You are here

HP DeskJet 2720e kijelzője ismeretlen hibát ír ki és csak villogtatja

15 posts / 0 new
Last post
szilard
szilard picture

Üdv!

Előzmény elmondás alapján: Vadonatúj HP DJ 2720e nyomtató. Rögzítő elemek eltávolítva. Bekapcsolás után számítógépen telepítve, a Wifi konfigurációt is átvette. A festékkazetta tartót valami miatt kézzel húzták elő a fészkéből (a fedlap lehajtására ezek szerint nem jött elő), majd betették a két patront (BLK, CMY)
Mint itt: https://youtu.be/0yPI2n9dJ7k?t=52

Ezt követően a kijelzőn a csatolt képen látható kiírás és a gombok melletti ledek villognak. Ki/bekapcs gombra reagál, de egy idő után mintha újra bekapcsolna teljesen magától és ismét villogtatja a panelt.
https://youtu.be/zUneTsDGExA

Leszedtem a tetejét, belül semmi elakadást nem látok, induláskor nincs semmi motor mozgás,semmi mechanikai élet.
Próbáltam a gyári restet is az X+wifi gomb együttes megnyomásával. Semmi.
Esetleg valakinek ötlete mire utalhat ez a hiba?
Köszönöm

Frissítés: HP szerviz ismeri a hibát, ahogy van cserélik a nyomtatót. Nem kérdeznek semmit. A festékpatront megtarthatják, nem kell visszaküldeni.
Köszönöm szépen az ötletelést mindenkinek!

File attachment: 
Comments
szilard
szilard picture

Elromlott a Google. Sehol nem találok SM-t hozzá. Még fizetősen sem.

0

AzzA
AzzA picture
*

Ez a hibaüzenet a kocsi elakadása, 
- ajtó érzékelő
- kocsiretesz
- dokkolás
- kocsi szabad mozgás
Állítsd a kocsit alaphelyzetbe.

 

0

szilard
szilard picture

A belseje gyakorlatilag ez: https://youtu.be/UnT-F3TLV-Y?t=247
Megnézem, hogy a szkenner rész nélkül mi a hibaüzenet. Arra gondoltam, hátha van valami reteszelése a szkennernek, hogy szállítás közben ne mozogjon, bár sehol nem írták, hogy lenne.

Ajtónyitó érzékelő: ajtónyitás.jpg, ez a helyén lévőnek tűnik.
Kocsiretesz: ha balra kitolom a kocsit, akkor kattan egy egészségeset a mechanika: kocsi.jpg
kocsi mozgás:Végig megy a tengelyen, nem akad vagy ilyesmi. Próbáltam különböző pozícióban hagyni és úgy bekapcsolni, de nem segített. A szánon van egy érzékelő, ami a műanyag szalagon lévő jeleket olvassa - ha jó értem - a pozicionáláshoz: szán érzékelő.jpg
Ez megnézem.

Kézzel tekertem a papírbehúzó fogaskerekeket, ott is több pozícióban ki/be kapcs, hátha egyszer elkezd berregni a mechanika, de semmi.
Illetve egy dolog volt még, ami most jutott eszembe: van egy kis gumi nyelvecske, ami kilógott a síkból és elakadt volna benne a papír, ha be is húzta volna. Papírbehúzó.jpg 1. jelölés. Ezt sikerül vissza ugrasztani, ha a 2. jelölésű tengelyt forgattam, miközben a kocsi a bal szélső állásban volt.
Tuti, hogy a kézzel behúzás nem volt elegáns, de aki próbálta installálni, neki nem jött elő a kocsi magától, ezért kezezett.
Köszi az ötletelést!

0

AzzA
AzzA picture
*

Csak ötlet, bordás szíj mögött az útadó fólia nem sérült meg, nem akadt le ?

2

szilard
szilard picture

Arra gondolsz, amit itt kiszed?
https://youtu.be/UnT-F3TLV-Y?t=449

0

AzzA
AzzA picture
*

Igen.

0

szilard
szilard picture

Feszes volt és nem láttam rajta sérülést. Közben nézem a Deskjet szétszedős videókat. Elég soknak kiköpött ugyanez a belseje. Ütik vágják szétszedés, összerakás közben, nem mutatnak fogaskerék pozíciókat összerakáskor. A kocsit is tologatják ide-oda. Most már kifejetetten bosszant, mi lehet a baja. Olyan faék egyszerűségűnek látszik az egész.

0

AzzA
AzzA picture
*

Ez egy új nyomtató ami a kicsomagolás után nem indult el, annyi plusz van, hogy kézzel húzták ki a kocsit...
Mi van ha ettől függetlenül alapból is hibás volt a nyomtató és nem azon múlott ?
Ha garanciális én visszavinném.

0

szilard
szilard picture

Kollégám szerzett egy hp szervizes kapcsolatot haveron keresztül. Szar a nyomtató, cserélik. Gyakorlatilag kapásból mondta. Azt félmondtattal tette még hozzá, hogy újat ne vegyenek, ha tudnak keressenek megkímélt használtat korábbi példányokból. Érdekes.

0

szilard
szilard picture

Már elcsomagolták, megy vissza gariba.
Motor hiba is lehet, ha semmit nem akar csinálni. Azt még jó lett volna kipróbálni.

0

szilard
szilard picture

Ami csatlakozót elértem, azt lehúztam, visszadugtam napközben. Már nem vagyok ott, de hétfőn megnézem, ha még bent lesz. Köszi!

0

BTS_szerviz
BTS_szerviz picture

https://support.hp.com/in-en/document/c06451460

a kézzel kihúzzuk móka nem volt túl jó ötlet szvsz...

Egyébként a papírt is hiányolja a leírás szerint, bár ha bekapcsoláskor nem morog semmit (nem akar mechanikát mozgatni" akkor nagyjából mindegy is h van papír vagy nincs papír betöltve.

https://support.hp.com/in-en/document/c06557091

még egy érdekesség:
https://h30434.www3.hp.com/t5/Printing-Errors-or-Lights-Stuck-Print-Jobs...

1

szilard
szilard picture

Hú ezt nem találtam meg eddig, nagyon jó és pont ez is a problémám!
De sajnos a leírt megoldás nálam nem működött. Ha USB-n összekötöm a géppel, akkor sem hoz semmilyen új eszköz üzenetet. Tégla, de csak félig, mert a ki/be gombra reagál. Másra nem
Valóban hiba lehetett a kézzel kihúzni, ez volt az első gondolatom nekem is. Amit eddig végéig gondoltam, hogy esetleg valamilyen érzékelő(k) ezáltal pozíciót vesztettek és most lövésük sincs hogy mit tegyenek.
Amikor lenyitom a tintapatronok takarólemezét, akkor egy kis mechanika benyúlik egy opto páros közé, ez lenne a jel az indulásra, hogy mehet be középre a szán. Becsukva meg fordítva.
Ugyanezen az optos panelen van egy másik hasonló érzékelőpár, ami a főtengely végén lévő átlátszó lemezen lévő jelek birizgálhatnak, de ennyire nem mertem szétszedni, mert garos.
Köszi a találatot!

0

BTS_szerviz
BTS_szerviz picture

Raadasul a patrontarto home helyzetben reteszelve van, mert indulaskor meg leallaskor levakarja a patronokrol a maradek tintat ez a sok tintakopkodo szornyeteg. Remenykedj hogy ott nem tort el a kuplung es nem ugrott at par fog a fogaskerekeken...

0

Sponsored links