You are here

Opel Astra Klub

540 posts / 0 new
Last post

Pages

Comments
Hjoco
Hjoco picture

Üdv!

Vigyázz az összeszerelésnél, a pollenszűrő fedelének visszarakásakor a fedelet a keret alá és fölé is lehet illeszteni. Már nincs meg az autó, és nem emlékszem melyik a hibás összeszerelés - de ha nem jól van akkor elázik a szűrő. Hiába tiszta a vízelvezető.

Mindezek ellenére ez az egyik legkönnyebben cserélhető típus. A G astrában már agyrém a kesztyűtartó - kiszereléses feszegetéses megoldás.

0

Istvan-lab
Istvan-lab picture

Szia!

"A G astrában már agyrém a kesztyűtartó - kiszereléses feszegetéses megoldás. "
- aláírom !

Üdv: Dénes István

0

szati77
szati77 picture

Az első dolgom volt annak idején kidobni (első csere után) sose volt jó. Utána nem volt gond. F Astra

0

gbenyov
gbenyov picture

Pollenszűrő:
Kétéves F Astrámba beülve minden este tüsszögés jött rám.
Kivettem a pollenszűrőt, és meggyógyultam.

Mennyit áldozzak erre?

gbenyov
0 Hz és az UV fény frekvenciája között minden érdekel...vagy tovább is?

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: a polc pereme alá kell, jön rá hosszában egy lefelé fordított U gumi. Már sokszor cseréltem pollenszűrőt, 14 éves, most megy gimnáziumba.

Bálint

0

ELKO4
ELKO4 picture

Sziasztok,

nekem nincs Astrám, de volt! 1994-es évjáratú 1,6-os 100 lovas, 2002-2006 között volt meg. Közel 200 ezer km volt benne amikor eladtam, 150-nel vettem. Néhány bagatell futómű javításon kívül nem sok gondom volt vele, jó kis járgányok ezek!

Üdv.

Tamás

0

nagypapi
nagypapi picture

Sziasztok!
Egy 1993-as F ASTRA CARAVAN 1.7D,tette próbára a türelmemet,a központi zár csak bezárja az ajtókat,de ki már nem nyitja.Az oldalajtóknál benyúlva felhúzom a gombokat,de kombi lévén a hátsó ajtón nincs elérhető belső kinyitó gomb.Mind két első ajtón,ha felhúzom a gombot,a műszerfal alól halk kattanás hallatszik,tehát a parancs megérkezik valahová,/amit még ki kell nyomoznom/hová?Valaki tudna segíteni,merre bontsam meg a műszerfalat,vagy a környékét?Jelenleg a hátsó ajtóbol kikötöttem a motort,mert nincs kedvem állandóan belülről szétszedni az ajtót,hogy kinyithassam!
Üdv:Endre

0

szati77
szati77 picture

Gyári a központi zár, vagy utólag lett beépítve? Riasztó is van benne? Hátsó ajtó az a csomiajtó?

0

nagypapi
nagypapi picture

Szia!
A központi zár gyári,RED SCORPIO riasztó volt,de évekkel ezelőtt,egy kuplung cserénél valaki eltörte,azóta nincs távirányítós riasztó benne.Kívülről kulccsal,belülről a felhúzható gombokkal,kiválóan működött.A hátsó ajtó,kombi lévén a csomagtartó,amin nem létezik belső nyitó gomb,belűre bemászva kellett kinyitni.Mint írtam,zárni zár,csak nem nyit,az első ajtók gombjaira,mintha egy relé meghúzna a műszerfal környékén,majd a gyerekkel kihallgatjuk merre lehet hátha nem kell az egész műszerfalat megbontani.Az lett volna a kérdésem,hogy merre található a központi zár vezérlő ebben a típusban?Merre kéne rácsodálkozni,hogy miért csak félig működik?
Üdv:Endre

0

szati77
szati77 picture

Első körben a vezető ajtóban nézném meg. vagy itt és igy néz ki

0

nagypapi
nagypapi picture

Köszi!Legalább tudom mit keressek,mindkét első ajtóra van egy halk kattanás,csak nem történik semmi!Nemsokára szét szedem.
Üdv:Endre

0

VrubenX
VrubenX picture

Szia! Az anyós jobb lába mellett keresd. Le kell venned a műanyag küszöböt és azt az idétlen alakú műanyagot is ami pont a lábnál van.
Itt egy link bár ez jobb kormányos de attól még a tiedben is itt lesz a motorvezérlő társaságában.
http://www.tssduk.webspace.virginmedia.com/cars/How_to/Astra3/RemoteLock...
Üdv:

0

nagypapi
nagypapi picture

Szia!
Köszi,megyek és szétkapom!
Üdv:Endre

0

nagypapi
nagypapi picture

Sziasztok!
Szétszedtem,sajnálattal tapasztaltam,hogy nem gyári a szet benne,jobb oldalt nincs semmi,a két hátsó ajtó motor tropa,alig mozog,zörög ezeket kiszereltem,meg a hátsó ajtó motor is,néha beszorul.A további keresést felfüggesztem,mert ha még akarok működő központi zárat,kellesz venni egy komplett szettet.A segítséget még egyszer köszönöm!
Üdv:Endre

0

VrubenX
VrubenX picture

A központi zárak van amikor csak kiakadnak külső 12V-al vissza lehet őket játszani. Szét is lehet szedni de utána már nem lesz soha tökéletes.
Egy dc motor van benne meg egy végállás kapcsoló mindkettő külön kivezetékelve a csatlakozókra.De ha kiakad akkor végállást mutat a vezérlőnek az meg nem hajlandó nyitni mert már azt hiszi nyitva. Ezt lehet orvosolni külső táppal.
Üdv

0

uniman
uniman picture
***

Hello Nagypapi.

Ehhez hasonló 4 motoros szett van nálam "elfekvőben"...lényegesen "occóbban"...
De akár darabonként is kapható: http://zsu.hu/webaruhaz/htmls/termekcsoport__Aut%C3%B3elektronika__K%C3%...

Üdv.: uniman

0

nagypapi
nagypapi picture

Szia uniman!
Az a zárszet lehet,hogy érdekel,de csak később,mert tavaly szeptember közepétől folyamatosan betegállományba vagyok,végre most 24.-én szerdán kezdek dolgozni,nem azért mert meggyógyultam,hanem elfogytak a táppénzes napjaim.A kocsiba 5 motoros rendszer kell,de ha ez lesz majd kiegészítem még eggyel.Netán,ha bartel üzlet érdekel,felgyorsulhatnak az események.Sokféle eredeti VESTEL cuccom van,köztük a HQ-nál már nem rendelhetőek is!
Üdv:Endre

0

Istvan-lab
Istvan-lab picture

Sziasztok !

Figyelmetekbe ajánlom:

Adott a kocsimban lévő termosztát.
Nyáron 7-10km, télen akár 20km is kellett hogy a víz 85C legyen.
Nemrég nagyon elöntötte az agyam a víz, látván, hogy a munkatársam autójában 3 sarok után már fél úton van a tű és 5 perc alatt már 85C a víz.
Elhatároztam kicserélem a termosztátot... nem egy vagyon, kb 2.500 Ft.
A meglepetés akkor ért, mikor szétszedtem a régit.
Ezek a köcsögök, csináltak rá egy biztonsági lyukat, amin állandóan folyt a víz.
Ezért melegedett olyan nehezen.

