You are here

APC BACK-UPS ES 700 szünetmentes táp alkatrészének beazonositása

26 posts / 0 new
Last post
marosi
marosi picture

Szevasztok
Kaptam ezt a fentebb leirt,táp egységet,ugymond,ha megcsinálod a tied alapon.
Kinyitottam és két tranzisztorszerü alkatrészt látok benne elhalva egyenlőre,az egyik ugy főlt hogy a nyák is elfüstölt.A rajta lévő irás1H17S,és1H18SD.
Ezek nek az alkatrészeknek kellene a beazonositása,a Google nem nagyon adott rásemmit.
Vagy ha lenne valakinek leirása vagy rajza ehez a táphoz azt megköszönném.
Szeretném megjavitani jólenne a keringtető szivatyumhoz szünetmentesnek.

Comments
zsugori
zsugori picture
***

Itt is van fent keresőbe

0

zsugori
zsugori picture
***

Szia marosi
ha itt van közte hasonló itt lesz .

0

marosi
marosi picture

Szevasz
Ezt kellene valahogy letölteni APC Back UPS BK300MI,BK500MI 3 ,csak nekem valahogyan nem megy.
Esetleg,megpróbálnád?
Hát ha hasonlit rá.

0

zsugori
zsugori picture
***

0

marosi
marosi picture

Szia zsugori
Nézegettem én is illetve megtaláltam,köszönöm a segitséget a kereséshez,most már valami rajz kellene hozzá,hogy meglehessen tudni mitől ment ki.

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
Jáá,...hogy az APC gyártmányáról van szó....: http://www.ixbt.com/power/ups/apc_back_es700.shtml http://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=49:9216-5
Üdv.: uniman

0

marosi
marosi picture

Szevasz Uniman
Igen ez az,átolvastam a hozzászólásokat,de az én meghibásodásomról semmit nem irnak.
Sajnos

0

uniman
uniman picture
***

Hello
A két alu-kockára szerelt alkatrészről volna szó?:
Üdv.: uniman

0

jancsika
jancsika picture

Sziasztok..tudom ez már régi topik, de most került hozzám egy ilyen csoda, szeretnék érdeklődni, hogy azóta kerülte eme áramkörnek kapcsolási rajz valamely néven, mert az ő nevén biztos nincs, átkutattam az egész internet tudományt, ti vagytok az utolsó esély...persze találtam hasonlót, de az nem PIC18F2450-el volt...köszönettel...ja, az én esetemben nem találtam semmi hibásat, de nem működik, csak sípol egyfolytában s nem csinál semmit, relét nem kapcsol....

0

BlackForce
BlackForce picture

Ha csak sipol,akkor azt jezi hogy nincs hálózati tápfesz.Próbálj meg első körben ebbe az irányba tapogatni.Ja és milyen az akku feszültsége (sipolás közben).

0

jancsika
jancsika picture

Az akku jó,ez volt az első gyanúsított, ki lett cserélve...a hálózati táp is megvan,csak gondolom a relé indításkor kellene kapcsoljon hogy továbbítsa azt, de ez nem történik meg...

0

BlackForce
BlackForce picture

A hálózati táp jelenléte valahova be kell hogy érkezzen,diódán(kon) és valami nagy kohm-os ellenállásokon keresztül egy figyelőre.Addig meg van a fesz?

0

jancsika
jancsika picture

Igen,két helyre megy,diódák előtt ahogy mondod nagy kohm-os ellenállásokon keresztül megy egy LM324 komparátorra,dióda után egy LNK520-al felépített stand-by egységre...amúgy hálózati tápfesz nélkül egy pnp tranzisztor lezár,akkor nincs meg a feszültség egy LP2950 to-92 tokozású stab-kockán,ami táplálja 5 voltal a PIC18F2450 vezérlőt...de amúgy ezek rendben vannak...

0

BlackForce
BlackForce picture

Ha ez meg van,akkor azt kéne kifürkészni,hogy melyik relé kapcsolja a trafót amikor van hálózat,és hogy mi vezérli meg azt a relét.Ha azonnal beleszól a PIC (éa ha az a hibás),akkor gond van.Esetleg annak a tartalmát megtudod próbálni kiolvasni (van mivel).Hátha nincs levédve.

0

jancsika
jancsika picture

Ezen típuson egy relé van, de nem kapcsol a PIC kimenete sem ami smd diódákon s tranzisztoron kapcsolná a relét, viszont van PICKIT2 és 3 olvasom, csak ha kiolvasnám is, honnan tudom jó a tartalma ha nincs mivel összehasonlítsam...amúgy a PIC-re ez van ráragasztva PD640-0689 REVD2--BE700-AZ...

0

BlackForce
BlackForce picture

Csupán azért gondoltam a program kiolvasására,hogy ha pl. behalt a PIC valamelyik lába (mondjuk ami kimenetnek van definiálva),attól még ha meg van a hex,egy másik új PIC-be beirva megmenthető a dolog.Mivel a PIC-ek elég szivósak,nem biztos hogy meghal az egész proci,ha lefüstöl egy kimenő láb.
Én már jártam úgy,hogy egy 16f690-nél két kimenetnek definiált lábat leamotizáltam,de a parancsokat átirányitva másik két portra tette a dolgát tovább.

0

jancsika
jancsika picture

Szia--nos ha netalán kiderül hogy a PIC kimenete,ez esetben 22-es láb,azt néztem ki hogy kellene vezérelje a relét,akkor ha nincs levédve akkor kiolvasnám, át tudnád a hex progit úgy megírni hogy más kimenet vezérelje?

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
Én az elkókat venném jobban szemügyre...(C3, С14, С30) vagy inkább egyből újakra cserélném.
Üdv.:Uniman

0

marosi
marosi picture

Szevasz Uniman
Nem a két fet,azok jók, hanem melletük lévő két tranyó,a trafó egyik -egyik lábára vannak kötve.
Ha jól látom.

0

welding alt
welding alt picture

Szia marosi!

Sajnos én sem akadtam még adatlapra, de ha "a trafó egyik -egyik lábára vannak kötve.", akkor nem-e két-két diódát tartalmazó tokról van szó, hídba kötve? (igaz ,ez esetben azonos jelölésüek lennének).

Üdv!
welding alt

0

gadenes
gadenes picture

Sziasztok!

Ha diódák akkor az egyik közös anódos a másik közös katódos. De szerintem inkább N és P csatornás MOSFET-ek.

0

marosi
marosi picture

Szevasz welding alt
Hát nem is tudom,nem hiszem,mert viszakeresve,egy SMD tranzisztor hajtja meg az egyiket,de az is lehet hogy mindkettőt,de viszarajzolni szinte lehetetlenség oly sürün mennek az áramkörök ,illetve kétoldalas a panel.

0

welding alt
welding alt picture

Szia marosi!

Csak az általad leírtakra reagáltam, de tettem egy zárójeles megjegyzést is.

Üdv!
welding alt

0

marosi
marosi picture

Szevasz welding alt
Nincs iz ezzel semmi probléma,én nem szóltam semmit.

0

Sponsored links