You are here

Philips 1654/58,l9.2 e nem indul,megoldva

6 posts / 0 new
Last post
zsoltika
zsoltika picture

Sziasztok
Adott egy Philips, 21pt1654 ,l9.2 e ,hibája készenléti led villog ,rendszerfeszültség rendben,sormeghajtó bf 422 nincs tápfesz,ha a tranzisztort kiveszem a táp megjelenik,pedig a tranyó jó /tettem másikat/valami vezérlési gondra gondolok,az ic tda8842 s1.Ha jól tudom ehelyett a tda8842 nem jó/nekem ez van/ Nem akarom megrendelni az s1 végűt addig még az áment rá nem mondjátok.Nem vagyok biztos abban,hogy az ic a rossz!A segítséget előre is köszönöm!!

Comments
Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia Zsolt!

Pongyolán mérsz és fogalmazol!

Hol méred azt a "sormegheghajtó bf 422 nincs tápfesz" állapotot? Ha a tranzisztor kollektorán, akkor ott azért nincs, mert a tranzisztor nyitva van. Mérj a 3400 (4k7) mindkét végén! Mekkora a bázis feszültsége?

A bekapcsolás pillanatában - amikor megkapja a 8V-os tápot - a TDA8842 pin40 (HOUT) lábon a feszültség fölfut 7,9V-ra, aztán fönt marad, és nem alakul ki a sormeghajtó négyszögjel? Ha így van, akkor annak oka inkább a HFB jelútban, vagy a sorvégfok terheltségében keresendő, nem a dzsungel IC-ben. (Csak szkóppal mérhető, mert ehhez a DMM lassú.)

Ellenőrizd / cseréld:
2405 (470pF), 2406 (4n7), 3404 (12K), 6400, 6401 (2x1N4148)

A sorvégfokot terhelheti a függőleges végfok IC, vagy az RGB végfokozat is.

Csatolmányok!

Üdv:
Fülesmester

0

zsoltika
zsoltika picture

Sziasztok
Kissé megkésve,de leírom,hogy mi volt a baj.Sajnos az ic volt rossz,szerencsémre hoztak egy másik ugyan ilyet,így már könnyebb volt,csak egy foglalat és egy jó pár forrasztás.Tehát mi után a sorvégfokban nem találtam zárlatot,beraktam egy foglalatot a tda 8841 s1 helyére ,beleraktam egy tda8842 ezzel nem ment ,a hozott készülékből kivettem a tda8842 s1 ,s lőn csoda a készülék elindult,vissza a régit azzal nem,tehát nem forrasztási hiba.A MÁSIK készüléknek csak forrasztási gondjai voltak.Megrendeltem az ic tda8842 s1 és azt már csak bele kellett tenni a foglalatba.Tanulságok: az utóbbi időben csak rutinból dolgozom,rajzot csak ritkán veszek elő,ez a szakma türelem játék.2 jól jön a segítség,3 jó ha van egy donor tv.4.a türelem rózsát terem.
Még egyszer megköszönöm FÜLESMESTER GYORS SEGÍTSÉGÉT ÉS MAGAS SZINTŰ TUDÁSÁT.Sokat tanulok és tanulunk tőle ezen az oldalon.Rá mindig lehet számítani!!Köszönöm a segítséget!

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

Gratulálok! :oke:

A többesszámot nem igazán értem! Válaszolt más is?

A címbe is írd be, hogy MEGOLDVA!

Üdv:
Fülesmester

0

zsoltika
zsoltika picture

Kedves Fülesmester a többesszám a többi kollégára vonatkozik ,hiszen nekik is segít ezen oldalon!

0

zsoltika
zsoltika picture

Köszönöm a gyors választ,holnap neki kezdek ,majd tudósítok a fejleményekről!

0