Az új termosztáttal:
Városban már nekem is elég a 3 sarok, kinnt nyílt terepen pedig 2km.
A vizet nem 85 hanem 89C -re melegíti, ezáltal is csökkent a fogyasztás.
Mivel gyorsabban lesz üzem meleg a motor, a szívató is hamarabb kikapcsol (kb 3-400m vagy 1 perc (állásban) elég neki), a fogyasztás is csökken, erő is hamarabb lesz a motorban.

Tanulság: jó néha cserélni a termosztátot, de ne lyukas kivitelűre ! :)

Üdv: Dénes István

0

lizakl
lizakl picture
*****

Szia!
Szerintem az a pici lyuk kell rá(talán a nyomáskiegyenlítődés miatt? nem tudom), de az enyémen is van és nekem gyorsan bemelegszik a motor, az autómata szivató is kb 1 km után visszaáll normál állapotba. Nem az a kis lyuk volt szerintem a hiba oka!
Üdv: lizakl

0

Istvan-lab
Istvan-lab picture

Szia!

Lehet hogy nem, de az újon nincs, ez tény, de lehet, hogy eleve rossz volt a régi termosztát, lyuk ide, vagy oda.
Lényeg, hogy megérte kicserélni, mert csak kínlódott a motor a régivel.

Üdv: Dénes István

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: lehet kapni különféle hőmérsékletű termosztátot.
Nem a lyuk miatt melegedett nehezen.
A lyuknak az egyik szerepe, hogy ne hirtelen ömöljön a motorba a hideg hűtőfolyadék, a másik, hogy menet közben ne ugráljon a mutató, ne legyen hirtelen hőmérsékletváltozás a motorban.

Bálint

0

Istvan-lab
Istvan-lab picture

Szia!

Lehet kapni különféle hőmérsékletűt, de ami belevaló ? Mert abból nem sokat találtam ... Vagy nem kerestem eléggé ?

Üdv: Dénes István

0

SzBálint
SzBálint picture
****

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

Jobb fajta autósboltban "tálcán kínálják" a különféle hőmérsékletűeket...
Amúgy egyszer én is 3 mm lyukat csináltam a termosztátom "állórészébe"...miután sikeresen összeragadt a speciális autó-hűtő tömítő adaléktól...

Üdv.: uniman

0

Istvan-lab
Istvan-lab picture

Sziasztok !

Nincs esetleg valakinek egy Olyan Opel Diag softwere ami tudja az újabb kiadású kocsikat is ( konkrétan egy 2006-os z14xep motort ) ?

Üdv: Dénes István

0

antaltoni
antaltoni picture

Kicsit bővebben:
István segítségével életre keltettem egy Opel diagnosztikai interface-t (mellékletbe tettem). Tud is kommunikálni az Opel Scan 1.0.1.4-es programmal, de ez a verzió még nem ismeri az én astrámat (2006 z14xep). Viszont az 1.0.1.71-es verzió ami ismeri nem hajlandó működni a Hw-el. Szerintem valamilyen azonosítási problémája lehet, de ez csak tipp. Szóval ha valakinek lenne ez ügyben bármilyen infója azt megköszönném!
Anti

File csatolás: 

0

antaltoni
antaltoni picture

Sikerűlt megoldani a problémát mely a mikrovezérlő tartalma volt. Megszereznem a megfelelőt, így már megy vele az 1.0.1.71-es progi!
Üdv

0

szati77
szati77 picture

Sziasztok

Az alany 92es F astra full fapad. Jelenség 7es biztit sorra kinyírja akkora áram felvétel van hogy a multim kiakadt, és izzott a mérőzsinór. durranás után 12V mmérherő a sarukon, és semmi nem jelez visssza a műszerfalon, töltés csak gázfröccsre, és akkor kivillan a töltés lámpa a műszerfalon. Ki fordítottam a bzititáblát, aztán kijött a működtető füst és már nem is indul. Kéne hozzá valami rajz. Van fent esetleg? Reléket kihuzgáltam. A 7es biztinél KL15 felirat van ez micsoda? Merre keresgéljek?

0

csakyt
csakyt picture

Szia
A 7.-es biztosíték a a javítási kézi könyv szerint az elektromos állítható külső tükröt írja és 10A.-es biztit ír hozzá. Megpróbálom feltenni ezt a könyvet egy oldalra.
opel.pdf

Tibi

0

szati77
szati77 picture

Hát az érdekes mert nincs benne fűtött tükör. És amikor a bizti ki van menve semmi sem működik még a fordulatszámérő sem, semmi visszajelzés a műszerfalon. De már mint irtam nem is indul a kocsi, nem is teker az önindíó

0

Kari
Kari picture
*****

Szia szati!
Attol meg a kabelkorbacsban alighanem van hozza csatlakozo/vezetekezes, s az testel valahol..
Kari

0

szati77
szati77 picture

Vagy a biztitáblában vagy valahol a korbácsban van a zárlat. Az a baj hogy 10A biztiket hetente kilőtte, valami okos modta neki hogy tegyen bele nagyobbat. Amit kivettem 30A volt. Valahol összeégett valami. Én összeraktam a kocsit és hazavittem neki. Valahogy nincs kedvem lekapni az egész műszerfalat. Főleg hogy motorcserére jön egy primera a hétvégén.

0

Kari
Kari picture
*****

Szia!
Nem irigyellek, de a zarlat lehet eppugy a lemezfalak atlepesenel is, ha az eleket tompito megoldas nincs a helyèn, avagy a csatlakozoknal is ha pl. illetlenül trehany modra crimpeltek, s 1-2 elemi szal kiall-összeer, bar az alighanem regen leolvadt volna ekkora zarlati aramokkal..
Kari

0

csakyt
csakyt picture

Szia. Minden esetre neke a szervízkönyvc ezt mutatja. Nem tudtam az UW.-re felrakni és ide sem tudtam mert majdnem 80.Mb De felteszem a szerveremre pár napig.
opel.pdf

Üdv Tibi

0

szati77
szati77 picture

köszi

0

csakyt
csakyt picture

szia

Szóljatok ha levehetem a szerveremről, mert foglalja a helyet.
Köszi.
Tibi

0

szati77
szati77 picture

Bocsi, részemről leveheted. És köszi szépen.

0

szati77
szati77 picture

a 7est és a 28ast vágja ki azonnal full zárlat van (letestel) :( de már legalább indul, de semmi nem műxik, ha csipesszeel zárom a bizti helyét akkor megjönnek a visszajelzések a műszerfalon de megolvadt a csipeszem :( Biztitáblára gyankszom.

0

Istvan-lab
Istvan-lab picture

Sziasztok !

Rádió kód beírása:

1. Gyújtást ráadni
2. AS gombot benyomni és nyomva tartani
3. Rádiót bekapcsolni
4. Várni amíg csippant egyet, csak ezután engedjük el az AS gombot.
5. Az 1-2-3-4 csatornaválasztó gombok nyomogatásával be lehet vinni a kódot.
6. AS gombot benyomni és nyomva tartani amíg nem csipog egyet a rádió.

Ezután elkezdi a csatornákat automatikusan keresni.

