You are here

BH F2 Dual futópad IGBT zárlatososdik

24 posts / 0 new
Last post
18david18
18david18 picture

Kedves fórumtagok. Adott egy futópad, amiben egy egyenáramú, kefés motor hajtja a szalagot. A motorról sok információt nem tudok, adattábla hiányában. Amikor hozzám került javításra, kiderült, hogy a motort vezérlő IGBT zárlatosodott, de mást nem vitt magával. A szalag szépen fut, nem szorul, a motor is szép állapotban van, a kefe és kommutátor nem kopott. Gondoltam kicserélem az IGBT-t, és talán jó is lesz. Kicseréltem, működött, talán 1 óra hosszat teszteltem, lassú és magas fordulaton amikor puff, ismét megadta magát. A fi-relét lenyomta, az új IGBT szintén bezárlatosodott, viszont a bemenő 5A-es olvadó biztosíték nem olvadt ki. A lényeg, a lényeg, hogy ismét tönkrement. Van-e tapasztalata valakinek ebben, hogy mi okozhatja a hibát? Egyébként az IGBT-nem volt meleg, azt ellenőrízzem amíg működött. A motor talán kézmeleg lehetett. Az IGBT típusa: IRG4PC40U

Comments
gyulends1
gyulends1 picture

Szia!

Pár hete került hozzám egy futópad, a szalag szorult, nem is lehetett megmozdítani, hibakódot írt, ami motor hibára utalt.
A motort szétszedve nagyon tele volt műanyag törmelékkel. Kitakarítottam, összeraktam, és működött.
Viszont kis fordulaton erőtlen volt, ha ráálltam a szalagra nem bírt vinni, nagyobb fordulaton rendben volt.
Az elektronika itt megúszta.
Van egy forgás érzékelő a motoron lévő ékszíjtárcsa előtt, ami szinte azonnal letilt ha a motor nem forog.
Egy képpel tudok talán segíteni a motor adattáblájáról, egy régebben javítottban szinte ugyan ilyen motor volt.

gyulends1

File csatolás: 

0

18david18
18david18 picture

Köszönöm a hasznos információkat. Igen ebben a típusban is van forgás jeladó. Méghozzá egy optokapus, amit tisztítottam, teszteltem. Az is jól működik. 

0

18david18
18david18 picture

Köszönöm mindenkinek a kimerítő válaszát, ötleteléseit. A panelt ismét átvizsgáltam. Elko kondikat, mértem, de mindegyik jó, esr mérővel is. Semmilyen hibát nem találtam. Ami utólag kiderült, hogy a motorból mar az előző tulaj szedett ki, fekete műanyag, vagy epoxy gyanta darabokat. Szétszedtem a motort, látszik, hogy a motor tekercséről váltak le ragasztó darabok. Illetve a tualj elmondása szerint a motor nagyon meleg volt, és büdös miután megadta magát. Így én úgy gondolom, hogy egyértelmű motor baja lesz.

3

lujzika82
lujzika82 picture

Szia!
Kezdődő menetzárlat hidegen még tarja magát de mivel olyan magas hőosztályú a motor és olyan magas az üzemi hőfoka, ezért csinálja.
Újratekertetni meg lehet próbálni

0

18david18
18david18 picture

Igen, úgy néz ki, hogy ez a hiba. A vezérlő panelen nincs hiba, úgyhogy a motor lesz a ludas. Köszönöm!

0

megujulo
megujulo picture

lehet hogy még nem nagy a baj!

nekem az esztergán kapott a forgórész alapos tisztitást, majd belakkoztam újra. a sztátort letakaritottam, a keféket lecseréltem ujra, megfeleő keménységüre.

Utánna évekig hibátlanul müködött!

Átnéztem a kolléga feltöltött rajzát!

igazán bizti egyenirányitás, és pufferkondi 300V dc a táp!

A fet feltételezem 450 vagy 600 volt körüli. az elektronika tulajdonképpen az IGBT sima kapcsoló időtényező kapcsolgatással.

A motor mindaddig nem produkál hibát, mig el nem éri a szigtelés átütési határt.

