You are here

PANASONIC SA-PM 18 BI - AMP HIFI - hangfal rákötési probléma.

20 posts / 0 new
Last post
campes
campes picture

Üdv mesterek. Egy  ismerősnek/kollégámnak  kérnék segítséget. Vett egy a címben szereplő hifit, de hangfal nélkül. Otthon  vette csak észre.hogy  nem 2 pár ha nem 4 pár  vezetéket kell rákötni.Külön a magast és külön a mélyet.
A kérdés .hogy egy sima 6 ohmos hangfalat rá lehet kötni? Vagy át kell alakítani a hangfalat . Úgy , hogy külön-külön  vezetékelni kell a magas, és a mély hangszórót?
köszönöm a segítséget.

Comments
hifista
hifista picture

Helló!
Az alsó  (piros-fekete) csatlakozóra rá lehet kötni egy normál hangfalat, de nem lesz sok magas hangja.
Itt belül a készülékben választották szét a magas és mély hangokat és külön-külön erősítették.
Így megoldották, hogy csak a saját hangfalával lehessen használni.
Az átalakítás segíthet, de azért óvatosan, könnyű kivégezni a végfok IC-t és aztán nehéz pótolni.
Hifista.
 

0

PushyG
PushyG picture

Üdv!

Konkrétan ismerem a gépet, nekem is van.
Sajnos az a rossz hírem van, hogy a saját hangszórójával fog szépen, sőt megdöbbentően szépen szólni. Bármi mást kötsz rá, csak fanyalgás lesz belőle. Tudom, mert próbáltam. Szimpla (keresztváltós) és más gyártmányú biampos hangfalakkal is. De amikor a sajátja került rá, na azt leírni nem tudom...

Gábor

0

CRC
CRC picture

A Bi Amp az a külön úton erősített frekvencia tartományokat jelenti. Külön kell kivezetni a mély és magas hangszórókat a hangdobozokból.
Hogy a gyári dobozaiban van e passzív cross over, az a kezelésiből számomra egyértelműen nem derül ki. Ezért azt javaslom hogy elsőként a szélessávú, most egy vezetékes hangfalat próbáld rá a magas kimenetekre, van e ott mélytartományú jel. Ha nincs, bátran rákötheted a magas sugárzókat direktben is a magas kimenetekre.
https://ia802702.us.archive.org/9/items/Panasonic_SC-PM18_Stereo_System_User_Manual/Panasonic_SC-PM18_Stereo_System_User_Manual.pdf
(SA.... ra keresve is ezt dobja a google.)
A "bátorsághoz" annyit: A magas kimenet is 25W-ot tud, ezért ésszel az arra csatlakoztatott magas sugárzó teljesítményével! Ezeket a kis vackokat nagyon könnyű leégetni!

0

campes
campes picture

Üdv. Kripobáltuk  1db  8ohmos  15 wattos  2 utas  kicsi hangfallal. Az also ( mély ) csatira rákötve szólt , de  tényleg hiányoztak a magas hangok , a felsö csatira rákőtve   meg csak  cincogott. ,,,,,,,  nem lehet ugy megoldani, hogy  ráforrasztok  egy 2 eres vezetéket a magas ( + - ára ), és ráforrasztok a mélyre is egy ( + - ára )  2 eres vezetéket és . urtána  meg a mélyet rákötöm a hifi mélyére a magast  meg a hifi  magasára. Ezt meg lehet igy oldani? 
üdv

0

CRC
CRC picture

De igen csak a hangdobozban a hangváltóra menő vezetékeket a hangszórókról kösd le mert egyébként a hangváltón keresztül összekötődnek a magas és mély kimenetek.
A gond most az hogy azok a 15W-os hangdobozok ha egyáltalán valós a feliratban közölt teljesítmény, a HIFI kimenőteljesítményéhez mely 25W  kimenetenként, kevés lesz. Borítékolható a tönkremenésük. Legalább 30W-os dobozokkal/hangszórókkal volna illendő használni.

0

campes
campes picture

Üdv. ez 15wattos hangfal csak proba hangfal,,,,, ha tönkre megy ,,, akkor tönkre megy nem gond. De a Phillips az 50wattos 3 utas.
üdv.

0

CRC
CRC picture

A baj az hogy amikor túlterheled, megsütöd a hangszórót, az szerencsétlenebb esetben átmegy rövidzárba és viheti magával a végfok IC-t is ami számtalan esetben megtörtént már jó kereseti lehetőséget biztosítva az alkatrész kereskedőknek és a szervizeseknek.

0

Mosószaki
Mosószaki picture

Halkan kell hallgatni...

0

CRC
CRC picture

Hányason? 3-as? 5-ös? A Kis Grofót hányasig tolhatom fel? És a Slayert? TE vagy én meg tudjuk őrízni a nyekercs doboz épségét de egy kvázi laikus? Esetleg buli közben...

0

Mosószaki
Mosószaki picture

Akkor vesz új hangdobozt. Ha viszi az erősítőt is, hát új távjavítós topik lesz!

0

frankozéro
frankozéro picture

Szia.
Ha jót akarsz akkor szerezz eredetit, vagy barkácsolj két hangfalat.  Esetleg házimozi falaiból rárakhatsz négyet, de figyelj a watt-ra és az impedanciára.
 

0

campes
campes picture

Üdv. szolok a kollégámnak , hogy nézzen magának hozzávaló hangfalakat , dehogy talál-e  és mikor azt ki tudja.? ? ? Van neki  3 utas 50 wattos phillips  h.fala,  , azt akartuk volna rákötni valahogy.
üdv.

0

CRC
CRC picture

A Philipsnél a magasat/közepet hagyjátok úgy ahogy van az eredeti hangváltón keresztül  a doboz eredeti csatlakozóján kivezetve.Innen menjen a magas kimenetére a HIFI-nek. A mélynyomót válasszátok le a rá menő vezetékekről, azokat szigeteljétek el. És az így függetlenné tett mélynyomót egy másik vezetékkel lehet vezetni a HIFI mélykimenetére. Ez az átalakítás bármikor visszaalakítható az eredeti állapotra két le/fel forrasztással.

0

Mosószaki
Mosószaki picture

Igen.
De tehermentesítsd a doboz átvezetésnél! (Pl. Csomó)

0

campes
campes picture

Üdv.    az  IGEN  az azt jelenti , hogy meg lehet oldani ahogy leirtam? És a " tehermentesités "  alatt ,,,,,, a vezetéken lévö fizikai csomót értesz?
üdv

0

Mosószaki
Mosószaki picture

0

campes
campes picture

Üdv. a hangfal belsejéröl találtam videót, a Youtubon. Ránézésre sima hangfal bekötés.   https://www.youtube.com/watch?v=uYt3TQMp-lk
üdv.

0

frankozéro
frankozéro picture

Szia.
CRC helyretett. Már értem.

0

CRC
CRC picture

Egészségedre! wink

0

Sponsored links