír, 800-1200C' gondolok. Egyedi formákra gondolok nem főzőlap vagy hasonló.... Szempont még hogy aránylag erős és munkálható is legyen, és a vastagsága nem lehet több 1cm-nél.
Siemens Activatix SUA22 motoros szelep - javítási tipp!
Sziasztok!

Csak hogy a nagy elektromosipari multik is felkerüljenek ide, egy több, mint 10 éve üzembe helyezett napkollektor vezérlő rendszer újraélesztése közben került a kezembe 3db ilyen szelepmozgató. Mindhárom le volt ragadva, meg se moccant, hiába kapcsoltam rá tápot.
A felépítése igen egyszerű, két mikrokapcsoló van benne, és egy váltóérintkezős relé, mely vagy az egyik, vagy a másik végálláskapcsolót aktiválja. A kis szinkron motor egy excenterrel hol lenyomja, hol felengedi a szelepet, és a megfelelő pontban megállítja a mikrokapcsoló.
A relé a "vezérlés" (Y) bemenetről (fekete vezeték) egy kapacitív-rezisztív osztón, majd egy graetz hídon keresztül kapja a 24V tápfeszültséget. (hogy miért nem tettek bele egy 230VAC relét, nem tudom...). Mindhárom motorban rossz volt a kondenzátor, melyet egy 100nF és egy 150nF / 250VAC fólia kondi párhuzamosításával hoztak létre. A kondikon 10nF alatti érték volt mérhető! Ezen kívül találtam rossz mikrokapcsolót is ezekben.

A szelepmozgatók mechanikai felépítése viszonylag stabil, így mikrokapcsoló és kondi csere után mentek vissza a helyükre. A szinkronmotor és a hajtómű igen jól bírta a strapát, nem értem, miért kerültek bele ilyen vacak kondik... Természetesen Wima ment bele, 2db 470nF sorba kötve, bár ki tudja, hogy az mennyire lesz tartós.

További szép napot, jó javítgatást!
Similar manuals:
If you want to join us and get repairing help please sign in or sign up by completing a simple electrical test
or write your question to the Message board without registration.
You can write in English language into the forum (not only in Hungarian)!

E-Waste Reduce