You are here

Audi100 C4 (autó) gyári fordulatszámmérője a műszerfalban "rakoncátlankodik".

47 posts / 0 new
Last post
uniman
uniman's picture

Hello

Segítséget keresek, mert elakadtam ennek a műszernek a javításánál(Audi 4A1919033B): http://data.motor-talk.de/data/galleries/0/76/1983/38159100/vdo-50660090...
Egyszer működik, egyszer nem, kedve szerint. Pontossabban ma reggeltől, már csak akkor nem, ha bekapcsolt világításnál a hátsó ablakfűtést is (be)kapcsolom...
Tegnap kiszereltem és rengeteg forrasztási pontot újraforrasztottam. A ITT TCA 700Y 10 Voltos "stabkocka" jó, leelenőrizve.
http://audi100.selbst-doku.de/Main/KIPlatineReparierenC4
Jól jönne egy részletesebb kapcsolási rajz a műszerfal fordulatszámmérő részéről, vagy legalább a csatlakozóinak a kiosztásáról.

Köszönöm: uniman

Comments
Jaca
Jaca's picture

Szia!

Ha már felemlegetted, átolvastam a topikot. Mikor bekapcsolod a hátsó ablakfűtést, akkor van valami visszajelzés az óracsoporton?
Az akkumlátorsaru negatívjához képest mit mérsz a panel GND-jén? Változik? Próbáltál már külön szálat behúzni a negatív sarutól a panelig a GND-hez?

Üdv: Jácint

0

Vote up!

You voted ‘up’

uniman
uniman's picture

Hello Jaca.
Köszönöm, hogy átolvastad...már régóta nem foglakoztam a javításával.
Nézegettem egy autóbontóban egy "occó" műszerfalbetétet...de nem pont olyan volt, pedig próbaképpen beszereltem volna.
Meg figyelem a német fórumokat...
Azóta még "fokozódott" a helyzet, azaz megállt mindkettő KM-óra számolója is...
A sebességmérő működik és pontos értéket jelez ki.
Nem "bowdenes" a "megtett útvonal számolója" hanem jeadós...
A fordulatszámmérő ugyan működik, de továbbra is kevesebbet mutat a valóságnál...de ennyire még szét sem szedtem ! :jajj:
Sajnos "jó idő" + "mással nem eltölthető szabadidő" együttes hiánya miatt nem mindig van lehetőség a műszerfal-betét kiszerelésére,
meg az is elszomorított, hogy már többször is kénytelen voltam változatlanul hibás állapotban visszaszerelni...
Tanácsaidat majd legközelebb, ha szétkapom, megpróbálom "realizálni"...köszi!
Ablakfűtés bekapcsolását csupán a kapcsolóba beépített lámpa jelzi...
Üdv.: Uniman

0

Vote up!

You voted ‘up’

kolya61
kolya61's picture

Szia !
Ez nem az , amit keresel ?

Üdv! Miki.

0

Vote up!

You voted ‘up’

kattila
kattila's picture

Szia
Probalj meg kerni kolcson egy muszerfalat,beszereled es meglatod a muszerfal a hibas vagy nem,szerintem testhiba.

0

Vote up!

You voted ‘up’

reparátor1

Szia!
Az előbb beszéltem a cimborámmal,az a kérdés hogy benzines,vagy disel.A benzines a számítógépről kap jelet,a dízel a generátorról.Ha a ford.szám terhelés függő,akkor a diselnél a generátor környékét érdemes megnézni.Ha van kérdésed,igyekszem továbbítani.Üdv.Reparátor

0

Vote up!

You voted ‘up’

uniman
uniman's picture

Hello Reperátor.
Köszönöm fáradozásodat, az egyik hozzászólásomban már írtam, hogy benzines és a motorvezérlőről jönnek szépen a jelek. Audis(szerelő-bontó) ismerősöm nekem is van, de ilyen mélyen nem látnak bele az elektronikába, ha rossz a panel, akkor az repül a "kukába".
Most még egyszer alaposabban átforrasztgattam a panelt, de nem segített. A kereszttekercses műszer hibája kizárható, mert bármikor előtudom idézni a hibát a hátsó ablakfűtés kapcsolásával(kb.50x próbálva).
Üdv.: uniman

0

Vote up!