Mivel tulterhelhették lepotyogott a szigetelés is darabkák voltak a motortérben, de egyébként meg müködik,

Ha menetzárlatos  lenne akkor szikrázna, letiltana az elektronika, stb. és főleg melegedne. ezen felül ha hömérsékletfüggő zárlat van benne, akkor az egyre rosszabbá válik mert egy idő után egyre tőbb átvezetés, egyre komolyabb szigetelés roncsolodáshoz vezethet.

Azonban ahogy mondtad ment egy órát és nem mutatott tünetjeleket. szerintem az elektronika hiba esetén is letilt. Nem zárható ki hogy egy ujralakkozás segit, főleg ha a sztátor is szép állapotban van.

VAn még egy forrásprobléma, maga a szátor szénkeféket tartü fém és bakelitrndszere.

ez hajlamos az elrakofó szénpor miatt is levezetni a plusz feszültséget, és az eredmény azonos. 

szerintem egy alapos tisztitás, ujralakkozás és proba. ha nem sikerül ugyis az egész ujratekercselés, és vagy dobós, uj alkatrésszel cserés lesz.

Tulajdonképpen nem is biztos hogy a forgórész slusszol le, lehet maga a szénkefe tartója is. Márpedig a IGBT nek mindegy ebben a kapcsolásban. Ha a tekercs bárhol slusszol testelésre, az IGBT zárlatba megy, a kapcsoló relé meg lekapcsol hiba miatt.

Nem a motor túlterhelése, vagy tekercsének a zárlata, hanem a sérült szigetelés átvezetése a problémád a védőföldelés felé a motoron belül. És maga az egyenirányitott hálózati táp testre kerülése okozza a gondot. ez magyarázza azt is, hogy miért nem megy kia bizti, és miért megy le a Fi relé.

0

18david18
18david18 picture

Igen, lényegében erre jutottam én is. Tehát a motor a hibás. Viszont a motor szinte újnak tűnik, a szénkefék szinte meg sem koptak még. A kommutátor is hibátlan. Amikor szérszedtem, nem láttam jelét, hogy ott érne a testhez, de ettől még lehet ott a hiba. Az újralakkozás, még lehet megoldás. Most egyenlőre várok, hogy a tulaj mit mond, lehet számonkérik az eladót, mivel 3 hete vették, és nagyon úgy tűnik, hogy eladás előtt cserélték, és gyorsan megszabadultak tőle.

File csatolás: 

0

megujulo
megujulo picture

Ha majd javitanod kell, akkor elsőre ki kell venni a forgórészt.

Egyébként nem könnyü felállás!

Az eladó lehetett ludas is meg nem is. 

Azt hiszem azt mondtad az elején, hogy nem nagyon láttad hogy forrasztottak volna a panelba!

Persze profik el tudnak nyomokat tüntetni de egy régi róka részére azért ezc sak feltünne.

Mint ahogy neked is feltünt, hogy elvileg a motor nem eredeti. viszont ha cserés volt, ez akár gari alatt is lehetett, ki tudja.

minden esetre az inkáb a logikus kérdés, hogy az ügyfeled ezt emnnyiért szerezte, azaz mennyire volt az ár az esetében elfogadható!

semmit nem értek a futópadokhoz hozzáteszem, de minden terméknek van egy uj ára és egy viszonyitott korához igazodó használt értéke.

Ha feltehtő és valós az átverés és érbevágó inkább bele sem merek szóln. Ha alkalmi vétel volt és a csere mellet is megérte, nicns értelme vgeszekedésbe vitába folyni.

csak egy történet:
2000-ben mikor még monitor szervizem volt győrben, forgalmaztunk PC-ket is. a kuncsaft megvette amonitort ujonnan ami müködött ugy 4 napig. (BELINEA 17") akkorivab 50 ezres tétel volt még. Össze vissza telefonáltam a szerviz miatt az ügyfél helyett, majd bepöccentem és saját feleősségre szétszedtem és javitottam, 1 óra meló, 1 darab táp dióda volt a ludas.

Sose volt utánna vele gond, ráadásul aze gyik legjobban visszatérő ügyfelem vette meg ujonnan bolti garival. Mondanom sem kell gariban elkhajtottak már akkor és volt a teloszámla vagy 2000 Ft. ezen felül nekem kelelt volna felvinnem pestre a nagykerbe és valamikor 1-2 hónap mulva kaptam volna vissza. A barátom meg kitért a hitéből!

szóval a csatolt fotó alapján én a következőt tenném, de nem vagyunk egyformák,

A motort kivenném megtisztitanám és átlakkoznám  a forgórész tekercseit. Nem véllemezek menetzárlatot, de az kivizsgálható kiszerelt forgórész esetében. egy forgórész kimérővel. gondolom eddig egyetértetek.

