You are here

Orion CTV 225 M TV nem kapcsol be, de a led világít

10 posts / 0 new
Last post
Samu

Üdvözlet mindenkinek. Van egy Orion CTV225M típusú színes tévém. Hétvégi házban volttudom hogy merre, ritkán volt bekapcsolva. Egyik napon elhatároztam hogy kitakarítom. Ez meg is történt, de utána a következő hibajelenségek akadtak:  Bekapcsoláskor a led világít az elején a hangszóró is sistereg. Amikor csatornát váltok, a képcső gombnyomásra felvillan. Leszedtem a hátlapot, megnéztem belül mi történik, azt láttam hogy a képcsövön belül szikrakisülés van, a katódból kilépve a nagyfeszültség leföldelődik a képcső felfogató rugóinál. Meg szeretném javítani, de nem tudom hogy merre kezdjem el a hibakeresést. Takarítás előtt teljesen jól működött, néha 2 óra használat után a képernyő jobb oldalán elkezdett behúzni a kép. Az oldalon a Service Manual keresőben csak egy hasonló modellhez találtam kapcsolási rajzot, de az nem biztos hogy megegyezik ezzel. Valakinek van egy pont ehhez a típushoz készült rajza? 

Comments
Samu

A képcső típusa: Nokia A59EAF00X01 ha mégis lenne valakinek egy tartalék, ami nem gázos. 

0

Vote up!

You voted ‘up’

guriga

Pucold meg a nagyfeszt a tappancs alatt, a rugó testjét nézd meg, és ha még mindig szikrázik akkor kocogtasd meg a képcső nyakát. Ha nem segít akkor cső csere.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Samu

Az anód tappancsot próbáltam pucolni, de nem onnan jön ki a szikra, hanem a képcső foglalatból. A kocogtatós módszert nem próbáltam, nem akartam megrepeszteni, de ha rossz a cső akkor úgy is mindegy.

0

Vote up!

You voted ‘up’

guriga

A foglalatot is csiszold meg a fekete színétől.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Samu

A foglalat még fehér, a foglalat lemezei is fémtiszták.

0

Vote up!

You voted ‘up’

guriga

Bocs félreérthető voltam, a képcső nyak tüskéire gondoltam.

1

Vote up!

You voted ‘up’

Samu

Értem. Sajnos akkor a tévének lőttek. Ha találok is másik képcsövet, az is megrepedhet beszerelés közben, és az is gázos lesz. 

0

Vote up!

You voted ‘up’

sandorverten

Szia!
Nagyon úgy tünik,kissé levegős lett a cső.A szikrák erre utalnak.Nekem egy Bekó lett ugyanilyen,pedig csak a hátlapját vettem le,néhány nap után ráugrott a macskám a képcsőre és lett kuka.Semmi nem látszott a képcső nyakán,sem törés,sem repedés és mégis.Szerencsére az enyém volt.
Üdv.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Szadista
Szadista's picture

Szia Samu.

Ne legyen igazam de valószínűleg levegős lett a képcső.a takarítástól.

Üdvözlettel :Laci

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content