You voted ‘up’

Galibali

Szia!
Nem vagyok hozzáértő, de tapasztalatból. Nézd meg a hátsó fűtés test- jét. Ilyen kontakt hiba nagyon sok előfordul még a kaszni rozsdásodása is érdekes dolgokat tud művelni!
Üdv.

0

Vote up!

You voted ‘up’

uniman
uniman's picture

Hello.
Nem segített a stabkocka csere sem.
Rengeteg rajzom és dokum van az autómhoz, de olyan egy sem, ami pontosan erre a típusra illene /Audi 100(C4) 2,3E, 1991, AAR/. Ráadásul le lett cserélve az automata sebességváltója egy A6-os kéziváltójára, de a váltó elektronikája még benne van hagyva.

Üdv.: uniman

0

Vote up!

You voted ‘up’

szati77
szati77's picture

Elko nincs rajta? Nekem a nissannál csinált hasonlókat 1db elko volt rajta az óra környékén az is rosz volt :) csere és meggyógyult

0

Vote up!

You voted ‘up’

uniman
uniman's picture

Hello Szati77.
3 db elko van rajta, elsőnek ezeket cseréltem, igaz ezidáik csak 2 db-ot. Még a zénerdiódákra gyanakszom...
De könnyen lehet, hogy a hiba okozója nem is a műszerfal Nyák-ján található...
Üdv.: uniman

0

Vote up!

You voted ‘up’

Kari

Szia Uniman!
Sztem ez a tap/föld ellatas szokasosnal nagyobb atmeneti ellenallasatol letrejött potencial eltolodas miatt lep fel...
Kari

0

Vote up!

You voted ‘up’

reparátor1

Szia!
Nekem ano egy Audi80 volt,annál volt egy stab kocka a műszereket összefogó nyákon.Ez szakadozott,ennek a cseréjével szűnt meg a hiba.Üdv.Reparator

0

Vote up!

You voted ‘up’

uniman
uniman's picture

Hello Reparátor.
Igen van egy TCA 700Y 10 Voltos stabkocka. De minden funkció továbbra is rendesen működik, a kilométeróra is, csupán a fordulatszám-kijelző esik le nullára. Nálad is működött a többi cucc?
http://www.t4-wiki.de/wiki/Spannungsregler_J6 http://www.miglenium.de/workshop_35i-kombi.html
Üdv.: uniman

0

Vote up!

You voted ‘up’

reparátor1

Szia Uniman!
Már kb 20 éves a történet,én úgy emlékszem,hogy nem mutatott töbnyire semmit.Az autóvillanyász haverom javította meg,ő is Audis volt,sok hibát ismert.Próbálom utolérni,ha mond valami okosat,továbbítom.Üdv.Reparator

0

Vote up!

You voted ‘up’

SzBálint
SzBálint's picture

szia: lehet, hogy a műszeren belül van forr.hiba?

Bálint

0

Vote up!

You voted ‘up’

pokot

Hali. A világítás+ablakfűtés kombót tekintve elég magas áramfelvétellel rendelkezik.Nem lehet hogy a testkábel rosszalkodik valahol,megemelvén a 0V-ot nem elég a fesz az áramkör megfelelő működéséhez, esetleg a bemeneti szint "tolódik" el a földpont elmászása miatt.

Üdv: pokot

0

Vote up!

You voted ‘up’

SzBálint
SzBálint's picture

szia: ha meg tudod keresni a ford.szám bemenetet, tégy rá 5 V négyszög, esetleg színusz jelet,(50 Hz is elég) hogy kizárd a jeladó vagy odavezető kábel hibáját.

Bálint

0

Vote up!

You voted ‘up’

uniman
uniman's picture

Hello Szbálint.
Az a baj, hogy semmilyen infóm nincs, hogy honnam veszi a jelet a motor fordulatszám méréséhez, egy (induktív) jeladó van a kilométerórához, ez biztosan nem motor fordulatszámát méri.
A másik jeladó pedig a Hall-elem a gyújtás-elosztóban, nos a jel erről jut el valahogyan a méréshez. De ugyanez vezérli a gyújtást is, ami teljesen jól működik. Benzines és 5 henger duruzsol benne.
Valami ilyen kiosztás jól jönne (csak a 1991-es évjárathoz), de akár még a piros és a zöld csatlakozó kiosztása azonos lehet az enyémmel: http://24max.de/audifaq/ki_belegung_A6_C4/C4-KI.htm
A zöld "stecker" 12. lábán a motorvezérlőből jönne a fordulatszám infó adat...
Üdv.: uniman

0

Vote up!