Egyébként mitől müködne 1 órát?

A kefeházat alaposan megtisztitanám, és ellenörizmém az esetleges átvezetést, vagy feszültség átütési forrást, mint lehetőséget, A bakelit felfogatás hajlamos az átvezetésre, találkoztam olyan esettel, amikor simán ohmos levezetést mértem mega tartományban, de 2-300 voltos feszültség egy rejtett átégéssel simán levezet a test irányában.

Próbatáppal meghajtanám és járatnám amennyiben ez megoldható!

Mivel 150 180 v lehet a tényeges üzemi fesz, igy kell hozá egy földfüggetlem tápforrás mi hálózatfüggetlen is! Nem bizti hogy akad de gyorsan összedobható egy ilyen.

Vagy kölcönbe egy kollegától a próbára. vagy épitesz egy sajátot.

Kell egy trafó ami tud lecsapolásokon keresztül 20 voltonként adni galvanikusan leválasztott forrástápfeszültséget. pl 150-170 190 210V A kimenetre graetz hid és elko 200 mikro. a szekunderek forditva is leköthetők ami lefelé is  szabályozhat.

A motor ház és a probatáp között pedig igy tesztellenállás hiddal mérhetővé válik üzem közben esetleges feszültség áthuzás vagy átütés, ha a táp egyik forrása elenálláson keresztül csatlakozik a motor házához.

a teszt során mindkét tápvéget  a testre kell kötni!

a táp és motor közé kell egy 47 kohm 5 wattos és egy 2,4 koknos 1 wattos sorban.

A táp felé van a 47 kilos bekötve sorban a 2,4 kilos majd a másik vége a motorházra rálkötve!

Probaüzem alatt a 2,4 kilos elenálláson nem lehet feszültség!

Ha erre a pontra rákötsz sorbanegy 4148-at és egy 1 mikrós 50 voltos kondit pedig párhuzamosan amotorházzal ugyancsak párhuzamosan a kondival egy 1 megás ellenállást, akkor egy érzékeny mérőpontot kaphatsz, amire digites müszert rátéve figyelheted aze setlleges változást. 

Normál esetben nem fogsz tapasztalni semmit, de ha a 1 megás ellenálláson jelentkezik bármekkora fezsültség az a ház irámyába való átvezetést jelent! Egy telejs átvezetés esetében akár 20 volt körül is mérhetsz, de nem eza jellemző ezekre a villanymotorokra!

ha a probléma a szigtléssel van akkor egy bizonyos fszültség és fordulat, rezonancia, mozgás közös kölcsönhatása hozhatja ki a problémát, de arra is van esély hogy fél óra alatt sem találsz semmit.

a dióda azért jó mert ha van egy lehuzó feszültség, akkor a hirtelen változás megtölti a kondit, és a feszültség csak lassan esik vissza. tehát átütés eseténa müszer kijelez és lassan visszcsökkena feszültség.

Az iylen átvezetés egy 230 voltos földelt hálózatban a z özemi táp testelésével jár. A IGBT pedig nem tolerálja a az éppen ez idő alatt bekövetkező nyitást vagy zárást. a zárlat fő oka feltehetőelg ez lenne.

Ha átüt a motr, akkor csere vagy ujratekercselés, Ha lakkozás után semmit nem csinál akkor akár jó sokáig nem lesz vele gond.

ha nincs elszineződés barnulás a tekercsek zománcbevonatán, ha a sztátor szép és a kefeház is rendben van, akkor nagyon nagy gond nem lehet még.

A lakk nem egy nagy tétel, a tekercselés már speciális képzettséget és szakértelmet igényel, a centirozás pedig kifejezetten meg kell oldani amit csak ilyen géppel felszerelt mühely tud megoldani. 

a pótlakkozást elviseli a motor, de a belső sérülés nem javitható!ha csak levált a szigtelés egy picinyke darabja a lakk ujra képes elfedni,

Én megpróbálnám, ha nincs veszteni valóm. Viszont szénkefés motort főleg egyenáramost ne hajts terhelés nélkül mert attól is károsodhat a tekercse!

