You are here

Fagor FET-6412-X/02 mosógép nem vesz vizet

8 posts / 0 new
Last post
Ladakolyok
Ladakolyok picture

Sziasztok!

A címben szereplő géppel van olyan gondom, hogy egyáltalán nem kapcsol feszültséget a mágnes szelepre. 230V helyett csak 60-62V körüli feszültséget mérek a csatlakozón. A szelep működik, hálózati kábellel kipróbáltam.
A panelon nem találtam szét durrant triakot vagy bármely más sérült alkatrészt. A centrifugát megcsinálja és a vizet is kiszivattyuzza, de se mosási, se oblitesi programon nem vesz vizet. Ha elindítom, az ajtót lezárja, megmozdítja a motort egy kicsit és tovább nem csinál semmit.
Csatolok képeket a gép adattáblajarol, a kezelő panelrol és a fő panel mindkét oldaláról.
A fő panel tápja Vipera 12 ic-vel van szerelve.
Aki találkozott már ezzel a hiba jelenséggel és tudja, hogy mi a megoldás, kérem ne tartsa magában.
Köszönöm mindenkinek aki válaszol.

Üdv: Ladakolyok 

Comments
varga jano
varga jano picture
*****

Mi lett vele ?

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia:ez ugyan mosogatógépé, de  Vipert12A táp ic-s

Bálint

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia:ez ugyan mosogatógépé, de  Vipert12A táp ic-s

Bálint

File csatolás: 

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia Ladakölyök !
ULN200XA-val van szerelve ?
Földelés rendben ?
Tápfeszek , 300V,5V és 12V rendben ?
Cseréltél valamit az elektronikán ?

0

Ladakolyok
Ladakolyok picture

Szia!

Van négy ULN2003A smd IC a panelon. Egyelőre nem nyúltam a panelhoz. Az általad írt feszültségeket meg fogom mérni, bár szépen bekapcsol és ahogy a topik nyitóban leírtam, a centrifugát megcsinálja, de ha vizes programra teszem ( valamelyik mosási, vagy az öblítő program ), akkor csak egyet moccant a motoron és mást nem csinál. A szelep csatlakozón pedig ilyenkor csak 60-62V váltó feszültség mérhető.

0

ityvity
ityvity picture
*

Szia , a címbe gondolom lemaradt az 1-es , és ez  felültöltős   egy szelepes gép .  . Ha mágnes szelep jó (talán Ohmra is megmérném ) nem hiszem hogy periférikus hiba lenne . Nem emlékszek , hogy az ULN csak a reléket , vagy egyéb perifériát is vezérli , mert attól hogy nincs megszakadva / zárlatba , még lehet rossz és nem nyit  valamelyik darlington , de hát ez már bő tizenéves gép , és az elkók sem már nem olyan frissek .

0

Ladakolyok
Ladakolyok picture

Szia!

Nem, így van feltüntetve a gép hátulján lévő adattáblan is, amiről csatoltam fényképet. Igen, felültöltős a gép és egy szelepes. A szelep tökéletesen működik, azt ellenőriztem először. Az elkokat ki fogom cserélni. A tápja ennek viszont a többi ilyen Fagor panellal ellentétben nem kondis ( nagy kék, vagy szürke X2-es 275V-os ), hanem egy Viper12A ic-vel épül fel. Erről az ic- ről már más tanyatagok is írták, hogy tud érdekes dolgokat produkálni.

1