You are here

VIDEOTON RT7300S tuner recseg

14 posts / 0 new
Last post
nayan

Sziasztok! A Videoton tuner bekapcsolás után recsegve, szaggatottan szól, egy idő után ez csökken, de nem szűnik meg. A hangoló feszültség pillanatra elugrik, ekkor a térerő mérő is pillanatra visszaugrik. Először javítani próbáltam, nem sikerült, a hiba maradt változatlan, a tápegysége jó a készüléknek. Van másik ilyen saját készülékem, így elkezdtem cserélgetni a modulokat, tuner, FM kf, sztereo dekóder, cserével sem változott, utána SAA1057 csere, majd az egész digitális panel csere sem segített, a hiba változatlan. Működés közben átforrasztottam a tuner és a KFmodul körüli alkatrészeket, hátha egy kondi, vagy ellenállás a melegítés hatására másként viselkedne, de ekkor sem változott semmi. Az AFC jelet szkóppal nézve ugrik a recsegéskor. Valakinek van valami építő jellegű segítsége, ötlete, mert mostanra megakadtam.

Comments
Winnetou

készülék típusa érdekelne
alaplapi forrasztás kontakt hiba szerintem.
ha kémia ónozással készült az alaplap, akkor át kell forrasztani mindent alaposan sok gyantát használva!!!

 

0

Vote up!

You voted ‘up’

kozakg

készülék típusa érdekelne

Az óvatos Winnetou először tájékozódik (elolvassa a topik eddigi anyagát) mielőtt blamálná magát.
https://youtu.be/eMf0tfn66IY

0

Vote up!

You voted ‘up’

kozakg

Az FM tuner és az FM KF-modul közötti erősítő fokozat, HT16-ot (BF963) és a környezetét is megnézhetnéd valamint az FM tuner bemeneti fokozatára ható AGC jelet előállító HT25 környezetét. Mindkét fokozatot a két említett modul között találod az alaplapon. Van itt egy pár kerámia kondi ami "rosszalkodhat". Próbáld egyenként melegíteni vagy hűteni őket! Az itt használt SFE szűrőre, HF14 nem jellemző a meghibásodás, de ki sem zárható.

0

Vote up!

You voted ‘up’

nayan

Ezeket üzem közben átforrasztottam, de nem változott semmi sem.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Fülesmester
Fülesmester's picture

Szia!

Az enyémben a memória akku okozott hasonló hibát. (VA97/2,4V)
Elöregedett, kifolyt, és az elektrolit megmarta alatta a nyákot.
Tisztítás, átforrasztás, akkucsere után hibátlanul működik.

0

Vote up!

You voted ‘up’

nayan

A memória akku jó lehet, mert az órát és a beállított adókat normálisan eltárolja hosszabb időre is. Mivel a teljes digitális panel, amin az akku van cseréjével sem változott a hiba, így nem az akku lehet a gond.

0

Vote up!

You voted ‘up’

formasu
formasu's picture

Sziasztok!

Bocs, de tájékozatlan vagyok. Nekem is ilyen tunerem van már régen. Legalább 25 éve nem vettem le a fedelét, mert nem volt vele semmi gond.  Hol van pontosan ez az akku helyileg? Nem emlékszem arra, hogy láttam volna... Köszönöm.

0

Vote up!

You voted ‘up’

iparos
iparos's picture

2

Vote up!

You voted ‘up’

kozakg

0

Vote up!

You voted ‘up’

nayan

Ezt a panelt cserélve semmi nem változott.

0

Vote up!

You voted ‘up’

formasu
formasu's picture

Sziasztok!

Köszi mindkettőtöknek. Legalább 30 éves, és nem cseréltem akkut, nem is figyeltem rá, mert tartja a memóriát.

0

Vote up!

You voted ‘up’

agressiv
agressiv's picture

Az enyém is ugyanúgy recsegett, ahogy írja a kolega. Én is átforrasztottam és javítottam mindent, ami csak kontakthibagyanús volt, de semmi sem változott. Viszont az akksit is cseréltem már előtte és, nem emlékszem már, hogy mit csináltam pontosan, de a forrasztási hibákat, vagy megmart nyákot biztos javítottam volna. A hiba persze megmaradt.

0

Vote up!

You voted ‘up’

nayan

Engem is az keserített el, hogy semmi értelmes hibát nem találtam és ennyi dolgot javítva, cserélve sem szűnt meg a hiba. Régen javítottam vagy száz ilyen tunert, de ezzel a fura hibával még soha nem találkoztam. Mivel még mindig jó készülék, ezért akartam az ügyfélnek rendbe tenni ezt a hibát is. Most már teljesen gazdaságtalan vele a munka, csak a szakma szeretete visz tovább.

1

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content