You are here

HAUSER IC-2014 indukciós főzőlap táp hiba

7 posts / 0 new
Last post
nayan
nayan picture

Sziasztok!

A főzőlap nem működik, az R22-es 1-2W-os ellenállás elégett, ezen keresztül megy a tápfeszültség a C19 = 4,7 uF 400 V kondira. Egy piros csík látható rajta, azaz 0,22, 2,2, 22 Ohm körül lehetett. Valakinek esetleg van fényképe ennek a készüléknek a peneljéről és tudja az elégett alkatrész értékét?

Comments
zsugori
zsugori picture
***

0

varga jano
varga jano picture
*****

Hello!
En 22R-5%-3W fuse resistor-ral probalnam .
A rajza hasonlo lehet

File csatolás: 

0

nayan
nayan picture

Kedves Janó!
Köszönöm a rajzot, még megnézem, de valószínűleg visszaadás lesz belőle.

0

Attee
Attee picture
*

Üdv!

Mivel a típus az égvilágon semmit nem mond, valószínűleg valami kicioccó bele van, ami még vagy kétszázhuszonöt hasonló noname cuccban, jó lenne egy fénykép először a részedről. Aztán körül tudok nézni, van egy-két ilyen hulladékom. De azt előre megjósolhatom, hogy ott nem elsősorban az ellenállás lesz hibás, az valamitől elégett, igencsak esélyes a táp IC hibája (gondolom valami VIPer, ICE, FSDx, TNY, satöbbi 8 lábú), ami megintcsak valamitől tönkrement. (mondjuk a pufferkonditól) 

2

nayan
nayan picture

Helló Attee!

Lefényképeztem a panelt az azonosíthatóság miatt, már bele tettem egy 2,2 Ohmos ellenállást is a szétégett helyett, de valószínűleg a kis táp része zárlatos lehet, így inkább visszaadom az ügyfélnek, mert csak olcsóbb javítást kért.

0

Attee
Attee picture
*

22ohm vagy 2,2ohm volt benne, de mindegy is, nincs jelentősége, csak védőellenállás. (zárlat esetén ez égjen, ne a ház)  Lényeg, hogy a táp zárlatos, ahogy írtam. Valószínűleg a panel fólia felőli oldalán van egy SMD tápvezérlő, lehet, hogy egy kis maszat 5 lábú... (sot23-5)  Eselteg a táp megérne egy átnézést (vagy nem, te tudod)
 

1