You are here

BOSCH BCH 625ltd akumulátoros porszivó akkucsere ! MEGOLDVA ?

12 posts / 0 new
Last post
braunv
braunv picture

Sziasztok ! Egy új akkupakkal  kéne a fenti porszívót megjavítani ! Esetleg foglalkozik  foglakozik valaki ennek a javításával ?  Üdv! 

Comments
SzBálint
SzBálint picture
****

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Szia! Ez tuti nem az, ez a régi NI-MH cellás BBH Move-é, a kérdéses az Lítiumos 18650-es cellás. ilyesmi: https://fixpart.hu/hu/termek/bosch-siemens-12041914-akkumulator-porszivo...

0

braunv
braunv picture

Sziasztok ! Amit belinkeltél ez a típusú aksi van benne, de nem hiszem hogy ezen az áron sokat eladtak   volna ! Három cellát kivettem mivel a fesz értékeik alacsonyak voltak , "de valószínű ezek voltak a jó cellák ezek még nem nyúltak meg 40 és 50 mOhm ami szerintem igen jó érték"     gyanúsnak  tűntek de kapacitás mérés alkalmával  majdnem tudják a névleges  értékeket !  Helyettük berakva három új  cellát bekapcsol de kb 30 másodpercig működik , töltés kb 1 perc után teljes feltöltöttséget  jelez !   Még játszok vele egy kicsit de lehet hogy nem sok értelme lesz ! Köszönöm az infókat ! Üdv!

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Üdv! Nem a kapacitásukkal szokott gond lenni, hanem a terhelhetőségükkel, nagy az induló áram, és lerántja a cellafeszt. Milyen cellákat tettél be helyettük? Hi-Drain, minimum 5...8...10C kisütőáramú kell, de valószínű nálad is az elektronika a hunyó.

1

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: nem lesz jó, csak balanszeres töltővel

Bálint

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Ezek szerint elkezdi a töltést? Az jó hír. Próbáld meg valahogy lemeríteni a cellákat 3,5V-ra, és onnan próbált indítani a töltést. Lehet, valami városi legenda miatt csak 4V-ig töltené.

0

braunv
braunv picture

Sziasztok ! A minden cella kisütése 3,5 voltra eredményesnek tűnt, utána rendesen feltöltődött és használható volt ! De kérdés a három cella amit rossznak  ítéltem  mért nem töltődött fel, hisz teszterrel  ellenőrizve majd 100 % -ossak ! Gyanús nekem az elektronika  , mivel a tápja meg volt szakítva  újra táp alá helyezve  újra indult és utána a mindegyik  cella rendesen feltöltődött ! Talán aki nap mint nap foglalkozik ilyennel tudja a választ  ! Üdv mindenkinek !

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Üdv! Ezekkel az a gond, hogy letilt a BMS chip az elektronikában, kollégák próbálkoztak de nem jött nekik össze, hiába cseréltek cellákat.

0

formasu
formasu picture
*

Üdv! Nekem is van ilyen, vagy hasonló akkus porszívóm. Kicseréltem az akkukat, de nem tölt, és nem is indítja a porszívót. Biztosan a BMS letiltott.

Vettem már másik motor meghajtó panelt az Ali-n, de a BMS még nem érkezett meg tőlük. 

A panel potméteres, de a poti helyett ellenállásokkal is meg lehet oldani a sebesség váltást, az eredeti kapcsolóval. A méretekkel lehetnek gondok, még nem foglalkoztam vele, hogy ez a motor meghajtó panel, és egy külön BMS is bele fog-e férni a készülékházba?

 

 

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Ilyen akkuknál ha még akkor cseréled, mikor valamennyire még működik, akkor meleg cserével kibírja. Vagyis be kell drótozni pár akkut, hogy végig fesz alatt maradjon a BMS.

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Üdv! Nem feltétlenül, jópár (10-15db) ilyent láttam, többet szedtem is szét, aminél csak az elektronika volt "hibás" a cellák tökjó állapotban voltak még, bírták is a terhelést, átépítve másik, egyszerűbb porszívókba, azóta is működnek. Viszont az elektronika valószínű elérte a beállított töltési cilkust, mint a laptop akksiknál, ezért állította le a gépet.

0

Sponsored links