You are here

Samsung_SMR 40200

16 posts / 0 new
Last post
Bagoly69
Bagoly69 picture

Sziasztok!
Belevágnék:Jelenség:SMR zárlatos, bizti kiolvadva. Kicseréltem a az SMR 40200-as ic-t, meg a vezérlőjét, meg a 22 mikrós kondit, meg a szekunder oldalon a zénert. A javítás eredménye, hogy indul vagy ötször a készülék, oly módon, hogy a nagyfesz is megjön egy pillanatra, majd készenlétbe áll. Na gondoltam rossz az smr, (HQ-ba sózták rám 2200 huf-ért). Tettem bele Nippur féle SMR kiváltó KIT-et. Javult a helyzet, most már elindul, de még mindíg csak 3-4 indulási kisérlet után, úgy értem, hogy magától indulgat 3-4-szer, marad bekapcsolva. :( . Sajnos nem találom az okát.
Amikor elindul, tökéletes a kép, a 125V működési feszültség is szépen beállítható. A tápban a hálózati kondit cseréltem. Eléggé tanácstalan vagyok, segítséget kérnék!
Köszönettel: Bagoly69.

Comments
Bagoly69
Bagoly69 picture

Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek a segítőkész hozzászólást!
De nem hiszitek el, hogy mi volt a megoldás.(Külön köszönet Ityvitynek!!!!) Az eltérítő tekercsek lemezeit leföldelve a hiba megszűnt!!!!
24 éve foglalkozom elektronikával... De ilyet...
Üdv, Bagoly69

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

GRATULÁLOK! :super:

Gyári buletinben találkoztam már ezzel a javaslattal, de egy teljesen más hibajelenség kapcsán. Úgy látszik, ezt kell tenni, ha más megoldást nem találunk.

Mindig tanul az ember, akár 45 év szakmai múlttal is.

Üdv:
Fülesmester

0

kolya61
kolya61 picture

SZIA Bagoly!
Gratulálok, ez gyors volt!
Jó pap is holtáig ....
Én kb 34 éve...De ilyet...

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Sziasztok!

Az SMR kit beépítése után az R2K supressor diódára nincs szükség (nem javasolt betenni újat a hibás helyett). A 125V üzemi sortápfesz STBY-ban 140V-ra fölmehet, de ez normális, nem károsítja a készüléket.

Üdv:
Fülesmester

0

Bagoly69
Bagoly69 picture

Szia Fülesmester!
Így van a kukában végezte már a dióda. Készenlétben 140 V körüli a fesz, üzem közben 125 V. Csak az a baj , hogy lengésekkel indul, mintha ki-be kapcsolgatnám a távirányítóval, mígnem egyszer csak elindul (3-4 lengés után). Üdv, L.

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

Olvasd el a csatolmányokat!

Üdv:
Fülesmester

0

kolya61
kolya61 picture

SZIA !
Én nem a KIT-re gondoltam hanem az eredeti Samsung továbbfejlesztett SMR-jére. Igaz nálunk ez kb. 20$ ,nem hiszem hogy nálatok 2200-ba beleférne.
Ehez a sorozathoz már a HISOkban is más tranyo van , az állandóan meghibásodó helyett.
Különben a RUNETen külön oldalak foglalkoznak ennek az ÉDES PÁRocskának a hibáival.

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia Kolya!

Mindenféle változatban próbáltam már kijavítani az SMR IC-s változatú táp hibáit. Csak kidobott idő volt a kísérletezés, ezért ma már kizárólag a KIT beépítésével javítom az ilyen tápokat.
A KIT változatokból is a Nippur féle vált be legjobban.

Üdv:
Fülesmester

0

kolya61
kolya61 picture

SZIA Fülesmester!
Hát szivtam én is eleget.Sajnos ide utángyújtással érkeztek a jó megoldások, anno még a net sem volt elérhető.
Az SMR- nél ha nagyobb volt a Vcc stby módban,akkor a Samsung service megoldást alkalmaztam-a HISO 3.lábára kötött L803 tekercs helyett 130 ohm, egy készülék sem jött vissza...KOPP.KOPP .Csak akkor még kevesebb volt a fuflo.
KIT-et még csak néhányat kellett beszerelni,de jó néhánynál kellett lecsökkenteni a C803 kapacitást,mert nagyon közel volt a 150 volthoz az üresjárati.
Nem tudom ez meg van-e, de segithet a szerelőnek is.

File csatolás: 

0

kolya61
kolya61 picture

SZIA Bagoly!
Véletlenül nem az új tipusu SMR-ed van, ezeknél ki kell venni a szigetelőt ,sőt ajánlatos a hütőbordát tökéletesen letisztitani,mert különben a parazita kapacitás hatására nem stabil a start.Ez SCT11 chassira vonatkozik.
Különben az elektroonline is a tekercsek fémalkatrészeinek a foldre kapcsolásával u.i. a sortekercsek indukcioját próbálja csökkenteni.

0

mukso70
mukso70 picture

Sziasztok! Két napja cseréltem HQ-s SMR-t a hibriddel együtt,ezenkívül döglött volt a 22mikis elkó is,2db 10ohmos ellenállatka,és egy 2.2nanós 800v kondi is.Ez a primer oldal volt. A szekunderen döglött volt egy R2Kn supressor dióda is a sortápfeszben. Van egy a kis tápfeszen is de az megúszta. A te esetedben is javaslom az itt leírtak ellenőrzését! A supressor diódát ki is veheted addig,mert mint írtad ha beindul akkor jó a táp. Egyébként nekem pont az a dióda gyanús. Zener nem jó helyette! Az én tv-m szerencsére elsőre beröffent. Üdv,jó munkát!

0

ityvity
ityvity picture
*

Szia , nézd meg ezt:
http://www.elektronline.hu/wwwboard/thread.php?sorszam=413799&reply=1
Itt valami hasonló esetről van szó, hátha bejön.

0

Bagoly69
Bagoly69 picture

Szia Ityvity!
Hát nem hiszem el, de a csatolt link adta a megoldást!
Köszönöm!!!!!!!!!

0

ityvity
ityvity picture
*

Szia , örülök neki hogy sikerült . Azért csatoltam a linket mert nem az én találmányom sőt ki sem próbáltam.

0

kolya61
kolya61 picture

SZIA !
Nem az SMR volt a hibás,a kittnek taplóbb a védelme.A chassis szám köllene, mert igy csak a 40200-ra tudok tanácsokat ösztogatni.

0

Sponsored links