You are here

Kyocera FS-C8520 tapegyseg javitasa. megoldva

9 posts / 0 new
Last post
pika75
pika75 picture

Sziasztok. A cimbeli multifunkcios szines gephez hivtak azzal, hogy nem kapcsol be. Nana, hogy bekapcsol, meg egy tesztoldalt is sikerult kinyomtatnia, de mikor masolni akartam, beadta a kulcsot. Egy pillanatra elsotetult minden es persze megallt a papir benne, utana meg jelezte a papir elakadast. Kivettem a papirt belole, az ajto becsukasa utan pedig folyamatosan ujraindult, amig le nem kapcsoltam. Amig mukodott sokszor sercego hang hallatszott a gepbol. Kivettem a tapot belole es egybol feltunt a 2 nagy puffer pupossaga. Itt viszont nem sorba vannak kapcsolva mint egyes szamitogep tapokban, hanem parhuzamosan. Kivettem oket, a puposabbikban meg zorog is valami, es konnyebb mint a kevesbbe pupos. 270uF 400V Nippon Chemikon gyartmanyok. Csodalkozok, hogy igy ki tudtak szaradni. Cserebe 270uF 450V Nichicon bontottakat tettem bele. A kerdesem az lenne a kapcs. uzemu tapokhoz ertok fele: van a kondik kiszaradasanak mas oka is - hibas tap- vagy csak ennyi a teendo vele? Sajnos a kepeket nem tudom feltolteni mert a megengedett 3M nal nagyobbak. A valaszokat elore is koszonom. Udv.

Comments
pika75
pika75 picture

Sziasztok. A tegnap elvittem es betettem a tapot a gepbe, megy mint ujkoraban. Csak az a 2 nagy puffer volt kiszaradva. Koszonom az otleteket. Erot - egeszseget mindenkinek. Udv.

1

Vote up!

You voted ‘up’

SzBálint
SzBálint picture
***

szia: vegyél egy ilyen alkatrész tesztert, a lap alján olvashatod a paramétereket

https://www.banggood.com/Mega328-M328-LCR-T4-12846-LCD-Digital-Transisto...

ez pedig meztelenül  (régebbi kiadás)

https://www.banggood.com/Geekcreit-LCR-T4-12864-LCD-Graphical-Transistor...

Biztos nálatok is elérhető

Bálint

0

Vote up!

You voted ‘up’

pika75
pika75 picture

Szia. Persze nalunk is kaphatok esr merok, az ara kevesbbe erdekes mert cegre lenne, de nincs idom az ilyen szintu javitasokra. Ha elromlik egy tap, csere masikra; annyi cserealkatreszunk van, hogy nem Szamost, de Dunat lehetne rekeszteni. Ez az elso nem Ricoh gep, amiben a tap vacakol. Ja nem, bocs, volt meg egy Xerox wc5222, abban is tapot csereltunk. De Canon, Konica Minolta egy sem.  Udv.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Kari
Kari picture
*****

Szia!
Hasznalj egy kep szerkesztöt, psc printert(SW), s editalhatod, tetszöleges felbontast-meretet allithatsz be, pl. az Irfanview-ban is -ingyenes(ek)...
Kari

0

Vote up!

You voted ‘up’

agressiv
agressiv picture

Nincs ebben semmi különös, minden kondenzátor elfáradt előbb utóbb. Amúgy a nichicon meg a nippon kondenzátorok is erősen túl vannak becsülve, az igazi túlélők a Rubycon kondenzátorok.

2

Vote up!

You voted ‘up’

SzBálint
SzBálint picture
***

szia: ha folyamatosan hálózaton van két-három éve, akkor elhasználódott
Meg kell nézni, kikapcsolás után a primer kört is lekapcsolja-e
Az is lehet, hogy áramköri hibától melegedtek, esetleg silány minőség

Bálint

0

Vote up!

You voted ‘up’

pika75
pika75 picture

Szia, A primer kort csak a fokapcsoloval lehet lekapcsolni, kulomben nem lenne st-by allapot. Amugy mi Ricoh kepviselet vagyunk, szervizelunk 10+ eves gepeket is, de az evek soran sacc/kb alapon csak 0,1% volt taphibas. Persze hogy a 2 bontott kondi is Ricoh tapbol szarmazik. Sajnos nem all rendelkezesemre sem esr mero, sem kapacitasmero. Na de ma vagy holnap elmegyek es beteszem a tapot a Kyoceraba, lassam mukodik rendesen? Udv.

0

Vote up!

You voted ‘up’

gyimi1
gyimi1 picture

Hali.
Meg a többi kondit is érdemes megnézni, megmérni.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Sponsored links