You are here

yamaha rx-v450 erősitő táp st-by és indulás hiba/megoldva

27 posts / 0 new
Last post
amatörmuszaki

Üdv!
A fenti erősitő nem mutat életjelet.
A C405 cserélve-soros tápkondi,mkp kondi lett helyette..
A gondom az,hogy mitől kellene behúzni a relének?
Valaki elemezné esetleg?

A rajz 49. oldalán van a táprajz.
A fet helyére mit tehetek még,illetve hogy tudnám kényszerinditani esetleg?

innen a tanyáról  letölthetö a rajz:
https://elektrotanya.com/yamaha_rx-v450.pdf/download.html

Azt az egy oldalt sajnos nem tudom kimásolni chromeból, és feltölteni ide

Ha valaki tudna segiteni....
Köszönöm.

A megoldás:
A CB402 és CB407 csatlakozók fel voltak cserélve....
Mégiscsak műhiba volt,de hozzám igy érkezett.
Visszaállitva mindent,amit feleslegesen cseréltem,bekapcsol a gép.
A feszültségek pedig a soros induktivitáson(Táptrafó) keresztül realizálódtak...

Most derül ki a többi probléma majd.

Külön köszönöm mindenkinek a segitséget.

Comments
Fülesmester
Fülesmester's picture

Szia!

Ha megkeresel privátban az adatlapomon található elérhetőségeim valamelyikén, akkor elmondom szóban, hogy hogyan is működik.
Leírni nincs időm! (Egyszer már kielemeztem, és le is írtam, de eltűnt (0kB lett), amikor az új gépet telepítettem.)

Üdv:
Fülesmester

0

Vote up!

You voted ‘up’

amatörmuszaki

Fülesmester!
Irtam privátot,mivel az adatlapodon semmilyen más elérhetőséget nem látok.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Fülesmester
Fülesmester's picture

Szia!

Pedig ott van a skype azonosítóm és a telefonszámom is, csak végig kellene olvasni.

0

Vote up!

You voted ‘up’

amatörmuszaki

Tiszteletem Fülesmester!
Köszönöm!
Közben megtaláltam mindent az adatlap alján...
Előkészülök,és hivlak 20 perc mulva.

0

Vote up!

You voted ‘up’

amatörmuszaki

Helló Fülesmester!
Mindenképpen élek az ajánlatoddal rövidesen,amint visszateszem az asztalra .
Előre is köszönöm.

 

0

Vote up!

You voted ‘up’

lipi

Szia

A C406-ot cseréld. A  4013 is lehet rossz.

Üdv
Szabi

0

Vote up!

You voted ‘up’

amatörmuszaki

Üdv!
Köszi.
4013-at kapott már mésikat,C406-1uF oké.
Mondjuk a relét cserélni kellett,mert szétbarmolták,
úgy került ide a gép.
 

0

Vote up!

You voted ‘up’

Ferenc.P

Szia!

A működése:

File csatolás: 

0

Vote up!

You voted ‘up’

amatörmuszaki

Helló!
Már a c406-on is csak 1.8V táp van.
A d405 zeneren is elég csekély a félhullám.
Nézem tovább.
Előkerült a leválasztótrafó is...

0

Vote up!

You voted ‘up’

SzBálint
SzBálint's picture

szia: az U3-as optocsatolót ellenőrizted?

Bálint

0

Vote up!

You voted ‘up’

amatörmuszaki

SZia!
Félek,hogy az alapprobléma az 1uF-on 1.8v van,kivett U3 optó vevőoldalnál is.
Elvileg ott mindig kellene 5-8V tápnak lenni?
 

0

Vote up!

You voted ‘up’

Ferenc.P

Helló amatörmuszaki!
Nincs elég áram ami nyítná a D405-t? Ellenőrizném a C405 és az R412 értékeit.

Üdv.

0

Vote up!

You voted ‘up’

amatörmuszaki

c405 cserélve ilyenre 
https://hqelektronika.hu/termekek/c-22n-630mkt2-kondenzator-22nf-630v-10-polyester-rm-7-5

elvileg 22nF esr-mérővel is,
r412 2,2k kiforrasztva.
Ja a TC4013 helyett CD4013-at tettem,de ez  nem lehet gond.
Meg nem is változott semmi.
.
A relé mondjuk szét volt tördösve,azt cseréltem.
Még egy 10n-t ráakasszak párba?
Valami mellett elmegyek nagyon.
Az 1uF on,mikor lekapcsolom a leválasztótrafót,van amikor 5V is mérhető a kondin,ami persze leesik.

 

0

Vote up!

You voted ‘up’

Ferenc.P

A D405 zenerről cak annyit említettél hogy csekély rajta a félhullám.
Feltételezhetem hogy ellenőrizted (10V)?

0

Vote up!

You voted ‘up’

amatörmuszaki

a 10V-ot meg sem közeliti.talán 3v lehet a teteje,de reggel újraszkópolom.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Ferenc.P

Bocsánat, rosszul értelmeztem. A zener zárlatára gondoltam

File csatolás: 

0

Vote up!

You voted ‘up’

amatörmuszaki

Üdv!
Levettem mindent a tápvonalról 220k,és az IC 14-es láb,akkor megjelenik kb 8V a kondin.
De nem terhelhető.
Amint visszateszem a 220k-t,rögrön leesik 3V ra.
Fentebb irtam,mkt-ra cseréltem a benne lévő 22NF-ot.
Ami eredetileg poliészter film kondi .
47nf mérve jó,ha pérhuzamosan kötök 10nF ot,akkor se véltozik a terhelhetőség.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Ferenc.P

Érdekes :(
... és ha próbára a 220k földre (-) kötnéd akkor is leesik a feszültség?

0

Vote up!

You voted ‘up’

amatörmuszaki

Akkor 1V alá esik.
Itt valami egyszerű gond van akkor,de mit nem veszek észre??

0

Vote up!

You voted ‘up’

Ferenc.P

.

0

Vote up!

You voted ‘up’

kozo63

Helló!
Ebbe a hibába már én is beleszaladtam, nekem FET hiba volt, 2sk3850 jó helyette.
A trafó primerjén 115-120v fog beállni

0

Vote up!

You voted ‘up’

amatörmuszaki

Helló!
Köszi a helyettesitő tippet,valami tv táp fet jó lehet szerinted,mert azt találok talán,
Ilyen fetet még vadásznom kell,jelenleg néhány volt ugrik be a kistrafó primerre.

0

Vote up!

You voted ‘up’

SzBálint
SzBálint's picture

szia: olyat keress, ahol a feszültség és az áram mellett az Rds(on) és az Uth  hasonló. vagy  kevéssel alacsonyabb

Bálint

0

Vote up!

You voted ‘up’

varga jano
varga jano's picture

Talán ez (?) Ebben látok FET-et.

File csatolás: 

0

Vote up!

You voted ‘up’

amatörmuszaki

Üdv!
Ez az a rajz.
Hogyan kellene ennek működnie,mikor jó?

0

Vote up!

You voted ‘up’

SzBálint
SzBálint's picture

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content