Üdv: Dénes István

0

bencsi01
bencsi01 picture

Szervusztok!
Beköltözött a pusztulat a Z16XEP motoros H Astrámba. Tudtok esetleg ajánlani már általatok is ismert, megbízható diagnosztát?
A jelenség: véletlenszerű motorleállás, leginkább hirtelen gázadásra, de ez sem törvényszerű.
Rövid időn belül újraindítható és ismét megy. Persze teleszórja mindenféle hibakóddal. A hibák törölhetők.
Mintha a CAN hálózaton megszünne egy pillanatra az adatforgalom.
Diaggal leállás után nincs kommunikáció. Újraindulást követően ismét van.

üdv, bencsik

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: javaslom, jelentkezz be az Opel fórum.hu-ra, ott biztos hamarabb találsz a lakóhelyedhez közeli megbízható embert.

Bálint

0

bencsi01
bencsi01 picture

Szia Bálint!
köszönöm. Ott bent vagyok. Tettem is fel korábban néhány kérdést, eredménytelenül, de ismét megpróbálom.

üdvözléssel, bencsik

0

Istvan-lab
Istvan-lab picture

Szia!

Új figurát talált ki a kocsim:
A vezetőoldali ablakot nem húzza fel kulcsos záráskor, csak az anyósülésen lévőt.
Kipróbáltam ... azt felhúzza biztosan.
Bentről, kapcsolóról, működik mindkettő.
Csak a kulcsal való záráskor csinálja az eszét.
Átnéztem a rajzot, de nem találtam átvezetést a biztonsági zár és az ablakemelő között.

Ötlet ?
Köszi !

PS: az akksi le lett véve ... utánna tapasztaltam ezt. Be kéne tanítani ?!
PS2: mivel a 6-os lábán van vezérelve a motor ezért valószínűleg megszakadt egy vezeték.

Üdv: Dénes István

0

Hjoco
Hjoco picture

Szia!

Fontos lehet: Aksi levétele után az ablakok automatikus fel és lehúzása nem működik. Csak az " addig megy amíg nyomom a gombot " funkció működik.

Az automatikus felhúzáshoz be kell tanítani a végállásokat. Ez úgy történik, hogy felhúzod az ablakot teljesen, és tartod a gombot amíg nem kattan egy relé az ajtóban. Ezt megcsinálod lefelé is, és a másik ajtónál is.
Ezután ismét működik minden funkció.

Joco

0

lizakl
lizakl picture
*****

Szia!
Az én 1997.10-es Opel Astra F Caravan kocsim esetében is beprogramozható ez az autómatikus felhúzás funkció?
Üdv: lizakl

0

Istvan-lab
Istvan-lab picture

Szia!

Igen, sajnos írnom kéne egy listát: "Mit kell tenni akksi levétele után" címmel, mert egy csomó dolgot kell beállítgatni.
Köszi a hsz, kipróbálom, bár a kapcsirajzon a két ablak egy vezetéken van vezérelve,
ha az anyósülési működik akkor csakis szálszakadás lehet, bár kitudja.

Üdv: Dénes István

0

Hjoco
Hjoco picture

Szia!

Valóban egy vezetéken van vezérelve a két oldalablak felhúzása a zárról, de ha az egyik ablakvezérlőnek nincs betanítva a végállás akkor nem hajtja végre az automatikus felhúzás parancsot ( mivel nem tudja mikor kell megállnia).

Volt F Astrám is, de abban nem gyári volt az ablakemelő. Az utólagosan beépített szerkezet nem tudta az automatikus fel és lehúzást, csak addig ment amíg nyomom a gombot. Szerintem a gyári is ez az egyszerűbb - elektronika nélküli - szerkezet lehet.

Joco

0

Istvan-lab
Istvan-lab picture

Szia!

Igaz ! bár hihetetlen, de a motorban volt a kutya elásva !
Betanítás után tökéletesen működik !

Üdv: Dénes István

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: az elásott kutya elrágta az érintkezést?

Bálint

0

Istvan-lab
Istvan-lab picture

Szia!

Nem tudom, inkább a technikát :P
Hát érdekes, hogy míg az egyik ablakemelőnek semmi baja, addig a másikat be kell tanítani.
Ha egyik sem ment volna, akkor lehet hamarabb rájövök a turpisságra.

Üdv: Dénes István

0

Hjoco
Hjoco picture

Szia!

Valójában mindkettőt be kell tanítani, de ha az egyiken valaki egy kicsit tovább nyomta a gombot az észrevétlenül betanulta a végállást.
Ez a technika a gyakorlatban jól vizsgázott, az áramszünetet kivéve sok évig működik gond nélkül.

Joco

0

SzBálint
SzBálint picture
****

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

OPEL Astra F 1.8i (1796 ccm, 66 KW, 90 LE, 1991/09-1998/01) 16149519 YM AZFS motorvezérlő készülék volt egy darabom...de már eladtam.

Üdv.: uniman

File csatolás: 

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
Meg kéne fejtenem az Opel "F" Astrák "oktándugó"-jának titkát. Tudja-e valaki, hogy mi rejtőzik bennük...csak egy ellenálás volna? Három példány mindegyikén más-más érték mérhetó ohm-mérővel.
Zárlat, szakadás, 20 ohm és 2,2 kOhm. Ha csak ellenállást rejtenek, akkor a 95 oktánszámú benzinhez való, milyen értékkel bír? Vagy...?
Köszönöm.: uniman

0

VrubenX
VrubenX picture

Szia!
Úgy emlékszem, hogy egy 220ohm-os ellenállás van a 95-ös benzinhez benne ha pedig megfordítod a dugót akkor pedig ahogy SzBálint is írta rövidzár.
Üdv: Vrubenx

0

gbenyov
gbenyov picture

DEJÓ,
hogy eszembe juttattátok a saját kérdésem! 1993-as F-ASTRA-m van. Ügyetlen vagyok, de nem találom az oktán dugót! Hol keresem? Lehet, hogy valami fix ügy van az enyémben? És nincs is?

(Egyébként azért kerestem és nem találtam, mert erős E85 keverékkel járok. Kíváncsi lennék, mekkora oktánszám lehetne az optimális beállítás. Bár így is jó, hogy nem csináltam semmit.)

gbenyov
0 Hz és az UV fény frekvenciája között minden érdekel...vagy tovább is?

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
Igen, ott van a "kütyü" kép bal oldalának közepén, általában sárga színű, de akár fekete is lehetne.:
http://die-opelscheune.forumieren.com/t6299-frage-zu-einem-unbekanntem-k...
http://www.kadett-forum.de/user_bilder/bilder/8050_userid_3494.jpg
http://www.abload.de/image.php?img=apdc03632qjj9.jpg
A kezelési kézikönyvében is megemlítik, rajzokkal. Na de nem mindegyik motorhoz kell. Amelyikban van kopogásérzékelő, ott automatikusan állítódik az "előgyújtás"...
Üdv.: uniman

0

Istvan-lab
Istvan-lab picture

Szia !

NA ÁLLJUNK MEG EGY SZÓRA !
"Amelyikban van kopogásérzékelő, ott automatikusan állítódik az "előgyújtás"..."
- Ez komoly ?
Vagyis ha H2-t kevernék a benzinhez, nem kéne állítsak az előgyújtáson (normális esetben erre szükség van!) ?!?! :roll: :help:

Üdv: Dénes István

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: a hűtővíz tartály és a lengéscsillapító kúpja között van, nálam sárga színű, gyufásdoboznál kisebb.