You voted ‘up’

77htomi

Szia!

Audi 100-as 90-es évjáratúról találtam rajzot, talán segít. Ebben van rajz a műszerfalról is.
http://audi.service-bg.com/articles/usermanuals/Audi-80_90_100/audi100_9...

Üdv.: Tamás.

0

Vote up!

You voted ‘up’

uniman
uniman's picture

Hello.
Mindenféle próbálkozás ellenére nem javult meg a műszer, visszaszereltem a kocsiba. Teljesen önállóan néha működik, néha pedig nem, máskor meg új elemként lényegesen alacsonyabb értéket mutat a fodulatszámmérő.
Üdv.:uniman

0

Vote up!

You voted ‘up’

szati77
szati77's picture

Ha tudod pontosan melyik láb a fordszám mérőé, akkor még annyit megtehetsz hogy a gyújtótrafó negatívára rákötöd..

0

Vote up!

You voted ‘up’

uniman
uniman's picture

Hello Szati77.
Az biztos nem jó az ötleted:
1; -ez a "láb" közvetlenül a motor gyújtásvezérlőjétől kapja a jelet(és jön is onnan rendesen)...
2; -a trafónak is külön van egy "teljesítmény" elektronikája...
(Elkókat és néhány BC547C tranzisztort is kicseréltem benne.)
Van egy digitális fordulatszám-mérőm(TTL IC-kkel), ezt be is szerelném, csak a gond az, hogy ez 4-hengeres motorhoz készült, ebben pedig eggyel több henger "müxik" (5).
Üdv.: uniman

0

Vote up!

You voted ‘up’

vargaf
vargaf's picture

Szia!

A TTL IC-kel működő fordulatszámmérőkben van egy időalap, ennek átállításával az 5 hengeres motor esetében is lehet alkalmazni. Tedd fel a fordulatszámmérő kapcsolási rajzát és próbálok segíteni. Régebben kéthengeres és négyhengeres motornál is alkalmaztam ugyanazt a kapcsolást, csak az időalap volt más. A hálózati 50 Hz-s jellel lehetett a kijelzőt kalibrálni.

Üdv.:

Feri

0

Vote up!

You voted ‘up’

uniman
uniman's picture

Hello VargaF.
Köszi, majd előkeresem és lefotózom, mert kapcs. rajzom az már nincs hozzá. Még autóm sem volt mikor ezt megépítettem (20 éve-kollégákkal "fusiztuk" össze).
Üdv.: uniman

0

Vote up!

You voted ‘up’

vargaf
vargaf's picture

Szia!

Várom a fotókat!
Mellékelem az általam épített kapcsolást. A 30. ábra egy 3 számjegyű digitális fordulatszámmérő. A P1 potméterrel lehetett beállítani a műszert.

Üdv.:

Feri

File csatolás: 

0

Vote up!

You voted ‘up’

uniman
uniman's picture

Hello VargaF.
Megvan a fordulatszámmérő (három számjegyes kijelzéssel, egy nullát hozzá kellett "gondolni", 3 db TIL308-assal, a TO3-as 7805-ös hiányzik belőle. BC301 a fém "kalapos" tranzisztor):
http://kepkezelo.com/images/2a29iis58dog73upg63.jpg
Üdv.: uniman

0

Vote up!

You voted ‘up’

vargaf
vargaf's picture

Szia!

A kép alapján az időalapja az 555 IC mellett lévő helitrimmerrel állítható be. Az általam megépített kacsolás is háromjegyű, én az egyes helyértékre egy "0"-ra beállított negyedik kijelzőt tettem.

Üdv.:

Feri

0

Vote up!

You voted ‘up’

Oszi11
Oszi11's picture

Siza,

itt az AUDI 100 C4 huzalozási rajza nem tudom mennyit segít!

http://www.isham-research.co.uk/quattro/wiring/TypC4/index.html

Üdv,
Oszi

0

Vote up!

