You are here

Digitális műszer kijelző hiba.

9 posts / 0 new
Last post
mtibi55
mtibi55 picture

Üdv mindenkinek!
A gondom a következő adott egy digitális multiméter ami nem jelez ki a kijelzőre semmit, viszont ha aránylag nagy erővel megnyomom a kijelzőt akkor látszik a kijelzés. Ajelenség teljesen olyan mintha az átvezető zebragumi nem vezetne rendesen de azt kicseréltem és nem változott. A kérdésem az lenne hogy ez minek a hibája lehet az LCD-nek vagy a meghajtónak?
Válaszokat köszi Tibor

Comments
mtibi55
mtibi55 picture

Mindenkinek!
Ki próbáltam hogy egy tökéletes lcd-t ha egy műszerrel dióda állásban végig érintgetek akkor a szegmensek sorban felvillannak, na mos ennél a kijelzőnél ez nem történik meg. ezért fogtam a műszer panelját és a nem hozzá való lcd-t csak rászorítottam a fólia csíkokra és ugyan értelmetlen de rendesen látható kijelzést adott. Ebből a kisérletből azt vontam le hogy nagy valószinüséggel az lcd lehet hibás (gyárilag vagy sem azt nem tudom). Gondoltam arra is hogy lehet hogy olyan valamivel tisztíthatták valamikor ami feloldotta a kivezetéseket vagy ilyesmi. Sajnos elég egyedi lcd mert több közös pontja van és mátrixosan van meghajtva. Nju920s a vezérlője sokat nem találtam róla de azt kiderítettem hogy a bekötése teljesen egyezik az Nju9207-el. A multi tipusa Pocket DMM 920A.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Kari
Kari picture
*****

Szia Tibi!
Bocs, de a felületek biztosan oxid/szennyezödes mentesek, ill. nincs a panel megvetemedve, nomeg kellö erövel lett a display a kartyara/zebracsikra szoritva? Persze lehet kijelzö bibi is...
Kari

0

Vote up!

You voted ‘up’

mtibi55
mtibi55 picture

Szia Kari!
Az biztos hogy oxid mentes mert takarítottam eredmény nélkül. Az erőt nem tudom megállapítani mert van egy gyári keret ami tartja az a helyén van. Vetemedésre azért nem gondolnék mert semmit nem mutat, a csak hiányosan mutatna akkor oké.
Tibor

0

Vote up!

You voted ‘up’

cs_laci
cs_laci picture

Szia,

Ugyan nem ismerem a konkrét kijelző beszerelését, de ha van gyári kerete, akkor a keret és az LCD üveg közé tegyél -mondjuk papírból hajtott- távtartót, és tuti, hogy a nem ismert leszorító erőt meg fogod tudni növelni.

További szép napot: cs_laci

0

Vote up!

You voted ‘up’

varga jano
varga jano picture
*****

Szia ! Csatlakoznék az előttem szólóhoz .Én egy radírból faragtam ki egy erő növelő alátétet .Bevált . ( DR.Puskás Andor módszere . ) Üdv jano

0

Vote up!

You voted ‘up’

vasjozsi
vasjozsi picture

vasjozsi
Ha a csatlakozó cseréje után is ugyanaz a helyzet, hogy nyomásra elindul, akkor találj megoldást a csati szorítására és akkor jó lesz.

0

Vote up!

You voted ‘up’

elektrorudi
elektrorudi picture

Esetleg nem is a kijelzővel van a probléma, csak a kijelző megnyomásakor, a NYÁK-on lévő egyéb kontakthiba megszűnik.

0

Vote up!

You voted ‘up’

SzBálint
SzBálint picture
**

sziasztok: mielőtt kettétörne a kijelző, szkóppal meg kell nézni, hogy kap-e elegendő tápfeszültséget az LCD.
Ezeknél a testen kívül két ponton szokott 3,5V, de inkább 4-4,2V négyszögfeszültséget kapni, fázisban eltolva.
Nem tévesztendő össze a számokat alkotó csíkok vezérlőfeszültségeivel.
Ha ez nincs meg, akkor meg kell keresni az okát.
A vezérlő IC oszcillátora stabilan működik?
Ez vagy kvarcos, vagy RC oszcillátor

Bálint

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content