Bálint

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: a rajzon X15-tel jelölt, a 226 és 256 pozíción van jelölve.
Gondolom az eltérés a 14 klf. motor és a többféle vezérlő miatt lehet.
B-91 rövidzár,B-95 között az ellenállás van

Bálint

File csatolás: 

0

decoders
decoders picture
*

Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy van egy 93-as 1,7D szívódízel Astrám. Kb, 6l/100km felet eszik. Szerintem ez sok. és enyhén kormol.
Nem feltűnő, de ha végighúzom a kezem a rendszámtáblán enyhén kormos lesz. Próbáltam egy negyedet állítani a füstcsavaron, de akkor olyan mint a halottegér, nem megy. Egyébként normálisan elindul, télen is. Mi lehet csúcsok, előtöltés, vagy az adagolo? Tudnátok erre mondani valamit?

0

villcsab
villcsab picture

A sorrendet eltaláltad, ebben a sorrendben kell átnézni. A porlasztók már megkophattak tisztítani , állítani , cserélni kellhet őket.Utána jön az adagoló vizsgálata . 93-as 1.7 -es az Isuzu motoros ugye?

0

decoders
decoders picture
*

Üdv!
Nem, ez a német motoros a kódja 1,7DR. Mennyit kéne ennie? Gyorsulása 0 emelkedőt lát rosszul van, de végre elmegy 135-140-t

0

villcsab
villcsab picture

6 liter körül elmennek . Szerintem látogass meg egy adagolóst és nézesd át mert ha gyengült akkor ott már lappang valami. Azon Bosch adagoló lesz és bizony az idő nyomot hagy azon is.

0

Dew
Dew picture

Üdv!Esetleg ha lenne valakinek elfekvőbe 4 db 195/45 vagy 205/45 r16 os gumija 6 mm es vagy feletti és megválna tőle ,legye kedves nekem priviben jelezni:)Sziasztok

0

villcsab
villcsab picture

Szia!
Sajnos akkor csinál ilyet ha szivárog a radiátorod. A lábtérben a szőnyeg alatt már látható is ha valóban ez a gond és a fagyállónak is van egy jellegzetes szaga.

0

Istvan-lab
Istvan-lab picture

Sziasztok !

Eléggé elkéstem ezzel a kérdéssel, mert lassan itt a nyár, de talán annál inkább aktuális,
mert ilyenkor lehet javítgatni ! Nos akkor elmondom a rejtélyt:

Páramentesítés ! Bármit csinálok, ha ketten ülünk a kocsiban, vagy akár egyedül de nagy
hideg van odakint, vagy akár még most is +8C fokban is, párásodnak az ablakok !
Mind, de féleg az első ! Hiába nyomatom rá a meleg levegőt, hideg levegőt, mindegy neki.
Van fűtés, nagyon meleg, csak épp a párát nem akaródzik neki leszedni !
Ha csak fel irányítom a levegőt, és legalább 2-es fokozatra kapcsolom, akkor nagynehezen
leszedi a szélvédőről. Vagy kicsit megnyitom az ablakot... (is).
No de ez így NEM NORMÁLIS !

Jöttem haza a haverral, szépen fűt a kocsija neki is, 1-es fokozaton, semmi párásodás.
Aszondja nekem, lehet valahol vizet kap a szellőztetőrendszer, és párás levegőt fúj be !
Lehetséges ez ? És ha igen, hol keressem ?
Köszi !

Üdv: Dénes István

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia:
1. FEL (ablak) irányítsd a levegőt.
2. a műszerfalon levő szellőzőket zárd el.
3. kapcsold 3. fokozatra a ventillátort.
4. egyik hátsó ablakot 5-10 mm-re nyisd le.

Bálint

0

Istvan-lab
Istvan-lab picture

Szia !

Igen, így működik is, de szerintem ez NEM normális
ettől az autótól, mert a haverom OPEL-jában
nem kell huzatot csinálni ahhoz, hogy ne párásodjon, igaz, Diesel, de gondolom semmi köze !

Üdv: Dénes István

0

Bicika
Bicika picture

Szia!

Lehet, hülyeséget mondok, de a pollenszűrődet próbáltad cserélni?

0

Istvan-lab
Istvan-lab picture

Pollenszűrő - levegőszűrő cserélve !

Üdv: Dénes István

0

gbenyov
gbenyov picture

Hello, nekem ez már jelentkezett, minden-mindíg párás volt, de egyik hétről a másikra.
Gondolkoztam mi lehet, a POLLENSZŰRŐ-t kivettem, hát azt látni kellett volna!!!
Azon nemcsak a pollen, hanem a levegő sem tudott volna átmenni!
Kidobtam.
Most minden OK.

gbenyov
0 Hz és az UV fény frekvenciája között minden érdekel...vagy tovább is?

0

szati77
szati77 picture

Nézd meg hogy az ablaktörlő karok alatt műanyag genya jó zár e mert ha nem ott beázik a pollenszűrőd márha F astrád van. Én egyszerűen kidobtam belőle és a gond megszűnt.

0

Istvan-lab
Istvan-lab picture

Szia !

Köszi !
Többen is említik fórumokon a pollenszűrőt, mint a hiba forrását, meg hogy beázik.
Majd szétkapom, megnézem, gondolom látszania kéne, főleg, most hogy esett az eső.
Mondtak valamit a klímáról is, hogyha el van dugulva valami szellőztetőcső,
akkor is csinálhat ilyet ( van a kocsiba klíma ).

Idézem:
"Ahogy én észrevettem, G Astraban valahogy elcseszték ezt a párásodás dolgot, ennyire a klímára támaszkodva tervezhették?
Most jöttünk haverral haza, végig ment a meleg levegő a szélvédőre, és mégis kétoldalon ott volt a pára.
Kadettben ha fújatom a meleget rá, akkor nem marad pára a szélvédőn és az első oldalüvegeken,
meg haver is azt mondja, hogy az Asconajában se marad ott a pára..."

Más:
"Párásodás ellen extreme esetben a legjobb, ha fűtés mellett ráadod a klímát is.
Akkor nem hűt, hanem csak szárít, páramentesít. Amúgy sem árt a klímának ha megy időnként "

- Még ilyet !

Üdv: Dénes István

0

villcsab
villcsab picture

Mikor cserélted a pollen szűrőt ? Elvileg évente kellene . Ha érezni belül a fagyálló szagát akkor mégis csak ereszt a radiátorod. Az opelek egy részénél nincs fűtés csap csak a levegő tereléssel állítja a hideg- meleg levegőt. Viszont Zafira 1.8 - on már cseréltem elektromos fűtés csapot pont szivárgás miatt. A kormányoszlop mellett a tűzfalnál volt beépítve a gázpedál magasságában.

0

Istvan-lab
Istvan-lab picture

Szia !

Fél éve cseréltem, de nem érzek semmilyen idegen szagot.
Hogy milyen szaga van a fagyállónak nem tudom, nem szagoltam,
de majd kibontom a motortérben a tartályt és beleszaglintok :D

Üdv: Dénes István

0

Tranzix
Tranzix picture

Szia!

