You are here

Suzuki Swift 2003 16V Index rövidzár.

7 posts / 0 new
Last post
agressiv
agressiv's picture

A probléma a következő.

A jobb oldali index-en rövidzár van, biztosíték csere után balra indexel rendesen, de jobbra pöccintve, kattan a relé, majd halványodik a műszerfalvilágítás és el is enged a relé és nem is próbálkozik többször amíg le nem kapcsolom, majd vissza az indexet. Elakadásjelzőnél ugyanez.

Az első, hátsó és oldalsó lámpákat is ellenőriztem, kábelek nem sérültek, nem érnek a kasznihoz, de mindből kiszedve az izzót rövidzárat mérek.

A biztosítéktábla és az indexrelé a kormány alatt van, szinte megközelíthetetlen helyen, így feleslegesen nem bontanám szét.

Kérdés, hogy van-e valakinek tapasztalata ezzel a csotrogánnyal, hátha előforduló hiba és nem kell felesleges köröket futnom.

Köszönöm.

Comments
agressiv
agressiv's picture

Hát köszönöm a segítségeket, egy emberke megnézte, meghúzkodta a kábeleket és a rövidzár megszűnt. Tehát, ahogy várható volt, valahol kasznihoz ért és megsérült egy kábel szigetelése, ami idővel vissza is fog térni valószínűleg, de egyelőre megy.

1

Vote up!

You voted ‘up’

Guest
Guest's picture

Üdv!
Vélhetően az a dióda zárlatos. (ha nincs sehol mechanikus sérülés)
https://elektrotanya.com/suzuki_swift_1989-2004_elektromos_kapcsolasi_ra...

0

Vote up!

You voted ‘up’

mindigehes

Szia!

Van rajta vonóhorog? Ha igen, ott nézelődnék... Ha meg volt már lakatosnál, mondjuk küszöb miatt,a meg a hegesztések körül, a kábelkötegben... Meg Meg persze ha van valami gagyi utólagos riasztó, akkor a szigszalagos autóvillamosságis gányolásoknál...

3

Vote up!

You voted ‘up’

agressiv
agressiv's picture

Itt a probléma. Nincs vonóhorog, a gagyi utólagosan beletákolt szigetelőszalagos központizárat már néhány hónapja kiszedtem belőle, a lakatolás most lenne esedékes, eddig nem volt.
Megnézem a relét, meg megpróbálom kibontani a biztosítéktartót és környékét, hátha ott van a gubanc, de kicsavarodik a gerincem, mire azokat kiszedem az biztos.

1

Vote up!

You voted ‘up’

Jaca
Jaca's picture

Szia!

Ott még körülnéznék, ahol rá volt kötve a központi zár.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Jaca
Jaca's picture

Szia!

Keresd meg, és vedd ki  az indexrelét, hátha abban van zárlat.

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content