You are here

Radio PLL IC LV23000M beüzemelés

4 posts / 0 new
Last post
Lengyel Aron
Lengyel Aron picture

Sziasztok ,

Adott egy LV23000M  PLL IC vel épített modulom amelyet egy Samsung mikrohullámú sütőből szereltem ki. A Samsung sűtő M193 sorozat de a pontos típusa alapján  nem találtam meg a neten.

Azt akartam volna ,hogy beüzemeljem az LV23000M PLL FM/AM  STEREO dekóder IC-t egy PIC18F67J50 mikrokontrollerel. Az a gondom vele ,hogy a DO kivezetése folyamatosan magas szinten van. Független ,hogy a megfelelő cím alapján olvasnám ki belőle a IF értéket. többek között. Az a kérdésem foglalkozott valaki ezzel az IC-vel ,hogy vezérelje mikrokontrollerel ?

Mert lehet , valamit sorozatosan el hibázok a címzésnél ,amikor ki akarom olvasni az IC-t . 

Előre is Nagyon szépen Köszönöm a segítséget !

Ami magát a CCB bus rendszerrel való (lényegében egy "spéci " SPI bus) mint ismeritek. ,erre egy bit billegtető függvényt írtam azt is meg osztom veletek. 

Előre is nagyon szépen köszönöm a segítséget Mindenkinek !

Üdv :

Comments
imrus101
imrus101 picture

Hali!

Csak gyorsan átfutottam a kódot és szerintem fordított bitsorrendben küldöd ki a címet, a legkisebb helyiértékűvel kellene kezdeni, nem a legnagyobbal - de a tévedés jogát fenntartom.
Itt egy egész jó könyvtár Arduinora, ez alapján nézd át a kódod: https://github.com/RodLophus/SanyoCCB/blob/master/SanyoCCB.cpp

Nincs valami egyszerű logikai analizátorod? Azzal lehetne látni, hogy mi megy ki, hogy alakulnak az időzítések, a bitsorrend, küld-e vissza valamit a csip, stb. Ha nincs, akkor ilyen egyszerűbb célokra ez tökéletes: https://www.hestore.hu/prod_10035503.html

imrus101

0

zsugori
zsugori picture
***

1

Lengyel Aron
Lengyel Aron picture

Szia nagyon szépen Köszönöm !

Szeretnék ezzel az IC-vel es a mikrokontrollerrel egy rádiót csinálni ,ha lehet :)

Egyenlőre nincs kommunikációm a mikrokontrollerel .... 

A Rajzot Nagyon szépen Köszönöm !

Üdv :

0