You are here

LG 21 FS2RLX-ZC sorelterites hiba.Megoldva!!

15 posts / 0 new
Last post
kallospeter
kallospeter picture

Szevasztok!!
A cimben szereplo TV-ben egy MC-049C sassze mukodik,a fotoban szereplo hibaval.A tapban az osszes kondi (primer es szekunder egyarant) cserelve,sorkicsatolo cserelve,tapfeszultsegek rendben.Deflexios tekercshez nem volt nyulva. Szerintetek mi okozhatja a hibat? Lehet EEPROM (dump ) hiba? Elnezest a foto minosegeert,de a forum csak atmeretezve fogadta es ugy latom kicsit kicsire sikerult.
Segitsegeteket koszonom,Kallos Peter

Comments
kallospeter
kallospeter picture

Szevasztok!!
EEPROM attiras megoldotta a problemat.Kis geometria es fekete -feher szint allitas utan a TV "tokeletes" lett.Mivel ram "tukmaltatok" a kontakthibat is,mielott attirtam az EEPROM-ot, a tartalmat lementettem es foglalatba tettem vissza.Mikor minden be volt allitva , vissza irtam a regit es ugyan azt a torz kepet kaptam.Tehat a hiba egyertelmu.Hihetetlen mit tud csinalni egy hibas dump.Mar csak az a kerdes hogy mitol valtozott meg a tartalom mert a TV optikai halozaton mukodik,modem a hazban es mikor elromlott meg felho sem volt az egen ( villamcsapas ,magasfeszultseges kesules nagy valoszinuseggel kizarhato).Meg egyszer kossz a segitseget minden Kedves Kolleganak.
Kallos Peter

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

Gratulálok!

Elolvastad, amit írtam az EEPROM cseréről?

http://elektrotanya.com/?q=hu/content/lg-21-fs2rlx-zc-sorelterites-hibam...

Üdv:
Fülesmester

0

kallospeter
kallospeter picture

Szia! Igen , elolvastam de csak keso este.Akkor a TV mar kesz volt.Itt a Tanyan talaltam egy mentest,az kerult az EEPROM-ba.Kossz a segitseget,Kallos Peter

0

ELKO4
ELKO4 picture

Szia,

hasonló parajelenség.

Üdv.

Tamás

0

öreg_rutinos
öreg_rutinos picture
*****

Üdv.kallospeter!

Valószinű nem úszod meg a VCT49xx cseréjét.
Próbáld meg a lábait átforrasztani, hát ha!.

0

kallospeter
kallospeter picture

Szia!!
Hatha megsem UOC.Mert az arabol lehet venni egy uj , garancias TV-t majdnem.Nem nez ki kontaktosnak,szepek a forrasztasok,de azert megprobalom.Kesobb irok bele egy EEPROM-ot,lassuk arra mit lep.
Kossz a valaszod, Kallos Peter

0

öreg_rutinos
öreg_rutinos picture
*****

Szevasz.
Én úgy jártam, hogy az 57.láb-tól néhány láb elengedte magagát, csak akkor jőttem rá amikor matatás közben a porecset véletlenül alátámasztott és ekkor figyeltem föl, hogy a PANEL girbe-görbe.

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

VCT49xyl UOC van benne!

Ezt a hibát okozhatja az UOC, az eltérítő tekercs, de akár valamelyik elkó is. Javaslom először a kis elkók vizsgálatát/cseréjét az UOC környezetében, aztán az UOC hűtését/melegítését, és végül az eltérítő tekercs vizsgálatát (átforrasztását).

Üdv:
Fülesmester

File csatolás: 

0

kallospeter
kallospeter picture

Koszi Fulesmester!
Ha az UOC a hiba oka , akkor az fonyeremeny...De en azert bizok az elkokban is.Delutan atbogaraszom okelmuket!
Kossz a segitseget,Kallos Peter

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

EEPROM-ot tehetsz bele üreset is, a VCT UOC megírja.

Üdv:
Fülesmester

0

marosi
marosi picture

Szevasz kallospeter
Na most lehet hogy dzsungelIC de nekem ilyen hibával már képcsövet is kellett cserélni.

0

kallospeter
kallospeter picture

Szia!! Mi tortenhetett a kepcsoben? Kiszakadt a maszk? A dzsungel 100 labu ( ha jol szamoltam ) es ket soros.Abban remenykedek hogy ez melegitesre nem reagal.EEPROM mennyire johet szamitasba? Kossz Kallos Peter

0

marosi
marosi picture

Szevasz kallospeter
Nem tudom milett vele,nekem egy orsz tv ben volt hasonló hiba,ott egy csizma alaku folt volt a bal oldalán,képcső csere megoldotta a hibát.

0

mukso70
mukso70 picture

Szia! Ebben van az "ezerlábú" tda... jungle ic(dupla sorban a kivezetések) ugye? Bocsi, nem jut eszembe az ic neve. Múltkor szívatott egy, hidegen ok minden,néhány perc múlva ugyanez a kép lett a tv-n. Célzottan csak az ic-t melegítve rögtön dobta a hibát. Idő híján nem foglalkoztatott a dolog tovább, meg kísérletezni hogy tényleg a proci selejtes-e,kissé drága lett volna. Egyébként ott is mindent teljesen rendben találtam az eltérítő körben és a tápban is. Kizárólag a proci melegítésére reagált. Üdv!

0

Sponsored links