You are here

Elnett ENSH 80 bojler tisztítás[megoldva, de mégsem teljesen]

17 posts / 0 new
Last post
Bazsyk
Bazsyk picture

Sziasztok!
Fenti villanybojler mennyire szerelőbarát? 50 foknál nem igen ad melegebb vizet, pedig 80-on van a szabályzó. 4 éves, még bontatlan. A kezem viszont tuti nem fér be a betét likán. Hogyan tudom kikotorni a vízkövet? A víz is csak pisilve jött le, otthagytam éjszakára, remélem már üres. 
Köszönöm!

Comments
Bazsyk
Bazsyk picture

Sziasztok!
Dino54 javaslatát követve nekilódultam a betétnek, hát elsőre nem jött ki. Leakasztottuk, úgy már megadta magát. Volt benne egy kis fazéknyi trutyi, a betét körül egybefüggő. Ami kijött,kiöntöttem, majd vissza a bojler, és rányitva a víz, alá egy nagy tál. Új betét + tömítés+anód. És javaslat évenkénti pucolásra. 
Szép estét!

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: ha ebben van anód, akkor azt is kell cserélni

Bálint

1

Bazsyk
Bazsyk picture

Üdv! Természetesen! 

0

slaszlo
slaszlo picture

Szia!
https://www.youtube.com/watch?v=fu_FD7gqSWY

Itt azt mondják, hogy kompakt, hegesztett és nem javítható, azért csak "félára" van.
A linket mutasd meg a tulajnak is.crying

Laci

1

Bazsyk
Bazsyk picture

Hali. A videó azért túloz kicsit, mert a betét is cserélhető. De cumi lesz a hozzászólásokat olvasva. Holnap meglátom. Köszi, szép estét!

0

Jaca
Jaca picture
****

Sziasztok!
Ha ez tényleg így van, akkor kell venni fél kilós citromsavport, és helyéről leakasztva beletuszkolni, hagyni állni benne, aztán átmosni. 

1

DINO54
DINO54 picture

Szia!
Amennyire a fotód alapján megtudom ítélni, nem lehet jobban szétszedni annál mint hogy kicsavarod a fűtőbetétet és minden egyebet tartalmazó egységet.
Ha engem egy ilyennel áldott (vert) volna meg a sors, én azt csinálnám hogy engedném bele a csatlakozáson keresztül a vizet amely az alsó nyíláson távozva mosná kifele a vízkövet. Valami alkalmas edényt kell a nyílás alá helyezni a távozó víznek és a hordalékának. De ha olyan helyen van ahol megoldható az udvaron a dolog, akkor lehet hogy gyorsabb és kényelmesebb a helyéről leszerelve kislagozni a tartályt. Persze ez már kétemberes művelet.
Laci
 

1

Bazsyk
Bazsyk picture

Szia, az ötlet jónak tűnik, elsőnek így próbálom. 

0

thomas123
thomas123 picture

Szia! A cégnél van hasonló az étkezőben. Így szokjuk mi is. Leakasszuk, betétet kicsavarjuk, ( már csináltunk hozzá célszerszámot hosszú karral) és pár raklapot letéve (vagy a targonca villáit összetolva :-)   ) rátesszük,  slagon nyomatjuk bele a vizet és mozgatva kihozza a vízkövet. Egy vödörrel kijön. Utána új betét és kész.
Na de egy házban, lakásban hogy tisztítható, ahol nincs udvar, nem lehet leszerelni? Nem jobb a régi hajdú? Vállig bele lehetett nyúlni.
Egyébként nagyon rossz megoldás így egyben a fűtőtest és a hőfokszabályzó csöve - érzékelője. Alig rakódik kis vízkő a betétre és hozzáér a csőhöz. Fűtéskor egyből átveszi a hőt az érzékelő csöve és 2-3 percenként ki-be kapcsolgat, holott a víz nem meleg. Szétszeded és alig van benne vízkő, csak a betéten.

1

Bazsyk
Bazsyk picture

Szia!
Szeretnék kérdezni valamit. Azt mondja a srác, hogy a javítás után sem ok a bojler. Van kb 25-30 liter melegvíz, és annyi. Azért nem értem a helyzetet, mert addig nem kapcsol le a betét, amíg el nem érte a megfelelő hőmérsékletet, így ez számomra nem tiszta. Hány fokra érdemes tenni a szabályzót? Most 65-re tettem. Nem igazán értem a dolgot, mert minden ki van benne cserélve. Szép napot! Köszönöm

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia! 

Ebben a búvárcső fém, vagy műanyag? Mert ha műanyag, és a takarításkor lecsúszott, vagy megolvadt, akkor az a bibi. A bojler tetejére megy fel, mert a víz rétegződik. Alul megy be a hideg, felűl ki a meleg. Ha a cső nem megy fel, akkor annyi meleg vized van, amennyire addig jut a rétegződésből... Fent persze meleg a víz továbbra is. Csak nem jutsz hozzá.

0

formasu
formasu picture
*

Szia!

Én magasabbra szoktam tenni a szabályozót. Meg kellene nézni, hogy milyen hőfokú meleg víz jön ki belőle már induláskor, amikor a szabályozó már kikapcsolt. Lehet, hogy valami történt a szabályozóval? Valami szerelési hiba a szabályozónál kizárt?

0

Bazsyk
Bazsyk picture

Szia!
Cseréltem a szabályzót is, kattan , kapcsol rendesen. Betoltam a helyére, óvatosan, nem lett feszegetve. 2 vezeték megy rá a visszajelző lámpának, amit csak be kell dugni egy furatba, illetve 2 szálon megy neki a delej, + a földelés a testre. Nem nagyon lehet elkötni sem. Megmérem a vizhőt. Köszönöm!

0

Bazsyk
Bazsyk picture

Hali. Szépen átgondolt mechanizmus, sajnos nálam lakótelep földszint, nincs udvari slag. De annyi előnyt látok, hogy az alsó szomszéd tuti nem ázik majd, mert nincs :D
Jó éjt!

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: ha a fekete tányér körüli gyűrűt leszeded, mit látsz?

Bálint

0

Bazsyk
Bazsyk picture

Szia! Holnap vár a tulaj, jelzem mi  a tényállás. köszi.

0

Sponsored links