You are here

Philips 50PUS7505/12 TV-n csak háttérfény van

13 posts / 0 new
Last post
attilacsep
attilacsep picture

Sziasztok!
A fenti-nTV-n csak háttérfény van, sajnos rajz nincs (föltettem a keresőbe). Van valakinek tapasztalata, vagy jótanácsa?
Köszönettel:
Attila

Comments
mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Lusta vagyok megint leírni..

Megoldás itt:
https://elektrotanya.com/comment/506690#comment-506690

0

SzBálint
SzBálint picture
****

0

mosomedve
mosomedve picture

Sajnos nem egyértelmű ilyenkor. Lehet maga a kijelző hiba. (T-con modulban mérni a segédtápokat). Ha azok nincsenek meg, akkor lehúzni a kijelző felé menő LVDS kábeleket és megint mérni a feszültségeket. Ha megvannak, akkor a kijelzőben van zárlat. Ha eleve megvannak a feszültségek, akkor a main boardról nem jönnek a vezérlő jelek. Akkor alaplap csere.
László

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Beszélj a kollégával (ahogy lentebb ajánlotta) mert nekem ez kijelző gyanús.
Üdv, Z.

0

Balázs
Balázs picture

Szia

csörgess meg 06702349926, vagy keress a heredib@gmail.com címen. 

Balázs

0

attilacsep
attilacsep picture

Sziasztok!
Sajnos a Balázs kollégának más tipusú TV-je van, (köszönet a segítő szándékért!), de talán kicsit előrébb jutottam: Az alábbi képeket rögzítettem a TV "ház" menüjébe lépve, és azt láttam, hogy ha a T_con egyik szalagkábeljét lehúzom, az egyik félkép (szerintem ) tökéletes, a másikat lehúzva és az előzőt visszadugva utóbbi halvány, nincs fekete háttér. Ha mindkettő csatlakoztatva van, csak háttérfény van. Átnéztem az összes SMD kondit, nem találtam hibásat sem a panelen, sem a két csíkon. Viszont a T-con IC-je izzik (lehúzott kábelekkel is, még a felirat középen el van rajta színeződve. Szerintem a panel IC-je hibás. Kíváncs volnék a véleményetekre, és esetleg van-e ilyen panelja valakinek?
Köszönettel:
Attila 

0

manyizoli
manyizoli picture

Szia,

Próbáld meg a hibás oldalt kitakrani részlegesen.

0

attilacsep
attilacsep picture

Szia!
 Nem tudom, mire gondolsz. Segítenél?
Köszönettel:
Attila

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia! Fent linkeltem be...

Meg kell keresni a hibás sort, és lekötni a hibás oldalon a szalagkábelen... Ragasztószalaggal kitakarod efyebként, míg el nem indul.

0

attilacsep
attilacsep picture

Szia!
Kapcsoltam, köszönöm.
Megpróbálom, és elmondom az eredményt.
Köszönettel:
Attila

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia! Ha szitázott a cof, vagy a nyák, akkor olyan pontokkal kezdj, ami h-t tartalmaz.. akár 5-8 is kiragasztható egyszerre, majd ha megvan, amikor indul, szépen azt szűkíted le... Táplábak kimérhetőek, azok kellemek. Hegyes szkóp mérőfejjel, jó szemmel ki is lehet mérni őket...  szűkiteni kell azért, mert a kitakart oldalon nem lesz sormeghajtás, csak a jó oldal felől. Az meg halványodó sorhoz vezet. 1 sor alig észrevehető. De 10 randa a képen.

1

attilacsep
attilacsep picture

Sziasztok!
Hálás köszönet minden hozzászólónak, azoknak meg külüönösen, akik eredményhez vezettek. Röviden: elkezdtem kitakargatni az érintkezőket, kb. tizeséve. Belülről kifelé, mígnem az utólsónál elindult a TV.  (Miért nem ott kezdtem???laugh). Aztán elkezdtem szűkíteni, és végül a legszeélső 2-3 érintkezőt takartam ki. A kép teljesen jó lett, világos háttérnél látszik egy halvány csík.
Mégegyszer köszönöm a hasznos segítségeket!
Üdvözlettel:
Attila

0

Sponsored links