You voted ‘up’

SzBálint
SzBálint's picture

szia: régi emlékeimből úgy dereng, hogy a Bosch-rendszerű műszerfalaknál vékony zöld vezetéken kapja(némelyiken fehér) a jelet a műszerfal.
Hogy ne kelljen szkópot használni, 2 db 3 mm-es ledet ellenkezően párhuzamosan kötöttem, velük sorba egy 330 Ohmos ellenállást, ezt használtam jelkövetőnek.
Volt ennek egy fejlettebb változata is ahol egy BC 182 hajtotta meg a ledeket a 12 V-ról, a bemeneten egy 2,2uF bipoláris kondival.
A panel csatlakozóin ezzel tudsz indikálni

Bálint

0

Vote up!

You voted ‘up’

uniman
uniman's picture

Hello.
A zöld csati 12-es pontján, arányosan a fordulatszámmal, kb. 5-8 Volt körüli 20-120 Hz jel rendesen jön (multiméterrel mérve), akkor sincs változás bekapcsolom az világítást + az ablakfűtést. Tehát a hiba helye a műszerfal elektronikájában keresendő...ITT KEFA-635B Ic-vel működik a fordulatszámmérő.
Egyformán stabil a jel, mindegy hogy a csatlakozó 11-es pontjáról, vagy a kocsi karoszériájáról veszem a testet.
http://kepkezelo.com/images/4j9xgotnpdckveygbg.jpg http://kepkezelo.com/images/iryqel0hu7h353downl.jpg
Üdv.: uniman

0

Vote up!

You voted ‘up’

Reuter
Reuter's picture

Szia uniman!
Nekem vannak ilyen óráim, mármint fordulatszám mérő, meg a sebességmérő is. Ha nem boldogulsz vele, szólj nyugodtan, ezek biztosan stabilan működnek.
üdv Reuter

0

Vote up!

You voted ‘up’

uniman
uniman's picture

Hello Reuter.
Köszi szépen, majd meglátom mire jutok. De lehet, hogy a digitális kijelző szokatlan lenne a szememnek, mert "rászoktam" arra a nagyméretű "órára". Most is furcsa érzés, hogy 120 km/h-nál 0 ford/perc-et mutat hirtelen. Ugyanis a motor halk zaját elnyomják a menetzajok.
(Viszont tervezem utólagos olajnyomás mérő beépítését, ez lehetne akár digitális is, mivel eddig semmi sem mutatja az értékét. Pedig szeretném látni a számszerű értékét, mivel rendszeresen jelez a magas olajnyomást jelző "gomba", teljesen véletlenszerűen, kis és nagy fordulatszámtól függetlenül...) P.Ü.-ben ha ilyen mérőd is volna, kérlek küld el a részleteket róla, köszi.
Üdv.: uniman

0

Vote up!

You voted ‘up’

Reuter
Reuter's picture

Szia uniman!
Az nagyon ismerős nekem is, mármint a jelzés az olajnyomást illetően. Ez egyébként vagy típushiba, vagy így kell működnie mert a VW-nél is ez a rendszer működik, már küszködtem vele egyszer, de nem sikerült rájönnöm, mi van vele. Aztán hallottam még vagy két ilyen hibát, végül valaki kiderítette, hogy ez a gyár által üzemszerűen így megy. Mi viszont beépítettünk akkoriban egy nyomásmérő órát paralel a gombával, akkor is vacakolt a lámpa, de a nyomás állandó maradt, tehát az elektronikában keletkezik valami probléma, de lusta voltam mindent kibányászni, úgy hagytuk. Stabkocka csere volt az első, de nem az volt a baj....
üdv Reuter

0

Vote up!

You voted ‘up’

vargaf
vargaf's picture

Szia!

Az a "magas" olajnyomást jelző gomba igazából a 2000 fordulat/perc feletti fordulatszámnál elégtelen, alacsony nyomást jelzi.

Üdv.:

Feri

0

Vote up!

You voted ‘up’

uniman
uniman's picture

0

Vote up!

You voted ‘up’

vargaf
vargaf's picture

Szia!

Nekem is Audim van, a könyvéből idézem:

" Ha a motor fordulatszáma 2000 fordulat/perc alatt van és egyidejűleg az olajnyomás 0,3 bar alá csökken, akkor a műszerfalon lévő olajnyomásjelző lámpa villog. 2000 fordulat/perc fordulatszámnál az olajnyomásnak benzinmotornál legalább 1,8 bar értékűnek ( a 6 hengeres és turbo-diesel motornál 0,9 barnak ) kell lennie, egyébként az olajnyomás ellenőrző lámpa ismét villog és a zümmögő megszólal."

