You are here

Toshiba LCD32WLT58 nehezen indul. STRW65.. cserétől megjavult.

16 posts / 0 new
Last post
MZperX
MZperX picture

Üdv' Mindenkinek! A fent nevezett cuccot ha bedugom a villanyba, a táp relék ketyegnek, oszt semmi. Amennyiben párszor ki-be dugdosom a hálózatba, egyszer csak normálisan kattan a két relé és müxik. Utána stabilan megy. Legközelebb megint ugyanez. Ha előtte kiveszem a tápot és kitartóan nézegetem, hogy ugyan mi a túró baja lehet, majd visszarakom, akkor egyből indul. ????? Még valami: az "AC protect" mi a francot figyel?

Comments
MZperX
MZperX picture

Jó éjszakát Mindenkinek! NEM KONDI. Ha az lenne, nem kérdezném... Nem kontakthiba, ha az lenne, nem kérdezném... Szerintem az STRW... Majd meglátjuk, ha vettem egyet.

0

flottweg
flottweg picture

Üdv!

Gratula Robi , és 25ezres barátunk sem lett gazdagabb :-) !

Mondtam nem nagy dolog lcd-led tvt javítani csak türelem idő és a hibás alkatrészt kell megtalálni!

0

MZperX
MZperX picture

Hali! 25-ezres kollégát nem értem. Miről maradtam le?

0

flottweg
flottweg picture

Aki mindenhova benyalta magát , hogy téged idézzelek:-)

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Szia, sziasztok!

Hány éves a gép? És miért vagy biztos, hogy nem kondi, esetleg kisértékű, nem feltűnő kondi hiba? Kontakt hibákat nem látsz benne?

Vadászom Utamból Kotródj! (Fekete István)

0

MZperX
MZperX picture

Üdv'! Angliábaól hozták, neten vette 60 fontért, tízezer forintért Magyarországra hozták, úgyhogy passz!

0

MZperX
MZperX picture

Üdv'! Van egy nagyképű válaszom: Nem ma kezdtem... És van egy szerényebb: Egyenként átmértem még a nem elektrolit kondikat is, és átforrasztottam még az átkötéseket és az smd-ket is. Amúgy megvan a hiba: STRW65... Ha kivettem belőle a csavart és úgy lefagyiztam, akkor még csak nem is kattant az egyik relé, azaz meg sem próbált elindulni. Négy tápja van a dögnek. Egy készenléti, egy ami négyszáz voltra felnyomja a háromszázat, (mellesleg ez mire jó?), egy külön a 24voltnak és ez a bizonyos ami a többi részt eteti.

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

Amelyik 400V-ot csinál a pufferra, az az aktív PFC (fázistényező javító) áramkör, ami azért kell bele, mert nélküle az SMPS reaktáns impedanciával terhelné a hálózatot, ami azon veszteségeket okozna. (A reaktáns impedancián az áram nincs fázisban a feszültséggel.)
A PFC bemenete közel ohmosan terheli a hálózatot, így nem okoz veszteséget. (Az ohmos terhelésen az áram fázisban van a feszültséggel.)
A 400V azért szükséges, mert A PFC áramköre így működik jó hatásfokkal, ilyenre van tervezve.

A PFC AC_PROTECT a hálózati túlfeszültséget figyeli, és lekapcsolja a PFC áramkört, ha a puffer kondenzátoron a feszültség meghaladja a 420V-ot.

Csatolmány!

Üdv:
Fülesmester

File csatolás: 

0

MZperX
MZperX picture

Üdv'! Először is "danke"! Valószínűleg naiv a kérdés, de had tanuljak: mért nem elég egy fázistoló kondi vagy tekercs? A változó terhelés miatt? És a másik: a törökök mért szarnak erre? A legújabb Orion lcd-k némelyikében még csak PUFFER SINCS!!! Zavarszűrők, graetz, egy vasmagos tekercs és már megy is bé a delej a trafóba. Csak néztem... (A készenlétinek azért van egy 22mikrója). Mondjuk robbangatnak is fel szép sorban...

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

Ez a fázistényezőre vonatkozó előírás csak egy bizonyos fogyasztás fölött kötelező, az alatt csak ajánlott (környezetvédelmi okokból).
Az, hogy melyik készülékbe kerül beépítésre, attól függ, hogy a megrendelő kéri (megfizeti)-e. Több alaplapon kialakították a helyét, még sincs beépítve (csak egy átkötés van helyette).
Az aktív PFC-nek sok előnye (és hátránya is) van a passzív megoldásokkal szemben. Ilyen a változó áramfelvételhez való alkalmazkodó képesség, és az is, hogy stby üzemmódban kikapcsolható.

Üdv:
Fülesmester

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Szia, sziasztok!

Hú de kedves. Akkor a PCF nyalogatja az áramszolgáltató seggit?

Vadászom Utamból Kotródj! (Fekete István)

0

Attee
Attee picture
*

Üdv!

Az a 400V-os nem az aktív PFC véletlenül?

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Szia, sziasztok!

Valamelyik tervezője speedet slopált anyatej helyett..

Vadászom Utamból Kotródj! (Fekete István)

0

welding alt
welding alt picture

Szia MZ/X !

Mint előtem is jelezték, nem kizárt a hibás forrasztás. "egyszer csak normálisan kattan a két relé és müxik. Utána stabilan megy." Lehetséges, hogy a relé/k/ érintkezője beégett,bizonytalan a látszólag stabilnak mondható zárt állapot.( láttam már ilyet ). Nem ártana ellenőrizd, de ez csak egy vélemény .

Üdv!
welding alt

0

ELKO4
ELKO4 picture

Nézd át nagyítóval kontakthiba vonatkozásában meg cseréld ki a hűtőbordák környékén az elektrolitkondikat.

Üdv.

Tamás

0

Sponsored links