Ignis -ben télen-nyáron használom a klímát, télen a pára ellen. Amúgy javallott is a felületvédelem miatt legalább havonta 1-2 percet járatni(3).

Üdv! Tranzix

File csatolás: 

0

Istvan-lab
Istvan-lab picture

Sziasztok !

Köszi mindenkinek !
A ma délutánt a kocsimmal töltöttem, és meg is kaptam a baját :D
Elsősorban a légterelőlapát volt leragadva, mégpedig belső keringetésen,
amit ugye innen nem kell részletezni, szóval emiatt párásodott, gondolom,
mert most ki nem tudom próbálni, de valami még mindig nem kóser vele, a bolondját
járatta velem, mert FORDÍTVA működött, ha bekapcsoltam a belső keringést akkor
kintről szívta a levegőt, és fordítva, a végén megcseréltem a drótokat mérgemben !
Kicsit járattam, ki-be csukogattam, mikor egyszer megint MEGFORDULT és ellenkezőleg
nyílt és zárult. Mérgemben viszakötöttem a drótokat eredeti állapotukba,
kinyitottam és úgyhagytam, mert teljesen elszállt az agyam tőlle.
Egyébbként csak 9V mérhető a motoron, hogy hol lehet benne előtét ellenállás
azt nem tudom, de majd megkeresem, ha lesz időm. Mindenesetre nem kattog miután
bezár, hanem szépen megül a seggén, még nem is nyikorog ! Gondolom a 9V miatt !
Lehet hogy OPEL-ék rájöttek hogy a 12V-on hajtott motor letöri a csappantyút,
de így meg már nincs ereje ellendülni és beragad... így se jó...
A neten találtam egy időzítő áramkört, ami 5 mp után feszmentesíti a motort.
Na az a jó megoldás ! Az áttétel miatt úgyse nyílik ki az ajtó !
Azért van itt varázslás rendesen !

Üdv: Dénes István

0

SzBálint
SzBálint picture
****

üdv, kellemes ünnepeket!
OPEL ASTRA F (1999 év)
Továbbra is érdekelne a biztosítéktáblán levő 4 db relé funkciója.
A nagy piros szervízkönyvben nem találom.
A pozíciószám (K...)is jó lenne, rajzom van.
Egyedül a jobboldali, négylábú, zöld reléről derítettem ki, hogy a dudát kapcsoló relét kapcsolja.

Bálint

Képek a biztosítéktábláról és relékről.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

üdv: ezt kaptam,
Alsó sor balról jobbra: Ablaktörlő relé, hátsóablak fűtés, fényszóró figyelmeztető.kürtrelét kapcsoló relé
Felső sor balról jobbra: Tükörfűtés (ez nekem hiányzik), indexrelé, hátsóablak fűtés relé.

Bálint

0

uniman
uniman picture
***

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: kösz, sajnos egyikre sem hasonlít.

Bálint

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

A rácsos fehér az zümmer, nem?

Üdv.: uniman

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: nem tudom, ezért lenne jó kideríteni, nagyon nehéz hozzáférni.
A felső két relét is csak a fényképen vettem észre.
Lehet, hogy álló helyzetben ez jelzi a világítás bekapcsolva maradását. Holnap megnézem.

Bálint

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
http://www.google.de/search?q=Belegung+Sicherungskasten+Astra+f&hl=de&pr...
Több adat hiányában csak ennyi...
Üdv.: uniman

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: kösz az utánjárást, de ebben sem találtam az enyémben levő variációt.
A rácsos relét most megnéztem, valóban zümmer,a fényszórót bekapcsolva maradására figyelmeztet.

Bálint

0

Istvan-lab
Istvan-lab picture

Szia !

Bocsi, hogy újra beleszólok, de én ilyen esetben, kikapom a relét,
vagy legyen bármi, és megnézem mi nem megy !
Vagy Hibás az autó ? Nem működik rajta semmi ?
Biztosan van még rellé a fényszóróknak !

Üdv: Dénes István

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: minden működik, de kíváncsi vagyok a relék funkciójára, ha már ennyit szívtam a dudakapcsoló relét kapcsoló relével.
Már 13 éves az autó.

Bálint

0

Istvan-lab
Istvan-lab picture

Szia !

Akkor hajrá !
Távolítsd el a relét és nézegesd, mi nem megy.
Elrontani nem tudsz semmit...

Üdv: Dénes István

0

uniman
uniman picture
***

0

Istvan-lab
Istvan-lab picture

Sziasztok !

Tanksapka Fedél !

Ötleteket kérek, hogy mit csináljak vele, a közpotizár bezárja ugyan,
de műanyag az egész, csak az nem törheti fel aki nem akarja,
egy csavarhúzóval ki lehet pattintani !
Féligmeddig máris törött szegényke, mert öregszik a műanyag...
Vagy ne féljek, hiába törik fel, nem lehet kiszívni a Benyát ?

Erről van szó:

Üdv: Dénes István

File csatolás: 

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
Ne izgulj"...csak az nem töltheti fel, aki nem akarja"...
Meg van kulcsal zárható tanksapka is...vagy nincs?
Üdv.: uniman

0

Istvan-lab
Istvan-lab picture

Szia !

Sajnos nem zárható kulcsal, csak simán letekered :(
Lehet ezt cserélni kulcsosra ?

Ha ledugsz egy csövet ki lehet szipkázni a benyát ?
vagy van valami kütyü benne ami ezt meggátolja ?

PS: Uniman, Köszi a linket !
PS2: Vettem egy zárható tanksapkát ! 3.250 Ft volt :) Köszi mégegyszer a tippet !

Üdv: Dénes István

0

SzBálint
SzBálint picture
****

üdv: Astra F, (1999)nem szól a duda.
A kormányon levő gombot nyomva egy relé kattan, de a dudánál nincs fesz.
Közvetlen akkuról szól az egyik, (a másikat lekötöttem).
A biztosítéktáblán a négy közül a jobboldali(zöld relé)kattan, ez lenne a kürt relé?
A táblán a kürt jelölésű biztosíték jó, ha kihúzom, a relé nem kattan.
Kiszedtem, az érintkezők hibátlanok.
A relé 30-as lábára nem jön a 12V, van-e máshol is biztosítva?
A biztosítéktáblán levő relék funkciójáról lenne valakinek leírása?
Az összes biztosítékot átmértem, jók.
Kösz,

Bálint

0

Istvan-lab
Istvan-lab picture

Szia !

Szerintem, igencsak nem jut el a feszültség a dudához, mert ott kéne feszültséget mérjél a rellén, ami a dudához menne !
Ami még huncutság, hogy vedd ki és mérd meg a rellét, hogy működik-e, égővel terhelve, mert az hogy kattan, még nem jelenti azt, hogy át is vezet !
Ez minden rellére igaz ! (főleg mosógépnél lehet ez nagy szívás, amikor csak a fülünk után megyünk)

MÉRNI MÉRNI MÉRNI ! :D

Üdv: Dénes István

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: kivettem, szétszedtem, úgy mértem az érintkező ellenállását,de gyönyörű tiszta az érintkező felület, gyanúm, hogy nem ez kapcsolja.
Ezért kellene a relék funkciója.

