You are here

Samsung Galaxy Tab 3 10.1" (GT-P5210) nem veszi a töltést. Esetleges rossz akksi mellett nem kellene neki töltőről még működnie?

6 posts / 0 new
Last post
vddvss
vddvss picture

Sziasztok,

Hozzám került egy Samsung Galaxy Tab 10.1 colos tablet (GT-P5210-es modell). Nem kapcsol be, látszólag nem is veszi a töltést, noha 5V-ból 75mA-t felvesz a mikroUSB csatiján keresztül. Levettem a hátulját, az akksi nincs felpúposodva, a feszültsége viszont túl alacsony, ~2.85V (a készülékről lehúzva, terhelés nélkül mérve). Ebből arra következtettem, hogy az akksi tönkremehetett.
Szerintetek nem kellene ennek a készüléknek akksi nélkül is működnie, ha be van dugva állandóan a töltőjére? Vagy már ez is fel van úgy okosítva, hogy akksi hiányában már ne legyen hajlandó bekapcsolni sem?

Mi a véleményetek?

Köszi, Üdv:
Balázs
 

Comments
Jaca
Jaca picture
***

Szia!
Akksit vedd ki, külső tápról soros ellenálláson keresztül kb 100mA-rel töltsd meg az akkut. Ha eléri a 3,6-3,7V-ot, akkor visszateheted a készülékbe, és el kell, hogy induljon a töltés. Ha így elindul, akkor akkucsere mielőbb.

0

Vote up!

You voted ‘up’

uniman
uniman picture
**

Netről egy idézet: "Az, hogy akku nélkül töltőről nem működik a tablet, általánosnak mondható, bár van néhány kivétel..."

0

Vote up!

You voted ‘up’

PushyG
PushyG picture

Üdv!
A lithiumos akksi cellafeszültsége nem mehet 3V alá. Ha ez mégis megtörténik, akkor a töltő áramkör megpróbálja csepptöltéssel 3V-ig felküzdeni. Ha ez sikerül, akkor ereszti rá a teljes töltést. Ha záros határidőn belül (ez akár több óra is lehet) nem megy, akkor az akku megdöglött. Akku nélkül nem működnek ezek az eszközök...

Gábor

0

Vote up!

You voted ‘up’

vddvss
vddvss picture

Köszönöm szépen a megerősítést! :-)

0

Vote up!

You voted ‘up’

latyika
latyika picture

Szia!

Igazából, már 3,5v ra esésnél sem kezdi el tölteni az áram kör.
A megoldás, amit én is szoktam alkalmazni, hogy szét szeded, le forrasztod, vagy le csatlakoztatod az akkut,és labor tápegységgel,  3,8,  3,9v  al kényszer töltöd kb fél órát, ezután vissza helyezed, és a saját töltője már fel fogja tölteni.

Üdv:  Latyika
 

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content