You are here

ETA vasaló kiégeti a konnektorokat

Sziasztok.
Az eta sima vasaló sorra égeti ki a konnektorokat.Valaki tud segíteni mi az oka?
Üdv Zoltán
 

Comments
formasu
formasu picture
*

Szia!

Nálam egy régi 3 fázisú piskóta aljzatnál volt hasonló. Gyakorlatilag melegedett a dugó, és az aljzat is, de talán a dugó jobban. A kiégett aljzatot ki kellett cserélnem, de a hiba a dugóban volt. A vezeték becsavarozása nem volt eléggé meghúzva, / ettől megégett a vezeték szigetelése is!/ ez volt az egyik ok, a másik pedig az volt, hogy a dugón az érintkezők eléggé korrodálva voltak, / tehát két helyen is volt átmeneti ellenállás a dugóban, amitől melegedett, majd el is égett a csatlakozó!/ tehát azt is cserélni kellett. 

Csodák pedig nincsenek!

1

agressiv
agressiv picture
*

Szerintem nem ártana kicsit több infó arról, hogy pontosan hogy is égeti ki a konnektorokat. Azon sem lepődnék meg, ha a földelés érintkezői olvadnának, mert azok inkább hajlamosak kontakthibásak lenni, az öreg vasalók meg földzárlatosak lenni.. xD

0

hjozsefgosfa
hjozsefgosfa picture

Szia!

Az említetteken kívül az is lehet, hogy a dugvilla melegszik, az égeti ki a dugaljakat. Nézd meg, hogy a dugaljakban a vezetékek szigetelései is meg vannak-e égve, illetve, hogy a dugvilla egyik érintkezője mellett nincs-e égésnyom. Minden, ami égett, cseréld ki, az égett vezetékvégeket vágd le, ott csupaszold meg újra, ahol még ép a szigetelés!

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Üdv! Pl a gagyi konnektor, amiket manapság gyártanak. kell egy ilyen pl: https://img.jofogas.hu/hdimages/Kontallux_konnektorok_eladok_97424149566...

Alu vagy ríz vezetékkel van bekötve?

0

uniman
uniman picture
***

Mára már ezeknek a konnektoroknak az érintkezői is elkorrodáltak, főleg, ha fűtetlen, nedves helyiségben élték át az elmúlt évtizedeket.
A csavaros kötések kötelező utánhúzását is emlegetik a szakik...
Nekem a Prodax-ok váltak be...  

2

F-Yoci
F-Yoci picture

Üdv! Nekem van vagy 20-25 db + kapcsolók is, legtöbbjük használatban, egyiknek sincsenek még elkorrodálva az érintkezői, jól bírják, ezeket még jó minőségű alapanyagból csinálták. Más fajtábol van, ami a padláson volt, és csepegett rá víz, azok egyértelműen oxidosak.
Természetesen, ha régebbi hasznátban is gondolkoznak, mindenképp meg kell nézni az állapotát, mert ami oxidos, ugyanúgy melegedni fog a szar érintkezés miatt.

0

zsugori
zsugori picture
***

1

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
De bizony.. mármint van aki foglya.. annyira, hogy jó pár éve egy ilyet kellett elektromosra alakítanom, mondván a tulaj ezt FOGJA használni. Ennek értelme abban rejlik, hogy súlya miatt nem kell annyira nyomni. Napi pár tucat nadrágnál (férfi szabó az illető) nagyon nem mindegy.
Üdv, Z.

1

SzBálint
SzBálint picture
****

szia:normális konnektorra  (16 A-es) kell kicserélni

Bálint

1

Jaca
Jaca picture
****

Sziaszto!

Nekem is ez az első meglátásom.

Jácint

0

Sponsored links