Bálint

0

SzBálint
SzBálint picture
****

üdv:szól a duda!
Nem kívánom senkinek a tortúrát, 4 órát dolgoztam vele.
Az egyik duda szarabb volt, mint a másik.(kettő van benne).
Az egyiket szétszedve, a közepe kiesett, a másiknak repedt a háza. A kettőből csináltam egyet.A vezeték toldva, redves, újsaruk,cserélve.
A biztosítéktáblánál levő (kürt jelű)relét rohadt nehéz kiszedni. Mint írtam, gyönyörű volt az érintkezője. Méregettem az elmenő vezetékeket,az egyiken szakadás, másikon test.
Már kezdtem feladni, mikor a hűtőre tett öngyújtóm (ezért jó a dohányzás)beesett a lökhárítóra, matatás közben megakadt a kezem lógó vezetékben.
Mi volt a végén? A dudákat kapcsoló relé.
Természetesen vásznas szigetelőszalagba burkolva, alatta szétrohadt kábelsaruk.(két vörös, fekete , sárga vezeték)Jött a restaurálás, forrasztott kábelsarukra, zsugorcsővel.
Kiderült, a hűtő előtti lemezoszlopon volt a helye,kábelkötözővel rögzítve.
A biztosítéktáblán levő relé ezt a relét kapcsolja, erről kapnak feszültséget a kürtök.

Bálint

0

Istvan-lab
Istvan-lab picture

Pech... az ajtócska hátulján (amit leveszel), nincs rajz / jelölés?

A rellé egyértelműen akkor kattog amikor a dudát nyomogatod ?

Üdv: Dénes István

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia:írtam, hogy dudálásra kattan.
A táblán a biztosíték a 24. számú kockában van, a kürt-jellel,

Bálint

0

Istvan-lab
Istvan-lab picture

Szia !

Akkor keresd meg a kattogó rellét és mérj rá a tábla másik oldaláról,
keresd a +12V-ot, lehet csak a nyák repedt meg a rellé foglalatának a lába körül !!!
(gyakori hiba) és te a rellé felől mérve nem találod a 12V-ot, a másik oldalon,
meg ott figyel, csak körbe van repedve a láb !

Üdv: Dénes István

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia:hogyan lehet leszedni a táblát, engedik a vezetékek, nem csúszik le csatlakozó vagy kábel?

Bálint

0

Istvan-lab
Istvan-lab picture

Szia !

Sajnos nem tudom, de elméletileg kéne engedjék a vezetékek, csatlakozó nem csúszhat le,
mert a szabvány szerint az öszes csatlakozó pattintós kivitelű kell hogy legyen !!!

Üdv: Dénes István

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: csak pénteken tudom szétszedni, mert elutazom.
Még nem szedtem szét ilyet, nyákra van kötve?

Bálint

0

Istvan-lab
Istvan-lab picture

Szia ! Szerintem igen !
Amit még javaslok, soros 50W-os égővel adj 12V-ot a rellé munkaérintkezőjének, ha a dudához menő vezeték jó, akkor az égő is kell világítson egy kicsit meg a duda is kell menjen egy kicsit, ezután jöhet az éles próba, kösd rá direkt, a dudának mennie kell, ezután megkeresheted, hogy hova tűnt a 12V a rellé kapcsáról.
A nyákon szépen végig lehet követni és szerintem meg is fogod kapni a bújkálódó 12V-ot :D

Üdv: Dénes István

0

SzBálint
SzBálint picture
****

üdv: nem jött be, lásd fentebb.

Bálint

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: kösz az ötletet.

Bálint

0

Dew
Dew picture

Hmm, ha már Astra ,akkro keresnék 195/45 r16 os gumit 4 db ot,mert csak az fér az astra alá:)bár lehet felmegy a 205/45 r16 is viszont kellene 4 darab mert 3 kirepedezett 1 meg kiszakadt ,sajnos az idő vasfoga:SHa lenne valakinek ,akkor legyen szíves e-mailben jelezzen nekem:dewxxx@vipmail.hu
Szép napot mindenkinek!

0

kattila
kattila picture

Szia
Opel sosem kopel.

0

mernok57
mernok57 picture
*****

mernok57
Sziasztok !
A problémám a következő, egyszerű, kell egy motor G astra 1.4 twinport tehát láncos. Jelenleg még működik a meglévő, de sokáig már nem "huzza". A második astrámat nyúzom, megvagyok teljesen elégedve velük. Annak ellenére, hogy most motor cserére kényszerülök. 7 évesen 270000km-re jutottam a jelenlegivel. A szerelők, a hibára minden esetben mást mondtak, csak a több száz Ft-os számla volt közös, így döntöttem másik motor mellet.
30-40 km-ter után alapjáraton lecsökken az olaj nyomás, és a szelep emelő hidrótökék kopognak. Az autó egyébként jól megy, csak nagyon kímélem mostanában a 3000-es fordulatszám alatt maradva autózom.
De sajnos kell egy jó motor.
Üdv mindenkinek mernok57

0

szati77
szati77 picture

mernok57

Szeintem elég lenne megcsapágyazni azt a motort és egy uj olajpumpát adni neki. Ezután csakiis gyári olajszűrőt neki. Az enyémnek ugyan ez volt a jelensége (igaz az nissan).

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: OPEL bontó cím alatt nézz körül.
Barátom is ott vett Zafirába, ki lehet fogni, karambolos kocsiból.

Bálint

0

Istvan-lab
Istvan-lab picture

Sziasztok !

Eladó egy OPEL SCANNER, Angol Program is van hozzá, egyedül a dobozt és az OBD kábelt nem tudtam beszerezni (folyamatban van !), de nállam ez nem volt akadály, mert így is tudtam tesztelni a kocsit.

Ilyen a cucc: http://www.opel-autodiagnosztika.com/opelautodiagnosztika.php
Ők 169.000 Ft-ot kérnek érte !!! Őrület !

Azért adom el, mert kettőt csináltam, egyet megtartok magamnak, a másikat eladom, de ha van még rá érdeklődés akkor szívesen csinálok még.
Az érdeklődők PM-ben keressenek.

Üdv: Dénes István

0

somogyi
somogyi picture

Sziasztok!

Nekem ugyan vectra b-m van de hát abban is ugyan az az ECOTEC motor van azt hiszem.
Az lenne a kérdésem, hogy nem találkozott-e valaki a következő hibával:
Eleinte csak annyi volt, hogy nem volt erő a motorban vagyis nehezen gyorsult, de ment
akármilyen gyorsan. Most azt csinálja, hogy ha megyek 100-110-el és odalépek a gáznak
akkor leveszi a fordulatot kb. 1200-ra és akkor már hiába nyomogatom a gázpedált nem
történik semmi. Gyújtás levesz, újraindít és megy tovább. Benzinszűrő csere után kicsit
javult a helyzet. Köszönöm előre is a hozzászólásokat.

0

Istvan-lab
Istvan-lab picture

Sziasztok !

