You are here

AEG T56840 szárítógép nem inditható, nehézkes bekapcsolás, (TEST üzemmódban?)indul el, vagy (EH1 vagy EH0) hibát ír. [MEGOLDVA]

14 posts / 0 new
Last post
Istvan78
Istvan78's picture

Sziasztok!
A címben nevezet készülékkel bajlodom.
Sajnos nem hajlandó el indulni normálisan.
Bekapcsoláskor villogtatja a ledeket  sorba, illetve a idő kijelző karaktereit kijelzi teljes tartalommal. 
Ha a program kapcsolot tekerem akkor a kapcsoló helyzetétől függően "C1" vagy valamely "Cx" jelenik meg, hibát nem mindig írja.
Ilyenkor ha lenyomom a start/pause gombot "C6" jelenik meg.
De a ledek sorba villogása nem szünik meg.
Olyan ez mint ha "demo" üzem módba lenne a készülék.
Van olyan amikor a hibát ki írja, de a legtöbb esetben fentebb leírtakat műveli.
Kábelek rendben vannak, ott sérülés égés nem talaltam, sem a fűtő egységnél sem a motoroknál.
Motorok segédfázis kondenzátorai tökéletesek, névleges értéket mutatnak.
Én a vezerlő tápjára gyanakszom de eddig a kutatásaim nem vezetetek eredményre.
Ezért is írtam ide, hát ha valaki találkozott hasonló esettel.
Üdv Istvan78

Comments
Istvan78
Istvan78's picture

Sziasztok!
Hogyan tudom elinditani a teszt üzem módba illetve hogyan tudom resetelni ha lehet?
Udv Istvan78

0

Vote up!

You voted ‘up’

city217

Szia.
Itt van a rajza lehet benne van!
https://elektrotanya.com/electrolux_tdf370t_edr_1000_edr_2000_edr2000_cl...

De nem hibás az a kijelző, mert EH kódot sehol se említenek.
Üdv.
ui: Tipikus hibája a gépnek /nézd meg/ a harmadik relé fölötti triac és a mellette levő 47Ohm smd ellenállás.  Azért halovány mert csak ajánlás.

1

Vote up!

You voted ‘up’

Istvan78
Istvan78's picture

Sziasztok! 
A dolog ott tart hogy ki cseréltem a teljes tápot.
A hiba ugyan úgy fenn áll.
Sajnos nem hozott eredményt a javítás.
Nem tudom hogy mi lehet még...
Valakinek van valami tippje?
Udv Istvan78

0

Vote up!

You voted ‘up’

kisandras79

Teszt üzemmódban próbáltad elindítani?Nincs beragadva a start gomb és a mellette levő funkciógomb esetleg?Csak találgatok,nem találkoztam még ilyen hibával...
Üdv:András.
 

0

Vote up!

You voted ‘up’

Bazsyk

Szia. A kondik cseréje és a táp IC (lnk304 vagy hasonló) cseréje megér egy próbát, a a hálózati feszültség 230 volt megvan Az EH1 hiba ha jól olvastam táp hibára utal. Szép naot!

2

Vote up!

You voted ‘up’

Istvan78
Istvan78's picture

Sziasztok! 
Elő szedtem a gépet.
Odáig jutottam vele hogy EH1 hibát már dobálja. 
Rendesen indítható. 
De az indítás után, kis idővel a program végere ugrik. 
Teszt módban E54 hibakod. Dob motor nem működik. 
Amit észre vettem az az hogy az R99 ellenállás hiányzik róla. 
Valaki tudja hogy milyen érték lehetett? 
Sajnos képet se találok róla, amiről lepuskázhatnám. 
Előre is köszönöm! 
Üdv Istvan78! 

0

Vote up!

You voted ‘up’

varga jano
varga jano's picture

Szia !
Volt R99 ? Vagy...

0

Vote up!

You voted ‘up’

Istvan78
Istvan78's picture

Szia Janó! 
Nem tudom ez a gép itt maradt. Hogy mi volt vele azt nem tudom de forrasztás nézve volt ott egy ellenállás. Ez sorosan van kötve a tirisztor kapujára.. Így már értem hogy a motor miért nem indul el. 
Üdv Istvan78.! 

0

Vote up!

You voted ‘up’

varga jano
varga jano's picture

Szia !
Ha használja ezt a TIRISZTOR-t a gép .
Ha nem zárlatos .
Akkor .
Én a helyedben 270R v. 330R v. 470R v. .. ellenállással próbálkoznék !

0

Vote up!

You voted ‘up’

Istvan78
Istvan78's picture

Szia! Rendben megprobálom. 
A leg magasabb értékkel aztán meg látjuk mi lesz vele. 
Köszönöm! 
Üdv Istvan78! 

0

Vote up!

You voted ‘up’

varga jano
varga jano's picture

Szivesen

0

Vote up!

You voted ‘up’

Istvan78
Istvan78's picture

Szia! 
A gép működik. 
Minden teszt hiba mentes volt. Egy programot lefutattam,szinten rendben le ment és szépen szárítja a ruhát is. 
Köszönöm a segítséget. 
Üdv Istvan78

0

Vote up!

You voted ‘up’

varga jano
varga jano's picture

Szia!
Én a helyedben , kicserélném az összes ELKO-t! Hátha... Üdv jano

-1

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content