You are here

Candy CLT 260L-S centrifuga hiba

15 posts / 0 new
Last post
Cyrix
Cyrix picture

Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni mivel a mosógép téren nem nagyon vagyok járatos. Adódott egy Candy CLT 260L-S felültöltős mosógép, a hiba az hogy centrizáskor csak lassan forog, megáll, megint lassan forog a dob non-stop ezt produkálja és nem pörög fel az adott fordulatszámra (szivattyú állandóan megy). Az első képen az elektronikai panelon megjelölt alkatrészeket kicseréltem mivel a kondik kifolytak a panelra, de ezek után is a hiba ugyan az. Hogyha valakinek van valami tippje, vagy már találkozott ilyen hibával vagy van tapasztalata ezen téren kérem segítsen. Előre is köszönöm. Üdv. Cyrix

Comments
varga jano
varga jano picture
*****

Sziasztok!
A szaki mondta :

Általános utasítások minden mosógéphez a „nincs centrifugálás” problémával kapcsolatban (feltételezve, hogy a mosási ciklus mindkét irányban normálisan forog):
1. Nem látja a tartály kiürülését - a vizet nem igazán eresztették le - dugulás van, vagy leengedték, de a megragadt szennyeződés miatt nem észleli az „üres tartályt” .
2. Lehetséges a géptesten (áramszivárgás) a fűtőelemen vagy a villanymotoron, vagy a teljesítményszűrőn, szárítással rendelkező gépeken - ellenőrizze az áramszivárgást, a fűtőelemet és a szárítóventilátor motorját is.
Az is előfordulhat, hogy a 230V a konnektorból érkezik a gépbe a földelővezetéken keresztül, a konnektorhoz való tényleges földelés hiányában vagy a lakás (ház) egészében. 
3. Kiegyensúlyozatlanság. Az igazi egyensúlyhiány a betöltött ruha mennyiségének megváltoztatása. Ellenőrizze a szíj esetleges csúszását, ellenőrizze a lengéscsillapítók és a felfüggesztés, a mechanikai szerelvény (csapágyak) állapotát. 
Nos, a függőleges terhelésű gépeken figyelembe kell venni a súlyozott fésű (redan, aktivátor) jelenlétét vagy hiányát a dobban.
Ez 24 éve sikeresen irányított.
Minden gyakorlatom során egyetlen ősi Samsungon nem tudtam rájönni, hogy pontosan mi okozta a modulon a „nincs pörgést”, de a modul cseréje megoldotta a problémát – hangsúlyozom, ez az egyetlen alkalom a gyakorlatban. amikor a probléma a modulban volt!
A modern Candy és Haier (a Smart Touch platformon) felültöltős gépeknél ez a probléma körülbelül a 3. működési évben jelentkezik. Ezt a problémát a mai napig nem sikerült lokalizálni és megoldani. 

0

tibibalogh520
tibibalogh520 picture
***

Szia!
A fűtőszálról húzd le a két sarut (a föld marad), és úgy próbálj egy centri programot!
De kellő mennyiségű rongy legyen benne, mert nagyon háklis erre is.
Ugyan ez a gépem van, és velem is eljátszotta ezt.
Kefe csere időszerű volt, de nem javult meg tőle. Fűtőszál csere viszont megoldotta!
Már a lehúzott sarukkal szépen centrizett, de mint írtam, rongy legyen benne bőven, mert anélkül is csak gyakorolgat.
Elcseszett egy tákolmány...

Üdv Tibi.
 

1

Cyrix
Cyrix picture

Szia. Köszönöm a hétvégén meg is próbálom. Már mindent csináltam, a hozzászóló kollégák tippjeit is, de semmi fejlemény.

0

varga jano
varga jano picture
*****

Sziasztok!
A tg áramkör rendben?

0

Cyrix
Cyrix picture

Szia. Ezt még nem ellenőriztem mert meg kell néznem melyik csatlakozó megy a motortól a tg áramkörre, híányolom hogy nincsen vagy én vagyok vak és nem találok SM-et a mosógépekhez.

0

varga jano
varga jano picture
*****

Talán ez segít?

File csatolás: 

0

Cyrix
Cyrix picture

Köszönöm, már nézem is.

0

varga jano
varga jano picture
*****

Nézd meg a szivattyút és a motort!
Továbbá a fűtőtestet!

0

dino71
dino71 picture

Szia! Ha a szénkefe rendben akkor én is az ékszíjt mondanám. Candyk érzékenyek a szíjra.

0

Cyrix
Cyrix picture

Szia, köszönöm mindenképpen ellenőrzöm.

0

ityvity
ityvity picture
*

Szia .Ha kifolyt az elkó az már nem jó , de cserélve kimosva , én a perifériákkal folytatnám . Laza ékszíj , kopott szénkefe , esetleg színt szabályázó .

0

Cyrix
Cyrix picture

Szia. Értem, köszönöm, ellenőrzom a perifériákat, a szint szabályzó jónak tűnik mert azt le ellenőriztem magam módján multiméterrel meg saját tüdőm belefúvásal és kapcsol.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: 
az  SMD kondenzátorok alá nem folyt be?

Bálint

0

Cyrix
Cyrix picture

szia, a panelt lemostam izopropil alkohollal egy fogkefe segítségével, vagy lehet hogy végig kellene ellenőriznem az SMD alkatrészeket is?

Cyrix

0

Sponsored links