You are here

Ganz Univo műszer bedobozolva hibásan mér. Megoldva!

6 posts / 0 new
Last post
formasu
formasu picture
*

Sziasztok!

Biztosan valaki gyakorlottabb nálam ebben...

Hoztak egy ilyen tranzisztoros műszert, hogy hibás lehet. Szétszedtem, és viszonylag pontosan mér. A hátlapot vissza téve talán a felét mutatja egyen és váltó feszültség méréskor a valódinak, és  100V, 300 V, és 1000 V-os méréshatárban nem is mér semmit se egyenben, se váltóban, de szétszedve ott is OK. 

Mit nézzek meg benne? Hol lehet a hiba?

 

Comments
Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Gondolom a hátlap nem ér hozzá semmihez. Ha csak a csavarjait rakod be a hátlapnak, akkor jó marad? Arra gondolok, hogy megfeszül a szerkezet, és az okozza a hibát.

1

formasu
formasu picture
*

Szia!

Nem feszül semmi, legalábbis úgy tűnik, könnyen megy fel a hátlap, ami egyben fél oldal is. A hátlapban mintha lenne árnyékoló réteg, és ez egy érintkezőn a műszer panel közepéhez csatlakozik. 

Kidobozolva ha bizonyos pontokhoz közelítek kézzel, akkor mozog a műszer mutatója. Bedobozolva semmit nem tudok vele csinálni...

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Ha esetleg gerjed benne valami, az tud esetleg ilyet csinálni. Van benne műveleti erősítő?

0

formasu
formasu picture
*

Szia!

Csak tranzisztorok vannak, de nem gerjed. Valaki ezt régebben szétszedhette. Két panel van benne egymás fölött, és a szélein vannak átkötések. Az egyik átkötés úgy lett beforrasztva, hogy  összerakáskor hozzá érhetett a doboz belső árnyékolásához, ami meg testelve van. Beljebb forrasztottam ezt az átkötést, és már minden OK. Köszi!

1

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Örülök, hogy meglett! Gratulálok!

1