You are here

Elnett ENSH 80 bojler tisztítás[megoldva, de mégsem teljesen]

17 posts / 0 new
Last post
Bazsyk

Sziasztok!
Fenti villanybojler mennyire szerelőbarát? 50 foknál nem igen ad melegebb vizet, pedig 80-on van a szabályzó. 4 éves, még bontatlan. A kezem viszont tuti nem fér be a betét likán. Hogyan tudom kikotorni a vízkövet? A víz is csak pisilve jött le, otthagytam éjszakára, remélem már üres. 
Köszönöm!

Comments
Bazsyk

Sziasztok!
Dino54 javaslatát követve nekilódultam a betétnek, hát elsőre nem jött ki. Leakasztottuk, úgy már megadta magát. Volt benne egy kis fazéknyi trutyi, a betét körül egybefüggő. Ami kijött,kiöntöttem, majd vissza a bojler, és rányitva a víz, alá egy nagy tál. Új betét + tömítés+anód. És javaslat évenkénti pucolásra. 
Szép estét!

0

Vote up!

You voted ‘up’

SzBálint
SzBálint's picture

szia: ha ebben van anód, akkor azt is kell cserélni

Bálint

1

Vote up!

You voted ‘up’

Bazsyk

Üdv! Természetesen! 

0

Vote up!

You voted ‘up’

slaszlo

Szia!
https://www.youtube.com/watch?v=fu_FD7gqSWY

Itt azt mondják, hogy kompakt, hegesztett és nem javítható, azért csak "félára" van.
A linket mutasd meg a tulajnak is.crying

Laci

1

Vote up!

You voted ‘up’

Bazsyk

Hali. A videó azért túloz kicsit, mert a betét is cserélhető. De cumi lesz a hozzászólásokat olvasva. Holnap meglátom. Köszi, szép estét!

0

Vote up!

You voted ‘up’

Jaca
Jaca's picture

Sziasztok!
Ha ez tényleg így van, akkor kell venni fél kilós citromsavport, és helyéről leakasztva beletuszkolni, hagyni állni benne, aztán átmosni. 

1

Vote up!

You voted ‘up’

DINO54
DINO54's picture

Szia!
Amennyire a fotód alapján megtudom ítélni, nem lehet jobban szétszedni annál mint hogy kicsavarod a fűtőbetétet és minden egyebet tartalmazó egységet.
Ha engem egy ilyennel áldott (vert) volna meg a sors, én azt csinálnám hogy engedném bele a csatlakozáson keresztül a vizet amely az alsó nyíláson távozva mosná kifele a vízkövet. Valami alkalmas edényt kell a nyílás alá helyezni a távozó víznek és a hordalékának. De ha olyan helyen van ahol megoldható az udvaron a dolog, akkor lehet hogy gyorsabb és kényelmesebb a helyéről leszerelve kislagozni a tartályt. Persze ez már kétemberes művelet.
Laci
 

1

Vote up!

You voted ‘up’

Bazsyk

Szia, az ötlet jónak tűnik, elsőnek így próbálom. 

0

Vote up!

You voted ‘up’

thomas123

Szia! A cégnél van hasonló az étkezőben. Így szokjuk mi is. Leakasszuk, betétet kicsavarjuk, ( már csináltunk hozzá célszerszámot hosszú karral) és pár raklapot letéve (vagy a targonca villáit összetolva :-)   ) rátesszük,  slagon nyomatjuk bele a vizet és mozgatva kihozza a vízkövet. Egy vödörrel kijön. Utána új betét és kész.
Na de egy házban, lakásban hogy tisztítható, ahol nincs udvar, nem lehet leszerelni? Nem jobb a régi hajdú? Vállig bele lehetett nyúlni.
Egyébként nagyon rossz megoldás így egyben a fűtőtest és a hőfokszabályzó csöve - érzékelője. Alig rakódik kis vízkő a betétre és hozzáér a csőhöz. Fűtéskor egyből átveszi a hőt az érzékelő csöve és 2-3 percenként ki-be kapcsolgat, holott a víz nem meleg. Szétszeded és alig van benne vízkő, csak a betéten.

1

Vote up!

You voted ‘up’

Bazsyk

Szia!
Szeretnék kérdezni valamit. Azt mondja a srác, hogy a javítás után sem ok a bojler. Van kb 25-30 liter melegvíz, és annyi. Azért nem értem a helyzetet, mert addig nem kapcsol le a betét, amíg el nem érte a megfelelő hőmérsékletet, így ez számomra nem tiszta. Hány fokra érdemes tenni a szabályzót? Most 65-re tettem. Nem igazán értem a dolgot, mert minden ki van benne cserélve. Szép napot! Köszönöm

0

Vote up!

You voted ‘up’

mindigehes

Szia! 

Ebben a búvárcső fém, vagy műanyag? Mert ha műanyag, és a takarításkor lecsúszott, vagy megolvadt, akkor az a bibi. A bojler tetejére megy fel, mert a víz rétegződik. Alul megy be a hideg, felűl ki a meleg. Ha a cső nem megy fel, akkor annyi meleg vized van, amennyire addig jut a rétegződésből... Fent persze meleg a víz továbbra is. Csak nem jutsz hozzá.

0

Vote up!

You voted ‘up’

formasu
formasu's picture

Szia!

Én magasabbra szoktam tenni a szabályozót. Meg kellene nézni, hogy milyen hőfokú meleg víz jön ki belőle már induláskor, amikor a szabályozó már kikapcsolt. Lehet, hogy valami történt a szabályozóval? Valami szerelési hiba a szabályozónál kizárt?

0

Vote up!

You voted ‘up’

Bazsyk

Szia!
Cseréltem a szabályzót is, kattan , kapcsol rendesen. Betoltam a helyére, óvatosan, nem lett feszegetve. 2 vezeték megy rá a visszajelző lámpának, amit csak be kell dugni egy furatba, illetve 2 szálon megy neki a delej, + a földelés a testre. Nem nagyon lehet elkötni sem. Megmérem a vizhőt. Köszönöm!

0

Vote up!

You voted ‘up’

Bazsyk

Hali. Szépen átgondolt mechanizmus, sajnos nálam lakótelep földszint, nincs udvari slag. De annyi előnyt látok, hogy az alsó szomszéd tuti nem ázik majd, mert nincs :D
Jó éjt!

0

Vote up!

You voted ‘up’

SzBálint
SzBálint's picture

szia: ha a fekete tányér körüli gyűrűt leszeded, mit látsz?

Bálint

0

Vote up!

You voted ‘up’

Bazsyk

Szia! Holnap vár a tulaj, jelzem mi  a tényállás. köszi.

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content