Még 1 ötlet, de ez lehet fals.

Az egyik kollega kérdezte a meghajtó táp elko állapotát! az hibátlan gondolom, de egy ellenörzést nem árt! Ugyanis ha az megszakad a jelen lévő lecsökkent feszültség és szüretlen egyenforrás is tönkre teheti az IGBT-t.

Azért is gyanus, mert azt mondtad hogy cserélve lett a motor, ez nem zárható ki.

másrészt potyogtak belöle a möanyag darabkál stb.

harmadrészt a tekercsen nem vettél észre elszineződést.

A darabkák az idő műlásával is leválhatnak, de nem fognak maguktol onnan kikerülni, tehát az egy nem uj a gép esetében, ha és sokat ment, az lehet természetes,

ha cserélték, akkor magyarázatot ad a tekercs nem megégett állptotára.

Minden esetre ha egy motor füstől avagy büdős, és magas hőfokon megy, akkor annak nyoma kellene hogy legyen.

Most sok forgórészes motorral kisérletezgettem, merthogy nincs vezetékes hálózatom, és egyes megoldásokra tekintetel ki kell találnom a lehetőségeimet. Pont az Acról DC re váltás okán.

Az elmult időben elég sok tapasztalatom lett az AC 230V ról DC120-ra kérdések terén.

szép napot!

 

 

3

lipi
lipi picture

Szia

A nagy kondit (fekete, általában 330-470uF/400,450V )  mérném, cserélném. Volt már hasonló esetem.  :)
Üdv
Szabi

0

dino71
dino71 picture

Szia! Liker Motors (Dévaványán) Itt mágneseznek és tekercselnek is. Van saját futár, házhoz jönnek a munkáért. Szerintem nem a lemágneseződéssel lesz gond.
Akkor csak elfogy a teljesítmény és leég a forgórész. Meg kellene vizsgálni azt a forgórészt menetzárlatra és szakadásra. Általában 180V DC körüliek.

1

zsugori
zsugori picture
***

szia
a 7805 hűtése az tetszik csak meddig bírja a panel mint a hűtő borda

File csatolás: 

0

Alex52
Alex52 picture

Szia! Ha  csak a Fi-relét (!) nyomta le, közben pedig az 5 Amperes maradt, akkor ottan'  más baj lesz... Ha földelt dugvillás a készülék, akkor valami szolid testzárlat van, például a bemenő körnél levő zavarszűrő is lehet....vagy a motor huz le a test felé időnként, tönkretéve az IGBT-t ?...?.....
 

0

18david18
18david18 picture

Szia! Igen, erre gondoltam én is. Földelt dugvillás a futópad. Valószínűleg a motor lesz a ludas. Az IGBT úgy megy zárlatba, hogy nem durran el. A szigetelés mögötte, sértetlen. Zavarszűres nem nagyon van a panelon. Raktam fel képet a panelról.

File csatolás: 

0

megujulo
megujulo picture

Kérdés? a elektronika kisfeszültségü ellátását mi csinálja? trafó? külön táp? 

a csatolt fotó alapjánc sak vélemezem vane egy pic és egy flash ami programot tárolja. ezn felül látok két további dip8-at! felette pedig a két IGBT-t!

azok milyen tiusuak?

Ha IGBT meghajtók, a IGBT zárlata esetén erősen ajánlott kicserélni, vagy és leégalábbra is mindenféle képpen ellenörizni!

egyszer talán pont Mindigéhes mondta nekem, ok nélkül nem szállnak el az IGBT-k.

A vezérlés és annak lezárt állapotát a IGBT vezérlők biztositják, akár  egy ezt akört ellátó tápkondi miatt is lhet iylen visszatérő probléma

ezek általában plus minusz 12 voltról dolgoznak.

nem elég megmérni  a feszültséget, ellenörizni is kell hogy terhelésre mit produkálnak.

egy IGBT vezélő akár 2A.-es vezérlési impulzust is biztosit az IGBT részére!

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Köszörüld le az igbt tokját. Mekkora a chip benne?

