You are here

Hama art 42999 antennaelosztó alkalmas Tv-hez?

14 posts / 0 new
Last post
Jaca
Jaca picture
****

Sziasztok!

Ez az antennaelosztó alkalmas Tv-hez, vagy nem véletlen, hogy nem működik, ahogy kell?
https://www.hood.de/i/hama-42999-antennen-verteiler-koax-stecker-5051293...
A fali aljzatba az egyik anya csati volt bedugva, a vele szembeni ment az egyik Tv-be, a pöcsös pedig a másikba. A pöcsösről ment a Tv, de a másikról nagyon gyenge volt a jel, az analóg adás még ment zajosan, de a digitálishoz már kevés volt. Falusi kábeltévé a forrás.

Mit ajánlotok helyette?

Üdv: Jácint

Comments
lapatnet
lapatnet picture
*

Üdvözlet!

Nem alkalmas, ez a rádió aljzathoz való! A TV antennaelosztó az art 42998 számú.

File csatolás: 

0

Imitome
Imitome picture

Szia!
Ez egy iránycsatolt kettős jelosztó. Ha a kimenete bemenetként van használva, akkor csillapít az egyik ágra.
Ha a bemenete, ami szemben van a másik kettővel és pöcsösként jelölted, arra van rákötve az antennajel, akkor a két oldalsó kimeneten kimenetenként 3 dB/uV a csillapítás.
Ezt erre találták ki.
Ahol úgy van bekötve, mint ahogy leírtad, az az életben nem lesz jó. Amit helyette ajánlottak, az ugyanez más "ruhában".

0

josef.48
josef.48 picture
*

Szia lmitome ! Jel elosztó ,ha kétfelé egyformán illesztve elosztja ,akkor a jel fele lesz egy-egy kimeneten.Ha feszültségben osztod keté a jelet (dBµV ahogy irtad)akkor a két kimeneten 6-6dB-el lesz csillapitva a jel.Ha teljesitménybe osztod keté a jelet akkor 3-3 dB-el lesz csillapitva a két kimeneten a jel.Az elosztó kimenetein 3,5dB a csillapitás (gyártó) ,ez azt jelenti hogy a bejövö jel keté osztodik teljesitményben és a fele lesz 3dB és ehez hozzá adodik a trafo 0,5dB vesztessége..Szerintem a dBµV felirat az téves.üdv.Jóska

0

Imitome
Imitome picture

Szia! 
Jogos a taps, igazad van!
Kissé belelendültem az írásba. dB-t akartam írni. Figyelmetlen voltam!
Köszi!
Üdv
Imre

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

A 99 végűnek a bemenete pöcsös, a 98-asnak meg anya. Ezért nem lehetett megfelelően bedugni az aljzatba.

0

Imitome
Imitome picture

Szia!

Egy a lényeg. Egy bemenet és egyforma két kimenet. Aztán hogy kuki, vagy puni a bemenet, akkor úgy kell megoldani hogy csatlakoztatható legyen, vagy venni olyan fajtát, amin a csatlakozás megfelelő. A belseje mindegyiknek ugyanaz. Ha a kimeneten kapja az elosztó a bemenő jelet, akkor a másik kimenet a bemenetként használt kimenethez képest általában 22 dB/uV-al gyengébb a jel nagysága. Én ezért mindig F csatlakozósat használtam, mert ott olyan csatit rakok a csatlakoztatás bemenő részére és a készülékek felé menő kábelek készülékhez csatlakozó végére, amilyen szükséges volt.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: ami nekem van  --noname- a középső a bejövő, a két szembenlévő az elmenő.
Könnyen szét lehet pattintani a dobozkát, úgy többet látsz, többféle belsővel van ilyen doboz

Bálint

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!

Rá van írva! Átmenő csillapítás 3,5dB, leágazás 22dB.Egy komolyabb erősítő után jó lehet, hogy ne vezérelje túl az első vevőt.

Kalex

0

josef.48
josef.48 picture
*

Szia Kalex! Nem ép ugy van  ahogy irtad,a 22dB az amolyan áthallási csillapitás a kimenetek között .Ha esetleg a kimenetekre kötött készülékek zavarnák egymást .Transzformátoros elostsztásnál ez megvalositható.üdv.Jóska

File csatolás: 

1

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Nálam az a hiba, hogy a rádióhoz való elosztó van bent, a bal oldal van az aljzatban, a közepe van az egyik TV felé, és a jobb oldala a másik TV felé.

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Két nyelven nem tudok, németül, meg RF-ül laugh Szóval veszek egy olyat, ami minden irányban 3dB-t csillapít, akkor az jó lesz. Köszi a magyarázatot!

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
Tessék!

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Köszönöm!

0

Sponsored links