You are here

Digitális műszer kijelző hiba.

9 posts / 0 new
Last post
mtibi55
mtibi55 picture

Üdv mindenkinek!
A gondom a következő adott egy digitális multiméter ami nem jelez ki a kijelzőre semmit, viszont ha aránylag nagy erővel megnyomom a kijelzőt akkor látszik a kijelzés. Ajelenség teljesen olyan mintha az átvezető zebragumi nem vezetne rendesen de azt kicseréltem és nem változott. A kérdésem az lenne hogy ez minek a hibája lehet az LCD-nek vagy a meghajtónak?
Válaszokat köszi Tibor

Comments
mtibi55
mtibi55 picture

Mindenkinek!
Ki próbáltam hogy egy tökéletes lcd-t ha egy műszerrel dióda állásban végig érintgetek akkor a szegmensek sorban felvillannak, na mos ennél a kijelzőnél ez nem történik meg. ezért fogtam a műszer panelját és a nem hozzá való lcd-t csak rászorítottam a fólia csíkokra és ugyan értelmetlen de rendesen látható kijelzést adott. Ebből a kisérletből azt vontam le hogy nagy valószinüséggel az lcd lehet hibás (gyárilag vagy sem azt nem tudom). Gondoltam arra is hogy lehet hogy olyan valamivel tisztíthatták valamikor ami feloldotta a kivezetéseket vagy ilyesmi. Sajnos elég egyedi lcd mert több közös pontja van és mátrixosan van meghajtva. Nju920s a vezérlője sokat nem találtam róla de azt kiderítettem hogy a bekötése teljesen egyezik az Nju9207-el. A multi tipusa Pocket DMM 920A.

0

Kari
Kari picture
*****

Szia Tibi!
Bocs, de a felületek biztosan oxid/szennyezödes mentesek, ill. nincs a panel megvetemedve, nomeg kellö erövel lett a display a kartyara/zebracsikra szoritva? Persze lehet kijelzö bibi is...
Kari

0

mtibi55
mtibi55 picture

Szia Kari!
Az biztos hogy oxid mentes mert takarítottam eredmény nélkül. Az erőt nem tudom megállapítani mert van egy gyári keret ami tartja az a helyén van. Vetemedésre azért nem gondolnék mert semmit nem mutat, a csak hiányosan mutatna akkor oké.
Tibor

0

cs_laci
cs_laci picture

Szia,

Ugyan nem ismerem a konkrét kijelző beszerelését, de ha van gyári kerete, akkor a keret és az LCD üveg közé tegyél -mondjuk papírból hajtott- távtartót, és tuti, hogy a nem ismert leszorító erőt meg fogod tudni növelni.

További szép napot: cs_laci

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia ! Csatlakoznék az előttem szólóhoz .Én egy radírból faragtam ki egy erő növelő alátétet .Bevált . ( DR.Puskás Andor módszere . ) Üdv jano

0

vasjozsi
vasjozsi picture

vasjozsi
Ha a csatlakozó cseréje után is ugyanaz a helyzet, hogy nyomásra elindul, akkor találj megoldást a csati szorítására és akkor jó lesz.

0

elektrorudi
elektrorudi picture

Esetleg nem is a kijelzővel van a probléma, csak a kijelző megnyomásakor, a NYÁK-on lévő egyéb kontakthiba megszűnik.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

sziasztok: mielőtt kettétörne a kijelző, szkóppal meg kell nézni, hogy kap-e elegendő tápfeszültséget az LCD.
Ezeknél a testen kívül két ponton szokott 3,5V, de inkább 4-4,2V négyszögfeszültséget kapni, fázisban eltolva.
Nem tévesztendő össze a számokat alkotó csíkok vezérlőfeszültségeivel.
Ha ez nincs meg, akkor meg kell keresni az okát.
A vezérlő IC oszcillátora stabilan működik?
Ez vagy kvarcos, vagy RC oszcillátor

Bálint

0

Sponsored links