You are here

LG PDP42V7 nincs kép

10 posts / 0 new
Last post
Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok!

Ezzel a plazmával küzdök, nem csináltam még ilyet. Nincs kép, de hang van, az YSUS panelon van egy ellenállás R14 ( 10R/2W ) ez meg van szakadva, és még találtam két fetet a Q101 és a Q102 ( P9NK70Z ) ezek meg zárlatosak, mást nem találtam rossznak. Kicserélve mindent, az ellenállás elég, a fet meg zárlatos lesz, igaz STP9Nb60-at raktam bele, lehet hogy ez a gond, vagy valami más is okoz ilyen gondot, feszültségek meg vannak amik rá vannak írva az alaplapra. Még az egyik csatlakozóval van problémám, ahol a szalagkábel megy, mert hiányzik a műanyag patent felülről, amit vissza kellene hajtani amikor a kábel bele van dugva, ezt mivel lehetne kiváltani, vagy lehet szerezni ilyet szerezni?

Comments
Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok!

Leírnám a típusát: LGE PDP050811, Model 42V7, YSUS, 6870QYE0111D 2XXX, a kis fehér cimkén : 6871QYH045D YSUS PD4205BJ002574. Még olyan kérdésem volna, ha a Y driver panelokat nem kötöm vissza, akkor elindithatom-e próbára, vagy akkor is elnyomhatja a feteket? A hibrid drága bele, mert még azt megkockáztatnám, de jobban nem akarok bele mélyedni, mert kapott készülékről van szó, és nem akarnak sokat költeni rá?

0

gyulaig
gyulaig picture

Üdv! Van valami fejlemény a tv-vel?

0

Vigh Tibor
Vigh Tibor picture

Üdv!

Ha lehúzod az y drive okat és jó az y main akkor nem szabadna tönkremenni a feteknek. Tehát lehet próbálni a drivok nélkül is. Esetleg a fetek vezérlőkörét is érdemes megnézni. A segédtápokat leelenörizni.

0

fecomuvek
fecomuvek picture

Sziasztok.

Szerintem az YSUS panelon lévő hibrid is tönkre teheti, ritkán akkár a ZSUS is.

0

rakocziferi
rakocziferi picture

Szia!Elofordulhat konnyen hogy maga a PDP gazhibas(zarlatos).

0

Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok!

Igen a hibás csati is a Y-SUS panelon van. Holnap megnézem a típusát, mert összeraktam ideglenesen.

0

dpu1
dpu1 picture

Helló!
Az Y-SUS FET-jei a zárlatos Y drive-októl is szeretnek "elszállni".

Üdv. dpu1

0

Attee
Attee picture
*

Üdv!

Csatlakozom, én is megnézném a drive-okat, ezeken lehet egy vagy több zárlatos IC. Ezek hibáját viszont megintcsak okozhatja akár maga a PDP panel hibája (pl. pixelzárlat)

Ebben az esetben az Y-drive és az Y-sus panelek javítása vagy cseréje után egy darabig elmehet, de hosszabb-rövidebb idő után megint kiveri valamelyik buffer IC-t, (és esetleg a COF chipet is...) az meg a FET-eket. A kör bezárul.

0

Gondif
Gondif picture

Szia!
Az Y-SUS jelzését le tudnád írni? Lehet hogy nem ártana cserét fontolgatni. A hibás konnektor is az Y-SUSon van?

Üdv,
Gondif

0

Sponsored links