Azt a böszme relét mérd ki, meg a kicsiket, illetve a kis kínai elkókat cseréld le...

Megnézném szkópon, mit csinál menet közben. Párhuzamosan, majd valami soros shunt-ön az áramot is... Persze, mivel hálózati, leválasztón keresztül...

Szerk: van a motornál tacho? Vagy optokapu? Ha van, nem koszos? Nem szakadt? Szkópon nézve rendes tüsiket ad?

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia! Amikor eldurran a vêdőföldre csavarozott, de szigetelt igbt, naív feltételezni, hogy a szilikon lap, vagy csillám nem sérül, vagy a fekete korom nem vezet át...

1

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

2 dolog lehet.

1., hamis az IGBT, amit vettél. Honnan van?
2., a motor mágnese kezd lemágneseződni. Emiatt azt a teljesítményt, amit kellene, nem tudja leadni. Ez lesz minden állandó mágneses futópad sorsa sajna.. Megoldás: motor csere, vagy elvinni felmágneseztetni, ha van, hova..  Ha van, ne titkold, több ilyen motorom van.. :(
 

2

18david18
18david18 picture

Köszönöm válaszod! A HQ elektronikáról rendeltem. Ha a motor kezd "gyengülni", akkor gondolom ugyan akkor teljesítményhez nagyobb áramot akar felvenni. Ez esetben, miért nem olvadt ki az 5A-es olvadó biztosíték? Azért az IGBT sem gyenge. Abban sem vagyok biztos, hogy a gyári motorja van benne, mert furcsa, hogy nincs ráírva semmi. A neten böngészve a motorokat, a gyári motorok esetében, a BH logós matrica rajtuk van. A tulaj használtan vette a futópadot, az előéletéről semmit nem tud. Ha erősebb IGBT-t kap, az mennyire megoldás?

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Ami benne volt IGBT, az gyári?

Nagyobb igbt az csak fusi. Pláne, ha nem is biztos, hogy bele való a motor... 5A bizti nem 5A áramra olvad ki. Tartósan típus függően 15A is lehet 30 percig is...

Ha gyenge a mágnes, le fog égni. Hacsak mem menetzárlatos már most...

0

18david18
18david18 picture

Igen, gyári volt a panel, nem látszott rajta javítás. De nagyon úgy tűnik, hogy motor baja lesz. Kerestem, de nem találok hozzá. Esetleg tudod, hogy jol lehet kapni hozzá motort?

0

megujulo
megujulo picture

Szia!

csak érdekességként!

nekem volt egy esztergagépem, ahol hasonló volt a motor. fix mágneses állórésszel és vezérelt feszmeghajtással.

hasonló volt a jelenség!

néha kiverte abiztit, néha elnyomta a IGBT-t, látszólag minden ok nélkül, főleg ha teastre volt dugaszolva.

mondjuk egy érintésvédelmi szempontból földelt berendezést nem lehet használni védőföldelés nélkül!

ahogy irtad a FI relét is lenyomta, de nem ment kia z 5 A bizti!

Kérdés hogy a biztositék mit biztosít?

Ha a bejövő feszültséget, akkor semmi köze a fet pusztulásához!

A moptort feltehetőleg egy kitöltési tényezővel egy PWM vagy modulált PVM látja el. Az vezérli aFet-et

A fet ahogy a kollegák is mondják, ha a motor lemágneseződik, egyre nagyobb áramot igényel, és ezért a PWM is egyre nagyobb , és hosszabb idejű impulzusokat generál.

Azonban az impulzusok során keletkeznek egyre nagyobb fezültségek is a motor sztátorán!

A motor vagy kefés, vagy kefe nélküli step motor is lehet, bevallom futópadot én még nem szedtem széjjel,

Ha ez a feszültség elér egy kritikus szintet, akkor képes lehuzni  keletkező túlfeszültség a motor elhasználódása, akopás, a szennyeződések lerakódása és annak átvezetőképességnek megemelkedése miatt is!

Nekem az eszterga esetében a forgórész sztátorának letisztitása, uj kefék és tartószerkezet letisztitását követöen a jelenség megszünt.

Véletlen jöttem rá esztegálás közben, hogy a motor a tönkremenetel pillanatában egy nagyot szikrázott bellülről.

a testzárlat azonnalé tönreteszi a fetet adott esetben.