Ötleteket, véleményeket várok a következőhöz:

FOGYASZTÁSCSÖKKENTŐ:
Olvastam, hogy az ELV az, hogy megnöveljük a gyújtótekercs bemeneti feszültségét, ezt konkrétan úgy csinálták, hogy valami impulzussorozatot ráültettek az akksira, ettől 1-2V nőtt a feszültsége és szerintük még regenerálta is, ráadásul a gyújtón megnövekedett feszültség miatt nagyobb lett a szikra és emiatt csökkent a fogyasztás.
Nos ezzel a részével egyetértek, nagyobb szikra, erősebb - jobb égés.
No de mi áron ? Normál esetben 13.5V van a tekercsen, szerintem gyárilag egészen 16V-ig kell bírnia. Kérdés, hogy ezt hosszútávon is tudja-e ?
Tény, hogy anno karburátoros motornál egy elektronikus gyújtás 1-2L fogyasztáscsökkenést eredményezett !
De az egész kocsi fesz megemelését durvának tartom, mert ez az impulzus aztán mindenütt megjelenik, vagy azoknak nem árt ? :P pl: ECU vagy a hifi szett ?!
Sokkal békésebbnek tartanám, ha csak és kizárólag a gyújtótrafóhoz menő vezetéken emelnénk meg a feszültséget ! Nem ?
De ehez elég egy sima DC-DC átalakító !

Tehát, összesítve, ha megemelném a gyújtótrafó feszültségét 16V-ra akkor annak mi lenne a haszna és a kára ?!

Üdv: Dénes István

0

kolya61
kolya61 picture

Szia István !
"Nos ezzel a részével egyetértek, nagyobb szikra, erősebb - jobb égés."
A szikra erőssége a gyújtásnál számít , az égésnél semmit !
Az égésre a keverék hőfoka, aránya, az oxigén mennyisége és a kamra fizikai-geometriai kiképzése hat . Az erősebb szikra , csak a gyertya hamarabbi elégését eredményezi . Nagy fordulatokon , csak a gyújtótekercsek számának növelése , hoz némi javulást a gyújtás pontos idejének betartásával.
Ami hozhat az égésben javulást , az a többszikrás gyújtás , mivel a gyújtás pillanatában a robbanás hulláma visszafelé is hat és a terjedési sebessége a pontos keveréktől és a gyújtóimpulzus hosszától is függ.

Üdv! Miki.

0

Istvan-lab
Istvan-lab picture

Szia !

Azért, valamit csak javít a helyzeten a nagyobb szikra, mert konkrétan jobban húzott utánna a kocsi
és télen is pöccre indult a motor, előtte meg elég sokat kellett forgatni...
Tehát a hengerbe jutott benzin keverék mondjuk úgy jobban berobban ha erősebb a szikra, szerintem.
Tudom, a mostani ECU már mindent elkövet a leghatásosabb gyújtás érdekében.

De, maradjunk a témánál...
A kérdést csak elméletileg tettem fel, hogy mi lenne, ha a gyújtásra 16V-ot vezetnék a 13.5 helyett ?!?!
Károsodna-e a trafó ? Vagy lenne némi pozitív hatása (is) ?

Ehez nem teljesen kapcsolódó kérdésem még az lenne, hogy kb mekkora a hőmérséklete a kipufogógázoknak a motornál,
illetve az első dob környékén mekkora lehet a kipufogógázhőmérséklet ?!

Üdv: Dénes István

0

kolya61
kolya61 picture

Szia !
Természetesen a szikra energiája , vastagsága , hozzájárul a jobb gyulladáshoz , de nagyobb fordulatoknál , nem annyira szükséges , mert a dugattyúk gyorsabb mozgása miatt , nagyobb az összesűritett levegő-benzin keverék hőfoka, könnyebben gyullad. A trafó az kibírna nagyobb feszt , de az elektronika nem biztos. A modernebb kommutátorok , nem a feszültség mértékével növelik a szikrában rejlő energiát , hanem a minél gyorsabb feszültség megszüntetésével. Minél meredekebb a front , annál nagyobb az indukált feszültség.
A hőmérséklettel kapcsolatban annyit mondanék , hogy nagyon számít a motor fordulatszám.
Ha alapjáraton , mondjuk a kipufogó végén a hőfok 70-80 , akkor 4000 fordulatnál kb.190 .
A kollektor kimenetén , ahol a Lambda szonda van, a szonda 350 fok fölött kezd működni, tehát ezt vedd alapul, igaz nem tudom miért érdekel a dolog..

Üdv! Miki.

0

Buhera01
Buhera01 picture
*****

Szia István!
"Nos ezzel a részével egyetértek, nagyobb szikra, erősebb - jobb égés."
Ez eddig stimmel is de nem hiszem, hogy a mai korszerű motoroknál ezzel jelentős fogyasztás csökkentés elérhető lenne. Persze a mai benzináraknál már 1 deci megtakarítás is számít...
Üdv: Laci

0

boros.karoly0923
boros.karoly0923 picture

Üdv:
Egy meglehetősen régi OPEL ASTRA G 1,6 tulajdonosa vagyok. Mivel
a szervíz meglehetősen költséges, bizonyos javításokat szeretek magam megoldani!
Ezért kérnék segítséget a következő probléma megoldására. Hideg motornál induláskor az 1. fokozat simán kapcsolható. Viszont a következő azaz a 2.fokozat már nem. Ha újból az 1.et kapcsolom,
már az sem megy. A váltókaron nem érzem, hogy a reteszbe bekattanna. A többi fokozat megy, és ha kellően meleg a motor, már sokkal könnyebb váltani. Kérdésem, mi lehet a baj, és a rudazaton van e utánállítási lehetőség?
A segítséget előre is köszönöm.
Károly.

0

Tranzix
Tranzix picture

Szia!
Lehet, hogy megnőtt a hajtóműolaj viszkozitása.
http://totalcar.hu/tanacsok/olajdoktor/2011/05/20/hajtomuolaj_az_astraba/

0

boros.karoly0923
boros.karoly0923 picture

Hello:
Az olajcsere novemberben volt, és a hiba azóta is fennáll.
Köszi: Károly

0

Buhera01
Buhera01 picture
*****

Szia!
"Az olajcsere novemberben volt"
Remélem feleslegesen kérdezem, de a váltóban volt az olaj lecserélve, vagy a motorban?
Mert az utóbbinak semmi köze a váltóhoz, és a váltó olajat nemigen szokták cserélni...
Üdv: Laci

0

Kari
Kari picture
*****

Hali!
En is ezt akartam kerdezni, mert a km teljesitmenyt ugyan nem tudjuk, de tapasztalasom szerint a sebvalto/diff olajat 200-300 ezerig nem cserelik...
Kari

0

boros.karoly0923
boros.karoly0923 picture

Hello Hali:
Igen igazatok van, csak a motor olaj lett cserélve. A váltóban viszont, már több mint egy éve: De még nem ment csak, 20-30 ezer km.t. Ha nem boldogulok a beállítással, azt is kicserélem.
Károly.

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
"Ha nem boldogulok a beállítással, azt is kicserélem."
De minek. Ez nem olajprobléma lesz. 1 év alatt a váltóolaj nem tud tönkremenni, legfeljebb elfolyik, ha rossz a szimering, vagy lyukas a váltó.

Üdv! Kalex

0

Buhera01
Buhera01 picture
*****

Szia!
"legfeljebb elfolyik, ha rossz a szimering, vagy lyukas a váltó."
Viszont ha nincs olaj a váltóban, akkor általában ki szokta dobálni a sebességeket (főleg nagyobb fokozatokban) a hirtelen nagyobb kopás, melegedés miatt, de jelen esetben nem ez a gond...
Üdv: Laci

0

Tranzix
Tranzix picture

Szia!
A linken lejjebb írta valaki:
" Egyébként egy váltórudazat csapszeg csere nagyon sokat segíthet rajtuk, valami 300 Ft és egy perc kicserélni."