Valamennyi Audi típusban dinamikus olajnyomás ellenőrző van. Ez azt jelenti, hogy az olajnyomás ellenőrzés a motor fordulatszámától függően van ellenőrizve.

Két kapcsoló gomba van:

- 0,3 bar, alaphelyzetben zárt, a nyomás elérése esetén nyit, jelzőlámpa kialszik
- 1,8 bar ( 0,9 bar ), alaphelyzetben nyitott, a nyomás elérése esetén zár, az alacsony nyomásszint jelzés nem jelentkezik

Ezt az általad linkelt oldalon is ellenőrizheted.

Üdv.:

Feri

0

Vote up!

You voted ‘up’

uniman
uniman's picture

Hello VargaF.

Így már oké. Az 1,8 bar(fehér) kapcsoló zár(1,8 bar-nál magasabb nyomáson is, akár 5 bar-on is) és ezért jelez a piros lámpám, ugyanis, ha lehúzom a saruját, a piros lámpa kialszik. Normál esetben ez az olajgomba szakadást mutat. Műszerrel ellenőrizve. 850 ford/p alapjáraton is. Gomba 2x cserélve fölöslegesen.
(Lassan a topic címét "Audi-klub"-ra egészítem ki.)
Üdv.: uniman

0

Vote up!

You voted ‘up’

kolya61
kolya61's picture

Szia !
"Lassan a topic címét "Audi-klub"-ra egészítem ki."
Lassan a becsatolt rajzomra is reagálhatnál, mert kifolyik a májam ...

Üdv! Miki.

0

Vote up!

You voted ‘up’

uniman
uniman's picture

Hello Kolya.
A rajzod "Corvette" felirattal van ellátva, ez meg itt "Audi-klub"...de azért, köszi: http://www.youtube.com/watch?v=NMqY8TghYWQ http://www.youtube.com/watch?v=rQyb00hl3pk
"Sémája" a műszerfal nyákjának lenne a nyerő...
Üdv.: uniman

0

Vote up!

You voted ‘up’

kolya61
kolya61's picture

Szia !
Most nagyot csodálkoztam !=CSAPKODVA RÖHÖG!=
Nálunk már a Ladákban is VDO műszerfal van, akkor ez Lada klub ???

Üdv! Miki.

0

Vote up!

You voted ‘up’

vargaf
vargaf's picture

Szia!

Ott valami hiba van a gombáknál. A fehérnek 1,8 bar-nal zárnia kell, a lámpa akkor nem jelez 2000 fordulat/perc felett. Hibás lehet még a fehér gomba által kapcsolt relé is.

Üdv.:

Feri

0

Vote up!

You voted ‘up’

uniman
uniman's picture

Hello VargaF.

A fehér gomba 1,8 bar-nál zár, de 5 bárnál is zárva marad...Az olajszivattyúban van egy bypass szelep aminek nyitnia kéne nagy nyomásnál. Jó lenne látni a valós nyomást, amiből látható volna, hogy az elektronika szórakozik velem, vagy máshol a gond. Ez a gond nyár óta van, egy kukás autó utáni hosszas araszoláskor jelentkezett először. Természetesen mindkét gombát azonnal cseréltem újra...hiába, a jelzés maradt.

Üdv.: uniman

0

Vote up!

You voted ‘up’

vargaf
vargaf's picture

Szia!

Mini-check van a műszerfalon?

Üdv.:

Feri

0

Vote up!

You voted ‘up’

uniman
uniman's picture

Hello VargaF.
Ha az OK feliratosra gondolsz, akkor az nincs, "kompjúter" sincs, csak a "hagyományos" piros lámpák.
Üdv.: uniman

0

Vote up!

You voted ‘up’

vargaf
vargaf's picture

Szia!

Ez a Mini-check.

Üdv.:

Feri

File csatolás: 

0

Vote up!

You voted ‘up’

Reuter
Reuter's picture

Szia!
Én sem szeretem a digitális kijelzést okvetlenül a műszerfalamon, pont az ilyenfajta paramétereket mérő műszereknél. Nekem is megszokja a szemem a szép nagy órákat :).Ebben valami SAK... ( IC van) , már nem tudom a számát, csak ha kiveszem a panelt, működik, de nagyon jól. Én most ezeket nem használom, mert extrémül hatna a kis motoromon :D.
Üdv Reuter

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content