You are here

Krups XP 7200 széria típushibái

13 posts / 0 new
Last post
JFeri
JFeri picture

Kis szervizemben javítgatom a környék háztartási készülékeit. Köztük kávégépeket is.
Általában mondható, hogy viszonylag egyszerűen működő, többnyire jól javítható mechanikákat és elektronikákat találni ezekben a masinákban.

Kiemelt készülékek a Krups kocka alakú, automata, darálós gépei.
Azért kiemelt, mert tapasztalatból mondhatom gyakorlatilag pénznyelő csapdák.

Először is a hidromechnika miatt nagyon szervizigényesek, különösen 3-5000 kávé után.
Ez egy családban akár 1-2 év. Egy darabig el van a javítás a tisztogatással, tömítések cseréjével, zsírzásokkal.
De a műanyag alkatrészek, főként a nagy átmérőjű munkahenger, ami még vízkövesedésnek is ki van téve, rendesen kopik és miután ereszt az alatta lévő nem rozsdamentes részeket rövid úton halálra ítéli.

Az amúgy a darálékot is előmelegítő kazán egység, amibe a főződugattyú a műanyag és a fém közti hőtágulás, valamint a darálék koptató hatása miatt szinte sohasem pontosan illeszkedik.
Ezt a dupla gumitömítések egy darabig kompenzálják, de mivel senki sem hozza 500 kávénként cserélni és tisztítani ezért szépen lopja a kávét, amit egy darabig a kazán falára szárít, majd lassan mindent eltöm vele.

A forró kazán tető melletti rés is hajlamos a kikopásra. Ez pedig tovább gyötri a főződugattyú tömítéseit.

És még ott van az alukerámia hidromechanika.
Akármilyen kemény is az anyaga, a vízkőtől akár megszorulhat és az emberek többsége nem, vagy nem jól vízkőtelenít. És bizony talán az egyik legdrágább alkatrészbázisa van ennek a gépnek!

A kazánra lebonthatatlanul ráragasztották a kerámia lapra forrasztott NTC hőmérőszenzort.
A kerámia és a ráforrasztott csatlakozó fülek közti ónt szépen megeszi a folyamatos hőmérséklet ingadozás, ami a működéssel jár. Letörik leválik…stb.
Szerencsés esetben visszaforrasztható. Vagy komplett szerelt kazáncserével, 50-60 ezerért. Erre már illik fél év garanciát adni, ha kérik egyáltalán.

És nem fog a gép jól működni félévet a gumik és a munkahenger rugóinak és a gyakran maga a munkahenger cseréje nélkül. Ez megint csak 40-50 ezer. És még haragszanak is rám.

A környékemet nem veti fel a pénz. Általában nem is kérek bevizsgálási díjat. Gyakran megesik, hogy mikor hallom milyen idős már a gép, a korábbi tapasztalatok szerint ecsetelem ezeket a lehetőségeket és nem kergetem bele az érdeklődőt ebbe a végeláthatatlan pénzkidobásba. Olyan is volt már aki ezért lehülyézett….
 

Comments
laciba
laciba picture

En is javitgattam ilyen masinakat de szerintem nem eri meg .Mostanaba elkuldom a tisztelt klienseket ,hogy vegyenek UJ GEPET! De nem nagyon tetszik nekik....

0

stanleyrose
stanleyrose picture

Hali. Elég sok Krupsot javítok-hát elég raplis a gép. legtöbbször dugattyu és leeresztöszelep tömítéseinek cseréjével megoldodnak a problémák. Németországbol rendelem a tömiket és a tapasztalat,hogy sokkal tovább bírják,mint a hazaiak.Háklis még az átfolyásmérö is,de az ujabb fajták már szétszedhetöek,így tisztitással megoldodik a gond. Nálam egy tömités csere,tisztítással 60eu,ami szerintem még a megéri kategoriába tartozik. Jo szerelést kívánok!!!!

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia! Miből vannak a tömítések? Tudsz linket mutatni? Köszi!

0

stanleyrose
stanleyrose picture

A Hotcoffee-töl rendelem.

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia! És mit? NBR? Viton? Szilikon? MVQ? Mert tartósságra nagyon nem mindegy..

Mi az, ami beválik?

Én egyszerűen becsoszogok a Seal Ring kft-hez a mintákkal, aztán adnak fillérekért bármit.. Csak mivel élelmiszerrel van kapcsolatba, nem mindegy mit, és miből..

Ezért kérdeztem. Ahogy nézem, a https://www.hotcoffee-shop.de kb mindenből is ad méretet :) Pedig....

0

stanleyrose
stanleyrose picture

Hát,hogy pontosan miböl vannak a tömik nem tudom,de speciálisan kávégépekhez vannak

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Ott van a megrendeléseden, méret mellett...

​​​​​

0

stanleyrose
stanleyrose picture

Pld. ez az egyik

File csatolás: 

0

nilsmasterson
nilsmasterson picture

Szia!

Évekig szenvedtem velük, de már egyet sem engedek a műhelybe. Van még 1-2 darab bontásra váró a polcon. Mindenkit lebeszélek róla.
De érdekes, hogy van 1-2 példány ami évek óta hibátlanul működik. A helyi autósboltban van az egyik, mindig megkérdezem ha arra járok, hogy jól szuperál-e. És köszöni szépen jól van.
nils

2

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Ez a gép egy betegágy.. kijelzővel, vagy anélkül. Azért veszik, mert van neve..  és a panel konyhában is elfér.. meg szép.

Azzal lehet játszani, hogy nem a gyári o gyűrűket rakod bele... De az se örök élet, és élelmiszeripari kell..

A kedvencem az a kriminális minőségű anyag, amiből a szöveterősített csövek vannak. Ha nem magától törik tőben, akkor majd leszedésnél..

Ezt nem szabad elvállalni javításra.. 

1

Sakos2
Sakos2 picture

Sziasztok,

Van olyan típus ami viszont ajánlott?

0

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Hi!
Saeco, Jura, de nem a Philips-Saeco

0

Sponsored links