0

boros.karoly0923
boros.karoly0923 picture

Hello Tranzix:
Köszönöm a segítséget. Miközben keresgéltem a topikok között, jutott eszembe, hogy valahol létezik egy JAVÍTÁSI KÉZIKÖNYV.
Meg is találtam: Dr. H.R.ETZOLD. a szerző. Az 1991 es évtől kezdve vannak az adatok. Részletesen le van írva a, szétszedés, és beállítás.

http://blog.vbalazs.me/2011/02/opel-astra-f-es-g-javitasi-kezikonyvek.html
Üdvözletem: Károly

0

Tranzix
Tranzix picture

Szia Károly!
Nagyon szívesen! Sok sikert a javításhoz, hátha nem kell megbontani a váltót.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

üdv: lehet szinkrongyűrű kopás/törés is.
Kettős kuplungozásnál is fennáll a hiba?

Bálint

0

kattila
kattila picture

Szia
EZ szinkrongyuru kopas!

0

boros.karoly0923
boros.karoly0923 picture

Hello:
Erre gondoltam én is, de a kis ördög itt bujkál a fejemben, mert úgy érzem mintha a rudazat az 1, és a 2, sebességnél
nem mozdulna eleget. Ez mindkét állásban balra nyomandó.
Nem tudom, hogyan működik ez a mechanika, de ha megkopott a bot váltónál az áttétel, és nem tolja helyére a fogaskereket-?
Erre annál inkább is gondolok, mivel a botváltó, és a sebváltó között csavaros állítási lehetőség van. Ez persze csak az én begyepesedett agyamban fordult meg!
Károly.

0

audiophil
audiophil picture

Szia!

A szinkrongyűrű törés sem kizárható, sőt.
Az Opelunkon még szerencsére nem volt ilyenben részünk, de egy Moszkvicson sajnos igen :szetver: . Teljesen hasonló tünetekkel jelentkezett, pont a 2 sebességnél. Eleinte csak két kuplungozással lehetett kapcsolni úgy ahogy, később már egyre nehezebben. Volt, hogy a kanyarokat rendszeresen 3-ban kellett bevenni, mert nem lehetett visszakapcsolni 2-be.

Persze az a kérdés, hogy fokozatosan jött-e elő a hiba, vagy hirtelen egyik napról a másikra? Előbbinél kopás, utóbbinál törés valószínű.

Üdv: Zoli

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
Egyszerűen csak kontakhibás a kijelző nyákjára menő csatlakozó. Kis "pöcc" neki és ha van változás...(haveromé ugyanezt játsza régóta...majd ráforasztom fixre azt a pár "drótot")
Üdv.: uniman

0

SzBálint
SzBálint picture
****

sziasztok: az Astrában van egy külső hőmérsékletjelző, ami a rádió kijelzőjén mutatja a külső hőmérsékletet.
Kérdésem, -gondolom termisztor- szobahőmérsékleten mekkora ellenállást kell mérni ezen? (esetleg hőelem?)
Jelenleg +56 fokot mutat, ami enyhe túlzás.

Bálint

0

SzBálint
SzBálint picture
****

sziasztok: kicserélve az érzékelő, már működik.

Bálint

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
KiloOhm? Mennyi az újnál, mondjuk most, 20 fokon?...és ha bekapcsolod a hátsó ablak fűtését, nem változik semmit(de csak kombinál-tiéd nem az)?
Üdv.: uniman

0

Buhera01
Buhera01 picture
*****

Szia Bálint!
Nem lehet, hogy csak át van kapcsolva?
+56 (Fahrenheit) = 13,3 (Celsiusszal - ha minden igaz), és akkor lehet az jó is...
Üdv: Laci

0

gbenyov
gbenyov picture

Húúú, ez érdekes lehet!

gbenyov
0 Hz és az UV fény frekvenciája között minden érdekel...vagy tovább is?

0

Buhera01
Buhera01 picture
*****

Szia Gábor!
Mi ezen az érdekes?
+13,3 C fok (szerencsére volt már a napokban), ami egyenlő +56 F fokkal. Stimmel?
Ha a hőmérő/kijelző (amit nem ismerek) átkapcsolható más mértékegységre,akkor miért ne mutathatna +56-ot helyesen - Fahrenheitben?
(De ez csak egy ötlet volt részemről, megelőzendő az esetleg felesleges szerelést...)
Üdv: Laci

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: nem kapcsolható át, amikor reggel bekapcsolta + 1 fok volt.

Bálint

0

gbenyov
gbenyov picture

Ez azért érdekes, mert eddig jó volt?
Vagy eddig Amerikában használták és nem tűnt fel, érdekes?
Meg az is érdekes, hogy az átszámítás egész "normális" adatot produkált.
Meg azért is érdekes, hogy ez nekem nem jutott eszembe!

gbenyov
0 Hz és az UV fény frekvenciája között minden érdekel...vagy tovább is?

0

Buhera01
Buhera01 picture
*****

Szia Gábor!
"Ez azért érdekes, mert eddig jó volt?
Vagy eddig Amerikában használták és nem tűnt fel, érdekes?"

Egy autórádióban lévő kijelző epromja átprogramozódhat, de akár egy kontakthiba is okozhatja.
(Készülhetett az a rádióba rejtett "kiértékelő rendszer" úgy, hogy egy átkötéssel Celsiusban, megszakítással /az angolszászoknak/ Fahrenheitben mér.)
De mint írtam, nem ismerem és ez csak ötlet. Bálint tudja majd megmondani, hogy mi is volt a bibi...
Üdv: Laci

0

Kari
Kari picture
*****

Szia Laci!
Ne aggodj-magyarazkodj, Gaborunk kezdö(?), meg nem talalkozott meghibasodott keszülekkel, HD-kkel, SW-ekkel_vagy tevednek? :roll:
Kari

0

Buhera01
Buhera01 picture
*****

Szia Kari!
Nem aggódok, de az azért kicsit vicces, hogy "Gaborunk kezdö"...
Én büszke vagyok rá, hogy a sok számára érdekes frekvencia között még vitatkozik velem!...
:)
Üdv: Laci

0

Kari
Kari picture
*****

Szia Laci!
En csak ertetlenkedve kerdest tettem fel-nem allitottam semmit! :-)
Kari

0

Kari
Kari picture
*****

Szia Balint!
Ezek altalaban 2, vagy 10K Ohmosak lennenek, egy höelem ide sztem tul draga, s az elektronikaja meginkabb...
Kari

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: kösz, kiszerelve 100 Ohmot mérek rajta.
Hétfőn eszek újat.

Bálint

0

Tranzix
Tranzix picture

Szia!
Az lehet PT100 is akkor.

0

Kari
Kari picture
*****

Sziasztok!
Megfordult nekem is a PT100 lehetösege a kobakomban, de nem szokott ily "komplikalt" lenni az autos meres_persze nem kizarhato az sem :-)
Kis hömerseklet erzekelö ismertetes: http://www.intech.co.nz/products/temperature/typert.html
Kari

0

Pages

Sponsored links