Persze ez is függ az érintésvédelmi szinttől, a módszertől, de általában a vezérlés is és a motor is földelőtestel van ellátva egy sporteszköz a használata során a lehető legkisebb mértékben kiküszöbölve az áramütés veszélyét.

Ha a motor a 230 volt tápfszültség egyenirányitásával és annak szabályozásával direkt használja fel tápforrásként, akkor ez az eset sem zárható ki a javitás során,azonban ehhez meg kell bontani a motort magát,ami adott esetben sem egyszerű, főleg ha egyszer használatos préselt vagy géppel összenyomott szerelést használtak a gyártás során.

a próbafeszültség mérés vagy eseti müszeres mérés (átütésvizsgáló nálam sem mutatott semmit) nem mindig megbizható.

Azonban gondolom az egy órás proba során nem áltatok rajta és nem loholt egy 100 kilós személy rajta, azaz terheletlen alapmeghajtásban szállt el?

Ha igen a motor sem dolgozhatott magasabb szinten egy gyári teljes terhelési értékhez képest. és ha jól tudom itt a sebességet is a fordulat azaz telejsitmény határozza meg!

Az IGBT nagyobbra cseréje nem fogja megoldani a problémát! egy 200A-es es is széthullik impulzuszárlati körülmények között!

ezen felül érdemes magát a vezérlést is közelről leellenörizni, mert egyes setekben a IGBT fet-et vezérlő áramkörök is előszeretettel tudnak meghibásodni, ami ugynacsak a terhelt IGBT halálához vezet.

nekem pl egy esetben az inverteremben, az egyik teljes dhidas IGBT meghajtó IC-je MOC3020, negativ 12 voltos tápfeszének kondenzátor kapacitás csökkenése okozott hideg állapotban, IGBT pusztilást. Mivel nem volt meg a müködéshez szükséges biztos és pontos lezáró feszültség.

de ez is csak egy a sok lehetséges hiba terén.

A IGBT legnagyobb feszültségének értéke viszont lehet befolyásal a cserére! Ha tényleg hamis a pótlás annak feszültségtürő képessége lehet sokkal kevesebb mitn a katalogusérték.

Érdekességként megjegyezném, hogy IGBT és IGBT között is hatalmas különbségeket tapasztalok gyakorlati felhsználás során, mivel nekem egy inverter csinálja a 230 voltos forrásellátást, és azokban lévő, különböző funkciót ellátó IGBT-lk a közelmultban rendszeresen és előszeretettel pusztultak.

tehát azonos Feszültség és Áram tartományon belül is tapasztaltam olyan különbséget, mely használhatatlan volt az egyik esetben, mig türése sokkal jobb lett a gyárihoz képest más esetben. 

Legfőképpen a PWM által generált PWM jelformálásra,  a nyitási és zárási időkre, az IGBT meghajtásra, illesztésre és csatolására gondolok.

A motor lemágneseződése, gyengüléshez, és lassuláshoz is vezet. Ilyen esetben a müködés érdekében a PWM jelek is hosszabb ideig tartanak zárt állapotot, és ha a panel PIC programja, nem készült fel ilyen jellegü problémára, akkor a hiba gyártási avulási probléma.

Motor csere adott esetben, ami egyben lényegében futópad csere is. Az ára miatt.

Az esztergagép 100000 Ft ba került használtan, a motort ujonnan a gyártó 135 ezerét akarta eladni. az uj modell pedig 170 ezerbe került!

Tehát elsőre a motort venném figyelemkör középpontjába.

ha ismert a feszültség forrása, telejsitménye , meg kellene probálni külső mghajtással, és próbamüködtetni. ÍA rendellenesség hő, szikra és miegymás formájában előbb utóbb kijön, de nem mindegy hogy mennyi sokezres IGBT száll az anygalokhoz, mire a probléma pontos oka kiderül.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: az IGBT-k vezérlése rendben van?
Esetleg egy (két)supressor dióda vagy pár nF-os kondenzátor nem segítene?

Bálint

1

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Sehol. Ha ebben rossz, a többi ilyenben is az lesz.

Egyetlen út, hogy fel kell mágneseztetni, meg ha mérés szerint rossz a forgórész, megtekertetni...

0

Sponsored links