You are here

Kyocera FS-C8520 tapegyseg javitasa. megoldva

9 posts / 0 new
Last post
pika75
pika75 picture

Sziasztok. A cimbeli multifunkcios szines gephez hivtak azzal, hogy nem kapcsol be. Nana, hogy bekapcsol, meg egy tesztoldalt is sikerult kinyomtatnia, de mikor masolni akartam, beadta a kulcsot. Egy pillanatra elsotetult minden es persze megallt a papir benne, utana meg jelezte a papir elakadast. Kivettem a papirt belole, az ajto becsukasa utan pedig folyamatosan ujraindult, amig le nem kapcsoltam. Amig mukodott sokszor sercego hang hallatszott a gepbol. Kivettem a tapot belole es egybol feltunt a 2 nagy puffer pupossaga. Itt viszont nem sorba vannak kapcsolva mint egyes szamitogep tapokban, hanem parhuzamosan. Kivettem oket, a puposabbikban meg zorog is valami, es konnyebb mint a kevesbbe pupos. 270uF 400V Nippon Chemikon gyartmanyok. Csodalkozok, hogy igy ki tudtak szaradni. Cserebe 270uF 450V Nichicon bontottakat tettem bele. A kerdesem az lenne a kapcs. uzemu tapokhoz ertok fele: van a kondik kiszaradasanak mas oka is - hibas tap- vagy csak ennyi a teendo vele? Sajnos a kepeket nem tudom feltolteni mert a megengedett 3M nal nagyobbak. A valaszokat elore is koszonom. Udv.

Comments
pika75
pika75 picture

Sziasztok. A tegnap elvittem es betettem a tapot a gepbe, megy mint ujkoraban. Csak az a 2 nagy puffer volt kiszaradva. Koszonom az otleteket. Erot - egeszseget mindenkinek. Udv.

1

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: vegyél egy ilyen alkatrész tesztert, a lap alján olvashatod a paramétereket

https://www.banggood.com/Mega328-M328-LCR-T4-12846-LCD-Digital-Transisto...

ez pedig meztelenül  (régebbi kiadás)

https://www.banggood.com/Geekcreit-LCR-T4-12864-LCD-Graphical-Transistor...

Biztos nálatok is elérhető

Bálint

0

pika75
pika75 picture

Szia. Persze nalunk is kaphatok esr merok, az ara kevesbbe erdekes mert cegre lenne, de nincs idom az ilyen szintu javitasokra. Ha elromlik egy tap, csere masikra; annyi cserealkatreszunk van, hogy nem Szamost, de Dunat lehetne rekeszteni. Ez az elso nem Ricoh gep, amiben a tap vacakol. Ja nem, bocs, volt meg egy Xerox wc5222, abban is tapot csereltunk. De Canon, Konica Minolta egy sem.  Udv.

0

Kari
Kari picture
*****

Szia!
Hasznalj egy kep szerkesztöt, psc printert(SW), s editalhatod, tetszöleges felbontast-meretet allithatsz be, pl. az Irfanview-ban is -ingyenes(ek)...
Kari

0

agressiv
agressiv picture
*

Nincs ebben semmi különös, minden kondenzátor elfáradt előbb utóbb. Amúgy a nichicon meg a nippon kondenzátorok is erősen túl vannak becsülve, az igazi túlélők a Rubycon kondenzátorok.

2

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: ha folyamatosan hálózaton van két-három éve, akkor elhasználódott
Meg kell nézni, kikapcsolás után a primer kört is lekapcsolja-e
Az is lehet, hogy áramköri hibától melegedtek, esetleg silány minőség

Bálint

0

pika75
pika75 picture

Szia, A primer kort csak a fokapcsoloval lehet lekapcsolni, kulomben nem lenne st-by allapot. Amugy mi Ricoh kepviselet vagyunk, szervizelunk 10+ eves gepeket is, de az evek soran sacc/kb alapon csak 0,1% volt taphibas. Persze hogy a 2 bontott kondi is Ricoh tapbol szarmazik. Sajnos nem all rendelkezesemre sem esr mero, sem kapacitasmero. Na de ma vagy holnap elmegyek es beteszem a tapot a Kyoceraba, lassam mukodik rendesen? Udv.

0

gyimi1
gyimi1 picture

Hali.
Meg a többi kondit is érdemes megnézni, megmérni.

0

Sponsored links